Home > Ericssons möjligheter till tillväxt och en förbättrad marginal har förbättrats

Ericssons möjligheter till tillväxt och en förbättrad marginal har förbättrats

Eric B
Eric B Weekly (Öppna i TP Trader)

Deutsche Banks möten med Ericsson och andra industrikontakter under mässan stärkte investmentbankens syn på Ericsson. 2013 väntas nu bli ett år med modest
intäktstillväxt, där Ericssonkoncernen visar tillväxt på 3 procent och affärsområdet Networks växer med 5 procent.

”Ännu viktigare är att vi är mer övertygade om en bättre mix i utrustningsinvesteringarna, som skiftar från lågmarginalprojekt som nättäckning i Europa och USA mot kapacitetsutbyggande med högre marginal under andra halvåret 2013 och 2014”, skriver Deutsche Bank i en analys daterad den 1 mars, där riktkursen för Ericsson höjs till 87 kronor från 80 kronor och rekommendationen köp upprepas.

Nordea har, efter ett antal möten vid telekommässan, fått en mer positiv syn på Ericssons möjligheter på ett flertal nyckelmarknader. Det skriver banken i en analys daterad den 4 mars, där riktkursen höjs till 89 kronor från tidigare 83 kronor och köprekommendationen upprepas.

”Inom mobil infrastruktur, hävdar vi att Ericsson och Huawei har de starkaste produktportföljerna, nära följt av NSN men rätt långt före ZTE och Alcatel-Lucent”, skriver Nordea.

När det gäller nästa era av molnbaserade operatörsnät ligger Ericsson och Huawei klart före konkurrenterna, menar Nordea som tror att dessa två aktörer kommer att fortsätta att dominera marknaden.

Nordea bedömer vidare att förbättringen i Ericssons intäktsmix sannolikt går snabbare än vad banken tidigare räknar med. Marknadsbilden ser också ljusare ut framöver. Investeringarna i utrustning (lte) i USA stiger fortfarande, medan delar av Europa visar en tydlig återhämtning. Kinesiska operatörer väntas investera aggressivt i td-lte samt en snabb 3g-expansion (hspa+)under 2013.

”Lägger man till en stabil efterfrågan i Japan och Korea och en uppgång i Sydamerika, verkar 2013 bli ett tydligt återhämtningsår med sannolik valutajusterad intäktstillväxt för Networks och en nära tvåsiffrig ebit-marginal”, skriver Nordea.

Även JP Morgan Cazenove stärkte sin syn på Ericssons utveckling under 2013, efter att ha träffat bolagets finanschef Jan Frykhammar i förra veckan.

”Ledningen hade en övertygande ton om att det värsta av affärsmixen ligger bakom dem och de upprepade att den negativa påverkan associerad med de europeiska moderniseringarna kommer att klinga av som väntat under 2013”, skriver JP Morgan Cazenove i en analys daterad den 28 februari. Investmentbanken upprepar
rekommendationen övervikt och riktkursen 90 kronor.

JP Morgan Cazenove tror att det är möjligt för Ericsson att överträffa konsensusförväntningarna om en vinst per aktie på 6:02 kronor 2014.

”Om man överväger att de flesta större europeiska operatörer har börjat investera i lte vid mitten av 2014, är det möjligt att Ericsson kan visa en intäktstillväxt på över 10 procent det året”, skriver investmentbanken.

Med en bättre affärsmix är det då fullt möjligt att Ericsson kan visa en vinst per aktie som överstiger 8 kronor, menar JP Morgan Cazenove, som då bedömer det som troligt att aktien kan handlas upp till 100 kronor.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto