Home > Ett stort genombrott på gång för EURUSD?

Ett stort genombrott på gång för EURUSD?

Valutamarknaden är känd för att vara en av de första marknaderna som reagerar på stora nyheter, monetära policybeslut osv. Dess höga instabilitet lockar till sig spekulatörer och investerar, men under en sådan här oroväckande ekonomisk kris bleknar valutamarknadens instabilitet i jämförelse med finanskrisen år 2008.

EURUSD-diagrammet ovan visar hur det går för Dollar-indexet (DXY) sedan pandemins start. En marknad som upplever högre låga punkter och lägre höga punkter sägs befinna sig i ett intervall, vilket vi ser i EURUSD-paret.

Ett genombrott verkar komma snart. Sådana långa konsolideringsperioder är vanliga innan en ny stor trend ska börja. När det inte finns någon klarhet i vad nästa riktning blir föredrar ofta investerare att vänta och se.

Vilken centralbank vinner?

Innan den rådande hälsokrisen gagnades USD av den högre räntan. Den amerikanska centralbanken höjde den federala räntan under en period då ECB höll räntan under noll. Till följd av detta sjönk EURUSD-paret från 1,25 till 1,08, vilket återspeglar ränteskillnaden.

Hälsokrisen tvingade den amerikanska centralbanken att sänka räntan till ett värde som befinner sig nära noll och att vidta andra okonventionella monetära åtgärder för att ytterligare lindra de ekonomiska sår som uppstått.

Allt handlar nu om lättnadsåtgärder. Medan ECB har negativa räntor får den amerikanska centralbankens kvantitativa lättnadsåtgärder ECB:s APP-program att blekna i jämförelse. Med andra ord är det nu upp till marknaden att bestämma sig för vilken centralbanks policyer som är mer aggressiva, och vilken valuta som kommer försvagas. Är det EUR eller USD?

Triangeln ovan återspeglar marknadens tolkning av olika pressmeddelanden från den amerikanska och europeiska centralbanken. Någon gång kommer den triangulära konsolideringen att upphöra, och marknaden kommer börja gå i en eller annan riktning. Den stora frågan är då bara – vilken riktning blir det?

Dessa trianglar är förrädiska mönster. De agerar som fortsättningsmönster och vändmönster samtidigt. Men i båda fallen har de en uppmätt rörelse.

Tekniskt bevandrade investerare mäter längden av det längsta segmentet och uppskattar sedan utifrån detta ett genombrott i triangeln. Oavsett om det är baisseartat eller hausseartat räcker den uppmätta rörelsen för att skapa en långvarig trend. Allt som investerare måste göra är att vänta på denna brytpunkt innan de börjar köpa och sälja utifrån den uppmätta rörelsen. Just nu är tålamod nyckeln.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.