Home > EU jobbar vidare på ny Finansskatt…

EU jobbar vidare på ny Finansskatt…

De elva euroländer som vill införa en gemensam finansiell transaktionsskatt, en version av den så kallade Tobinskatten, står fortfarande långt från varandra i förhandlingarna för att sluta en överenskommelse. Det sade EU:s skattekommissionär Algirdas Semeta vid en presskonferens på fredagen. Han kommenterade den spanske ekonomiministern Luis de Guindos uttalande att en preliminär uppgörelse hade nåtts.

Algirdas Semeta välkomnade att finansministrarna från de elva euroländerna har börjat hålla regelbundna möten för att nå framsteg snabbare och att de siktar på en överenskommelse före valet till Europaparlamentet i slutet av maj. ”Dock finns det en ganska substantiell mängd arbete som måste göras innan en överenskommelse kan nås”, sade han.

I stort vill Tyskland ha en bredare transaktionsskatt och Frankrike en mer begränsad skatt. Övriga nio euroländer som är villiga att delta i det så kallade förstärkta samarbetet är Italien, Spanien, Österrike, Portugal, Belgien, Grekland, Slovakien, Slovenien och Estland.

Källa: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto