Home > Ericsson – Blankningsläge

Ericsson – Blankningsläge

Ericsson B ligger i en nedåtriktad trend och har tidigare fått allvarliga säljsignaler. Vi rekommenderar att använda uppåtreykler till att blanka aktien.

Ericsson B fick kraftiga säljsignaler när aktien i samband med sin rapport gick under stödet vid 63-65 kr. Vi skrev i vår analys av Ericsson den 26 januari då aktien låg i 59 kr att det var ett blankningsläge om aktien gick upp till 63-65 igen. Stop loss på en sådan blankning satte vi vid 70 kr.

Nu har Ericsson B till och med varit uppe vid 67 kr. Aktien hälsade där på en nedåtgående trendlinje som gav motstånd just där. Så har man följt vår rekommendation så har man nu kunnat blanka Ericsson B på angivna eller till och med på bättre kurser. Om inte så har man fortfarande möjlighet att blanka aktien med en bra risk-reward relation.

Vi siktar på en nedgång till minst 50-55 kr, även om vi på vägen dit stöter på ett stöd vid ca 58 kr. Vill man vara försiktig så flyttar man ner sin stop loss till om aktien stänger över 67 kr.

Att ta position
Handla Ericsson B för uppgång med tex. Citi First LONGERICBAHCIT*
Handla Ericsson B för nedgång med tex. Citi First SHORTERICB I CIT*
Ericsson B (Dagsdiagram)
Ericsson B (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.