Home > Ericsson: Pareto Öhman skeptisk till affärsmix

Ericsson: Pareto Öhman skeptisk till affärsmix

Det skriver Pareto Öhman i en analys daterad den 12 september, där rekommendationen för Ericsson sänks till behåll från tidigare köp. Riktkursen är 64 kronor.

Även om Ericssons moderniseringsprojekt, som tynger marginalen, börjar ebba ut kommer försäljningsmixen inte att ändras förrän de europeiska operatörerna börjar investera i kapacitet och uppgraderingar, menar Pareto Öhman.

”Vi ser inga tecken på att det har hänt än, och tror att tredje kvartalet blir svagt utan förändring i affärsmixen”, heter det i analysen.

Utbyggnaden av 4g i Europa hotas av att en svag efterfrågan hos konsumenterna kan leda till att operatörerna skjuter på sina kapacitetsuppgraderingar ytterligare.

Ericsson väntas inte heller få någon draghjälp från tillväxtmarknaderna under 2012.

Vi räknar med att marknaden i Indien blir trög under andra halvåret 2012, och även om de kinesiska investeringarna skulle återhämta sig under andra halvåret skulle det inte räcka till för att driva försäljningstillväxten”, skriver Pareto Öhman.

Tekniskt sett är den långsiktiga trenden som definieras av glidande medeltalet på 200 dagar fallande. Aktien testat av den fallande stödlinjen som stod pall och har nu stigit för tredje raden i följd.

ERIC B (daily chart)
ERIC B (daily chart)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.