Home > EU försöker höja Brexit-nota till 100 miljarder euro.

EU försöker höja Brexit-nota till 100 miljarder euro.

EU försöker höja brexitnotan för Storbritannien till 100 miljarder euro.

Det rapporterar Financial Times, som analyserat de nya striktare kraven som drivits fram av Frankrike och Tyskland.

På begäran av flera medlemsstater har EU-förhandlarna reviderat sina initiala beräkningar för att maximera Storbritanniens skyldigheter efter brexit, inklusive jordbruksstöd och EU-administration under 2019 och 2020.

Även om Storbritanniens nettonota under kommande decennier skulle bli mindre än en direkt uppgörelse om 100 miljarder euro, så innebär det nya angreppssättet en klar höjning från de 60 miljarder euro i brexitnota som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker tidigare talat om.

Det återspeglar också den allt hårdare tonen från många EU-medlemmar, som övergett tidigare farhågor om de politiska riskerna med kraven för att i stället försöka fylla de hål i EU-budgeten som Storbritanniens utträde innebär.

I en intervju med BBC på tisdagen sade premiärminister Theresa May att förhandlingarna kommer att bli tuffa och hon uppmanade väljarna att i valet den 8 juni ge henne ett starkt mandat att leda samtalen.

Hon har av partikollegor beskrivits som en ”mycket tuff kvinna” och hon sade att den nästa person som kommer att få erfara detta är Jean-Claude Juncker.

”Vi kommer inte att betala 100 miljarder. Det vi måste göra är att diskutera i detalj vilka rättigheterna och skyldigheterna är”, kommenterade Brexitministern Dvaid Davis till ITV på onsdagsmorgonen.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto