Home > “Ericsson får nobben”

”Ericsson får nobben”

Ericsson B ligger i en långsiktigt nedåtgående trend även om aktien rekylerat upp från sin bottennivåer efter rapporten i februari. Läget ser inte så bra ut och Jyske Bank har till och med gett upp bevakningen av Ericsson-aktien. Vi fortsätter dock vår bevakning av Ericsson med att fortsätta rekommendera blankning på uppgångar.

”Ericsson får nobben” skriver di.se på tisdagen angående att Jyske Bank upphör med sin analystäckning av Ericsson då det tycker att bolagets framtidsutsikter ser mycket besvärliga ut. Jyske Bank sänker också sin rekommendation från minska till sälj.

Tradingportalen, och många andra, kommer givetvis fortsätta bevaka Ericsson även om bolagets och aktiens framtid ser lite besvärlig ut just nu.

Ericsson B som i skrivande stund handlas i 69,10 kr har i år gått ner med 1% trots att OMXS30 indexet istället gått upp med 11%. Det var kallduschen i anslutning till bolagets sista delårsrapport som gjort att aktien haft en sådan tråkig utveckling.

Stochastic-indiktarn indikerar att Ericsson B förnärvarande är överköpt. Indikatorn visar ockå negativ divergens gentemot aktiekursens utveckling. Det är en varningssignal på att uppåttrendens styrka håller på att försvagas.

Ericsson B har ett motståndsområde redan här vid ca 69,5 kr som kan vara svårt för aktien att passera. Vid ca 72,5 kr har dock aktien ett ännu starkare motståndsområde som tidigare hållit för att stort antal test.

Ericsson B har stödområden vid 65-66 kr, ca 62 kr och ca 58 kr.

Vår rekommendation är att blanka Ericsson B på uppgångar. Sikta sedan på nedgångar till först och främst ca 58 kr. Skulle inte den nivån hålla kan man sikta på 50-55 kr. Stop loss om aktien stänger på 75 kr eller högre. Flytta ner stop lossen allteftersom positionen visar vinst.

Vill man ta en lägre risk kan man sätta stop lossen till om aktien stänger på 70 kr eller högre.

Att ta position
Handla Ericsson B för uppgång med tex. Citi First LONGERICBAHCIT*
Handla Ericsson B för nedgång med tex. Citi First SHORTERICB I CIT*
Ericsson B (Dagsdiagram)
Ericsson B (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto