Home > Ericssons ordförande köpte aktier inför Cevians entré…

Ericssons ordförande köpte aktier inför Cevians entré…

Ericssons styrelseordförande Leif Johansson köpte aktier i telekombolaget för cirka 2 miljoner kronor i början av maj – eventuellt besvärande med tanke på hur kort tid därpå som Cevian flaggade upp som storägare.

Det skriver Svenska Dagbladet på onsdagen.

”Redan i mars fick Ericssons ledning och vd information om att Gardell var på väg in i bolaget”, skriver tidningen, och uppger att Cevianrepresentanter gjorde klart för Ericssons vd efter årets årsstämma (som ägde rum den 29 mars) att aktivistfonden hade för avsikt att ta plats i valberedningen.

Leif Johansson vill inte ge närmare detaljer till SvD när han själv fått informationen om att Cevian hade för avsikt att ta plats i valberedningen, som han själv leder.

”Ericsson har goda rutiner för att skydda känslig information och när anledning att upprätta loggbok (register över vilka och vid vilken tidpunkt personer delges ej publik kursdrivande information) fanns så gjorde vi det. Jag kommenterar inte i detalj vilka möten jag har eller vad som diskuterats vid dessa möten”, säger Leif Johansson till tidningen.

Enligt Finansinspektionens insynsregister per den 12 maj köpte Leif Johansson samma dag 35.000 aktier i bolaget till kursen 57:50 kronor. På onsdagen, första handelsdagen efter att Cevians ägande blev känd, stängde Ericsson B på 63:40 kronor, drygt 10 procent högre således och motsvarande en ackumulerad vinst på posten på drygt 200.000 kronor.

Ericssons ordförande köpte aktier inför Cevians entré...

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto