Home > Ericsson oroar inför ÅF rapport på fredag.

Ericsson oroar inför ÅF rapport på fredag.

ÅF har relativt stor exponering mot krisande Ericsson, som tillsammans med en svag energisektor utgör ett orosmoment inför teknikkonsultens kvartalsrapport på fredag.

Det konstaterar Handelsbanken i en förhandskommentar. Ericsson står enligt banken för cirka 5 procent av omsättningen i ÅF och är en av bolagets största kunder.

”Samtidigt är energisektorn fortsatt svag (både i Sverige och internationellt) vilket får oss att tro att ÅF behöver kämpa för att kompensera, trots god efterfrågan i både fordons-, livsmedels- och läkemedelssektorn”, skriver banken, och påpekar även att de kalendereffekter som gynnade ÅF under det andra kvartalet nu lyser med sin frånvaro.

Den 16 oktober, då förhandskommentaren publicerades, sänkte SHB sin rekommendation för ÅF till minska från öka, och dagen efter följde Swedbank efter med att dra ned till neutral från köp. Swedbank lämnade sina estimat oförändrade, men noterade att kursen stigit mycket på sistone.

Swedbank påpekade att målet att omsätta 2 miljarder euro år 2020 är utmanande, något SHB håller med om: ”vi spår bara en organisk tillväxt på 2-3 procent till 2020, vilket vi inte tror räcker för att nå målet”, skriver banken.

Enligt SME Direkt väntas ÅF:s omsättning ha stigit med 9,1 procent till 2.343 miljoner kronor under kvartalet. Rörelsemarginalen väntas bli 7,0 procent (5,2).

Rapporten släpps klockan 11.30 fredag 21 oktober, och en webbsänd presentation inleds klockan 14.00.

ÅF (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.