Home > Ett annat sätt att investera i Bitcoin

Ett annat sätt att investera i Bitcoin

Bitcoin tog tillbaka till rubrikerna för finansiella medier när det överträffade den sista delen av 2020. Det gjorde en ny rekordhög när den bröt över $ 20 000 och konsolideras nu under $ 24 000.

Det var dock inte ett smidigt segel för Bitcoin-investerare i år. Till exempel meddelade FDA, den brittiska baserade tillsynsmyndigheten, att det förbjuder krypto-CFD från mäklares erbjudanden från och med 2021. Dessutom står Ripple, en av de största kryptovalutorna, inför en rättegång från SEC (Security and Exchange Commission) på anklagelser. av bedrägeri, och priset på Ripple har kollapsat omedelbart

Investerare som är villiga att få exponering för Bitcoin och andra kryptovalutor har olika alternativ till hands. Det mest uppenbara är att ta itu med ett utbyte, med hustlesna att behöva känna nyckeln till en plånbok, var du ska lagra dina Bitcoins och så vidare.

Ett annat och ganska smart sätt är dock att äga aktier i offentliga företag som är starkt investerade i Bitcoin – t.ex. MicroStrategy.

Handel med börsnoterade aktier

MicroStrategy blev känt i år när företagsledningen beslutade att ta en stor andel i Bitcoin. Det avslöjade en enorm position runt $ 10.000-nivån och ännu större att följa. Nyligen investerade den ytterligare 650 miljoner dollar genom att köpa 29.646 Bitcoins till ett genomsnittspris på 21 925 dollar vardera. Totalt är MicroStrategys investering i Bitcoin drygt en miljard dollar och äger 70.470 BTC till ett genomsnittligt pris på 15.964 $.

Därför är det rimligt att anta att man genom att äga aktier i ett sådant företag får exponering för Bitcoin, om än genom en indirekt strategi.

Vad som är intressant är vem som står bakom MicroStrategy? Noterat på Nasdaq lockade MicroStrategy investeringar från olika parter med intresse för kryptorummet. Den ena är Russell Investments som äger cirka 2% av företaget och har varit högljudd på Bitcoin-bloggar under ganska lång tid. En annan är Renaissance Tech, den 10: e största investeraren, och en som ökade sin position fyra gånger sedan juni i år. Slutligen är Citron Fund och BlackRock andra intressanta namn, båda med stora insatser i MicroStrategy och uppenbarligen stöder Bitcoin-investeringsstrategin.

Poängen här är att äga Bitcoin är en sak och att äga aktier i ett företag som äger Bitcoin är en annan sak. Fördelen är att man kan få exponering för Bitcoin till ett relativt billigt pris – en andel av MicroStrategy (MSTR) handlas till $ 337,18, en ökning med 136,4% från år till år.

Gissa när huvuddelen av prisökningen kom? Naturligtvis under de senaste två månaderna, när Bitcoin steg från $ 10.000 till $ 24.000.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.