Home > Ericsson bortagen från Goldman Sachs ”conviction list”

Ericsson bortagen från Goldman Sachs ”conviction list”

Den senaste tidens kursuppgång i Ericsson har föranlett Goldman Sachs att ta bort aktien från sin ”conviction list”.

Det framgår av en sektoranalys från Goldman Sachs daterad den 11 september, där köprekommendationen upprepas och riktkursen höjs till 115 kronor från 108 kronor.

Sedan Goldman Sachs placerade Ericsson på sin ”conviction list” den 1 februari har aktien stigit med drygt 15 procent medan indexet FTSE World Europe samtidigt gått upp 7,6 procent.

”Vi är fortsatt positiva till Ericssonaktien, och borttagningen från conviction list reflekterar endast att vi i sektorn ser en större potential i andra investeringsmöjligheter i europeiska teknikbolag, med tanke på den senaste kursuppgången på 10 procent på en månad”, skriver Goldman Sachs.

Den senaste kursrörelsen i Ericsson tror Goldman Sachs orsakades av att Vodafone höjt sina investeringsplaner, vilket kan komma att utlösa en motsvarande investeringsvåg hos andra europeiska teleoperatörer och därmed påverka utrustningsleverantörerna positivt.

Goldman Sachs fick också i samband med investerarträffar med Ericsson stöd för sin syn att Ericsson har en solid position och att affärsmixen förbättras under andra halvåret 2013 och under 2014.

”Höjda operatörsbudgetar och vår analys kring mixskiftet underbygger våra förväntningar om att rörelsemarginalen på årsbasis kommer att dubblas till 2015, jämfört med 2012”, skriver Goldman Sachs.

Riktkurshöjningen hänvisar Goldman Sachs till att årsbasen i värderingsmodellen flyttas fram ett år, till 2015.

Ericsson
Ericsson

Av: Direkt/Tradingportalen

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto