Home > Ericsson utvecklas till en lämplig blankningskandidat

Ericsson utvecklas till en lämplig blankningskandidat

Den 26 november skrev jag: Risken är stor för att vi får en vändning vid nuvarande nivå då aktien möter på flera motstånd, samtidigt som gummisnodden är hårt spänd på ovansidan. För den riskvillige som redan ligger i köp kan det vara läge att göra sig beredd på en ny nedgångsfas. Passeras däremot 74,20 stärks köparna ytterligare och nästa motstånd noteras vid 76,10.

Teknisk analys Ericsson B: Aktien har inte lyckats etablera sig över motståndet vid 74,20. De senaste dagarna har inte aktien hängt med börsen i övrigt upp, istället har aktien försvagats.

Aktien befinner sig i nedåtgående trender både på kort och lång sikt.

När kursen igår öppnade upp men vänder ner vid onsdagens stängning uppstår det osäkerhet hos köparna om vilken styrka det finns kvar i upptrenden. Osäkerheten bekräftas genom stängningen på ungefär samma nivå som öppningen. Faller aktien ner under 50%-nivån av onsdagens kursstapel vid 73,35 kommer det att stärka säljarna och ge förutsättningar för en blankning, förutsatt att OMXS30 vänt nedåt.

Efterhand som aktien misslyckas med att bryta upp genom motståndet vid 74,20 försvagas köparna.

Aktien är en utmärkt blankningskandidat så fort OMXS30 vänder ner, köp är inte att tänka på så länge kursstaplarna befinner sig under MA-200 som just nu noteras vid 77,55.

Det som kan sätta käppar i hjulen är att MACD brutit upp i köp i dagsdiagrammet sedan en vecka tillbaks och skulle aktien bryta upp över 74,20 bör man avvakta med att gå kort. I veckodiagrammet pekar MACD fortfarande nedåt.

Sammanfattning: Trots att aktien stigit med 7 procent på 13 dagar uppvisar den svaghet mot OMXS30. Chansen för en vändning nedåt är stor efter de senaste dagarnas formation (bearish harami) och stochastic på en nivå där vi flera gånger sett aktien vända ner. Vänder inte OMXS30 nedåt skall vi undvika att går kort, men annars ser aktien ut att vara en utmärkt blankningskandidat. Nödutgången bör inte placeras högre än 77 kronor.

Motstånd: 74,20 / 74,70 / 76,20 / 77,55
Stöd: 73,20 / 72,80 / 71,90 / 70,50 / 69,10

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.