Home > ETF Securities lanserar ”ETPedia” – en omfattande guide till börshandlade produkter

ETF Securities lanserar ”ETPedia” – en omfattande guide till börshandlade produkter

En växande efterfrågan från privata investerare för kostnadseffektiva och transparenta investeringslösningar har lett fram till ett ökat behov av utbildning inom börshandlade produkter

ETF Securities (UK) Limited, en del av ETF Securities som är en världsledade, oberoende leverantör av börshandlade investeringsprodukter, har introducerat en ny guide om börshandlade produkter (ETP:er). Guiden ”ETPedia” har skapats för att hjälpa privatinvesterare att bli bättre bekanta med den här typen av investeringslösningar.
I april 2013 uppgår värdet av alla globala tillgångar i olika börshandlade produkter till 2,1 biljoner US dollar[#_ftn1][1]: en tiodubbling på bara ett decennium.

Börshandlade produkter ger en effektiv diversifiering i traditionella tillgångar, såsom aktier och obligationer. Det öppnar även upp tidigare svåråtkomliga sektorer såsom råvaror och tillväxtmarknader, samtidigt som det är lika lätt som att handla med aktier. Trots de uppenbara fördelarna, beräknas endast cirka 15 % av det globala utbudet av ETP:er[#_ftn2][2] ägas av europeiska investerare och deras rådgivare.

Däremot har det nyligen införda regelsystemet, Retail Distribution Review (RDR), fått människor att titta på alternativa investeringslösningar, och ett växande antal investerare ser positivt på användningen av ETP:er för strategisk och taktisk tillgångsallokering.

Frank Spiteri, Head of Retail Distribution Strategy på ETF Securities, kommenterar lanseringen av guiden:

Med lanseringen av ETPedia tror jag att vi har uppfyllt vårt mål att leverera en heltäckande, icke-partisk och pedagogisk guide för investerare. Vi ser börshandlade produkter som framtidens investeringsverktyg och med den utvecklingen kommer ett ökat behov av utbildning inom området. Som ledande leverantör av börshandlade produkter kände vi en skyldighet att förbättra kvaliteten på det utbildningsmaterialet som finns tillgängligt. Vår förhoppning är att ETPedia blir det huvudsakliga pedagogiska redskapet för de som arbetar inom privatkundssegmentet.

För närvarande finns det många missuppfattningar om börshandlade produkter bland privat sparare. Ett exempel på detta rör likviditet och den felaktiga uppfattningen att ETP:er ofta är illikvida. Ett illustrerande exempel är de två främsta guldbaserade fondprodukter som ETF Securities tillhandahåller, som för närvarande är de största i Europa. Om man jämför deras handelsvolymer med bolagen på Londonbörsens FTSE 100 skulle de rankas på plats 31 och 32.

Det är ett talande exempel på de missuppfattningar som finns. Men allteftersom investerare lär sig mer om fördelarna med börshandlade produkter lär de bli en naturlig del av de flesta kunders portföljer.

Guiden kommer att publiceras på ETF Securities hemsida:

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto