Home > EU håller intensiv hemlig planering för eventuell Brexit…

EU håller intensiv hemlig planering för eventuell Brexit…

EU-ledare har intensifierat hemliga diskussioner om en framtida union utan Storbritannien, där det dras upp en ”plan B” med närmare säkerhets- och försvarspolitiskt samarbete om Storbritannien skulle lämna EU.

Det uppger källor för Financial Times.

Den främsta utmaningen kommer att bli att hantera den ekonomiska och politiska oron som väntas följa om Storbritannien skulle rösta för att lämna EU. Utöver uttalanden för att lugna marknaderna väntas ett extra toppmöte med alla EU-ledare – utan Storbritannien – för att diskutera EU:s svar. Ett toppmöte ska redan vara inplanerat till den 28-29 juni, enligt källorna.

I stället för att fördjupa integrationen i euroområdet ska Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Francois Hollande överväga att fördjupa det säkerhets- och försvarspolitiska samarbetet, vilket är mindre kontroversiellt bland EU-medlemmarna utanför EMU.

Enligt en källa är det viktigt att Brexit inte blir någon framgång, eftersom det skulle leda till slutet för EU. Frankrike uppges vilja att det ska blir kostsamt för Storbritannien att lämna, medan man i Tyskland vill gå mer försiktigt fram eftersom man är rädd för att annars öka spänningarna inom EU.

GBPUSD (dagsdiagram)

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto