Home > EU ska diskutera ökade sanktioner mot Nordkorea.

EU ska diskutera ökade sanktioner mot Nordkorea.

EU kommer att diskutera ökade ekonomiska sanktioner mot Nordkorea.

Det sade EU:s höga utrikesrepresentant Federica Mogherini i samband med försvarsministermöte i Tallinn på torsdagen, enligt Bloomberg News.

Hon sade att en demilitarisering av den koreanska halvön bör genomföras på ett fredligt sätt genom dialog och diplomatiska åtgärder, och EU:s hållning är att ökat ekonomiskt tryck kan göra skillnad i detta.

”Mitt förslag till ministrarna kommer att vara att de kommande dagarna öka det ekonomiska trycket inklusive att införa nya självständiga EU-sanktioner”, sade hon.

Sanktioner har tidigare haft betydelse i andra fall, men samtidigt ska den diplomatiska och politiska vägen lämnas öppen vad gäller Nordkorea, sade hon.

Japans premiärminister Shinzo Abe upprepade vid ett möte i Vladivostok att det internationella samfundet måste lägga maximalt tryck på Nordkorea, så att de efterlever FN:s resolutioner. Nordkorea är ett allvarligt, icke tidigare skådat omedelbart hot.

Rysslands president Vladimir Putin sade att det är omöjligt att skrämma Nordkorea, och att det går att lösa krisen med diplomatiska medel. Nästa steg efter sanktioner vore en ”inbjudan till kyrkogården”. Han hoppas att USA ska behålla sitt ”sunda förnuft” vad gäller Nordkorea.

Sydkoreas president Moon Jae-in sade att de behöver diskutera FN-förslag om nya sanktioner. Det kommer inte att bli något krig på den koreanska halvön, även om riskerna ökat betydligt sedan det senaste kärnvapentestet.

Kinas utrikesdepartement uppgav att de hoppas att Nordkorea avstår från nya åtgärder och ser klart på läget. Sanktioner är bara en del av lösningen, det måste kombineras med dialog och förhandlingar.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto