Home > Ericsson i spekulativt köpläge

Ericsson i spekulativt köpläge

Telekomföretaget Ericssons B-aktie har under året gått ner med ca 16%, beräknat på kursen i skrivande stund 65,4 kr, vilket är klart bättre än för OMXS30 som fallit 27%. Kursen har varit upp på som högst 95 kr och som lägst 63 kr i år.

Den långa trenden definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan är också bara svagt nedåtriktad trots årets nedgång till skillnad från många andra aktier på Stockholmsbörsen.

Den korta trenden som kan definieras som 20 dagars medeltalskurvan är mer oregelbunden och indikerar att vi är i en kortsiktig konsolideringsfas. Vi har nu ett viktigt motstånd vid ca 75 kr och ett stöd på ca 63 kr att bevaka. När vi var nere på 63 kr den 19 augusti fick vi en vändningssignal för uppgång på Ericsson B liksom på ett flertal andra aktier genom en så kallad Hammer i candelstick diagrammet. Vi har dessutom fått tydliga positiva divergenser i våra indikatorer Stochastic och MacD vilket stärker intrycket av aktiens situation.

Köpsignal skulle vi få om vi orkade över det mindre motståndet vid 72,2 kr men framförallt om vi gick över det viktigare motståndet vid 75 kr. Aktien borde därefter kunna komma upp och i alla fall testa 85 kr nivån där nästa motstånd ligger. Skulle vi däremot bryta under stödet vid 63 kr så får vi nya säljsignaler och riskerar att gå ner till ca 55 kr där vi har nästa viktiga stödområde för Ericsson B.

Slutsats: Köp tillbaka eventuellt blankade positioner om vi går över 75 kr. Vill man vara extra försiktig så gör man det redan om 72,2 kr passeras. Nettoköper man aktien på sådana köpsignaler rekommenderas en stop loss på 68 kr. Sikta på 85 kr. Är man mer riskbenägen kan man också köpa aktien om aktien närmar sig stödet vid 63 kr, som i nuvarande läge. Lägg i så fall gärna en stop loss strax under 63 kr, typ på 62 kr.

Skulle aktien istället först bryta under stödet vid 63 kr , så att vi får en säljsignal, rekommenderar vi att stop lossen på nya och gamla blankningspositioner sätts till 69 kr. Sikta i så fall på en nedgång till 55 kr.

Ericsson (Dagsdiagram)
Ericsson (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto