Home > Ericsson B – Rapportbesvikelse och säljsignaler

Ericsson B – Rapportbesvikelse och säljsignaler

Ericsson B fick efter gårdagens rapportbesvikelse en kraftig säljsignal.  Eventuella uppåtrekyler i aktien till motstånden vid ca 63-65 kr kan därför användas till att blanka aktien.

Telekombolaget Ericsson kom igår med en rapport som blev en stor besvikelse. Vinsten för fjärde kvartalet 2011 blev 1,8 miljarder kronor istället för förväntade 6 miljarder. En uppseendeväckande sak är dessutom att Ericsson inte gjort någon tydlig vinstvarning innan rapporten.

Det är annars kutym att göra en vinstvarning om man inser att resultatet kraftigt kommer att avvika från analytikernas förväntningar. Nu sjunker istället förtroendet ytterliggare för Ericssons förmåga att kommunicera med finansmarknaden. I och med detta så höjs också den upplevda risknivån i aktien vilket som ett brev på posten kommer att leda till att en lägre aktievärdering i framtiden.

Ericsson B fick i och med kursreaktionen på rapportbesvikelsen en kraftig säljsignal. Aktien, som i skrivande stund ligger på 59,45 kr, gick då under stödnivån vid ca 63-65 kr.  Genombrottet av stödnivån skedde också under mycket stor handelsvolym vilket ytterliggare förstärker signalvärdet.

Den långa trenden, definierad som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är sedan i somras nedåtriktad. Den korta trenden, definierad som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, har tidigare varit oregelbunden men nu har även den vänt nedåt.

Stochastic-indikatorn är på låga nivåer och indikerar att Ericsson B är översålt. Vi kan därför få uppåtreyler i aktien som kan ge bra säljlägen, eller snarare blankningslägen, i aktien. Ericsson B har ett motståndsområde kring ca 63-65 kr. Det ser ut som att aktien kommer att ha mycket svårt att bryta över detta motstånd. Skulle dock så ske har vi en annan intressant nivå kring 69 kr där aktien har motstånd bland annat från en nedåtgående trendlinje.

För att i detta läge få några kraftigare köpsignaler i Ericsson B så måste aktien först gå över motståndsnivån vid ca 72,5 kr. Detta bedömmer vi som mycket osannolikt den närmaste tiden. Risken är snarare stor att aktien så småningom ska leta sig ner till stödnivåerna kring 55 kr eller 50 kr.

Skulle börsklimatet senare i år generellt sett bli sämre, kan aktien till och med riskera att gå ner till stödnivån vid 40 kr…

Ett strategiförslag är därför att använda eventuella uppåtrekyler till stödnivåerna 63-65 till att blanka aktien. Sikta på en nedgång till 50-55 kr. Stop loss om aktien stänger över 70 kr. Flytta ner stop lossen allteftersom aktien går ner.

Att ta position
Handla Ericsson B för uppgång med tex. Citi First LONGERICBAHCIT*
Handla Ericsson B för nedgång med tex. Citi First SHORTERICB I CIT*
Ericcson B (Dagsdiagram)
Ericcson B (Dagsdiagram)
Ericsson B (Veckodiagram)
Ericsson B (Veckodiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto