Home > EU-kommissionen ifrågasätter nedgraderingen av Italien

EU-kommissionen ifrågasätter nedgraderingen av Italien

EU-kommissionen ifrågasätter Moody’s nedgradering av Italien och berömmer Italiens refomranstränganingar.

Det sade kommissionens ekonomiske talesman Simon O’Connor vid en pressbriefing på fredagen.

”Det är en rättmätig fråga att undra över timingen av beslutet att sänka kreditbetyget, och det är inte första gången det händer”, sade talesmannen.

Tidigare har kommissionen kritiserat att kreditvärderingsinstitut har sänks sina betyg för länder i samband med EU-toppmöten och nu påpekade han att Italien på fredagen genomförde en viktig obligationsemission.

Italiens budgetsanering motsvarande 7 procentenheter av BNP är berömvärd, sade Simon O’Connor, vilket kommer att sätta statsskulden på en sjunkande bana.

”Reformansträngningarna har varit imponerande och utan motstycke tidigare. Nu behöver alla åtgärder genomföras fullt ut”, sade han.

Talesmannen räknade sedan upp åtgärder som lagen om budgetbalas — som ställer Italien i första ledet för genomförandet av finanspakten — att ombalansera budgeten mot budgetnedskärningar, och reformer av produkt och tjänstemarknader.

”Vi välkomnar särskilt arbetsmarknadsreformen, som kommer att minska segmenteringen av arbetsmarknaden”, sade Simon O’Connor.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.