Home > EUR återhämtade sig en smula; amerikansk statistik väntas i dag

EUR återhämtade sig en smula; amerikansk statistik väntas i dag

Euron såg små uppåtgående rörelser under gårdagens börshandel, där uppgångar i aktier drev investerare mot mer riskfyllda tillgångar. Analytiker varnar för att skuldbekymren i Spanien och Portugal fortfarande har potential att negativt påverka den gemensamma valutan under de kommande dagarna. I dag väntas ett parti av amerikanska grundläggande nyheter generera volatilitet på marknaden. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma denna veckas arbetslöshetssiffror samt handelsbalansen och PPI siffror, alla planerade till 12:30 GMT. Positiva nyheter kan hjälpa USD att återta en del av sina senaste nedgångar.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up no
Veckotrend down down down up up down
Motstånd 1.3220 1.6005 81.75 0.9230 1.0455 0.8330
1.3200 1.5985 81.55 0.9210 1.0435 0.8310
1.3170 1.5955 81.25 0.9180 1.0405 0.8280
Stöd 1.3110 1.5895 80.65 0.9120 1.0345 0.8220
1.3080 1.5865 80.35 0.9090 1.0375 0.8190
1.3060 1.5845 80.15 0.9070 1.0355 0.9170

Ekonominyheter

USD – USD utvidgade sina nedgångar kontra mer riskfyllda valutor

Den amerikanska dollarn utvidgade sina nedgångar mot sina mer riskfyllda valutarivaler under gårdagens handel, inklusive EUR och GBP. Valutaparet EUR/USD var upp med cirka 90 punkter för dagen och nådde så högt som 1,3155 innan det iscensatte en korrigering nedåt. Valutaparet stabiliserade sig småningom runt 1,3120. Valutaparet GBP/USD var upp med 80 punkter mitt på dagen där valutaparet nådde så högt som 1,5937. Mot JPY hade USD en svagt uppåtgående rörelse, där den nådde så högt som 80,94, men förblev nära sitt senaste lägsta för månaden under större delen av dagen.

Valutahandlare kommer vilja notera resultatet av den amerikanska arbetslöshetsrapporten, handelsbalansen och PPI planerad att släppas klockan 12:30 GMT. Samtliga tre indikatorer är alla prognostiserade att visa en viss tillväxt i den amerikanska ekonomin vilket skulle hjälpa USD att rekylera från sin senaste baisseartade trend. Skulle nu någon av de indikatorerna komma in betydligt lägre än det förväntade, kan USD fortsätta sin nedåtgående trend som den började med efter förra veckans svaga NFP-rapport.

EUR – En lätt hausseartad rörelse i EUR

En långsam nyhetsdag i går ledde inte till några överraskningar på marknaden. Ändå hade EUR lättare hausseartad rörelse mot flera av dess viktigaste valutarivaler, där uppgångar på de internationella aktiemarknaderna ledde till ett visst risktagande. Utöver uppgångarna i valutaparet EUR/USD, var EUR/JPY upp cirka 80 punkter för dagen. Valutaparet EUR/USD nådde så högt som 106,36 under eftermiddagens handel. Uppåtgående rörelser sågs också mot den kanadensiska dollarn. Valutaparet EUR/CAD handlades vid 1,3170 större delen av dagen, upp med nära 50 punkter för dagen.

Analytiker varnar för att skuldproblemen i euroområdet sannolikt kommer att fortsätta tynga EUR och kan resultera i att valutan vänder nedåt från gårdagens uppåtgående rörelser. Skulle dessutom någon av de amerikanska rapporterna som släpps i dag signalera ökad takt i den amerikanska ekonomiska återhämtningen, kan valutaparet EUR/USD vända till baisse när vi stänger veckan.

JPY – JPY vände nedåt efter sina senaste uppgångar

Medan den japanska yenen förblev nära en månads högsta kontra den amerikanska dollarn under handeln i går, fick valutan se en nedåtgående rörelse mot flera av sina andra konkurrenter under hela dagen. Valutaparet AUD/JPY som hade betydande baisseartad aktivitet tidigare i veckan, var upp med över 100 punkter i eftermiddagens handel. Dessutom var valutaparet CHF/JPY upp med nära 80 punkter för dagen och nådde så högt som 88,68.

I dag kommer investerare noggrant övervaka ett parti av amerikanska grundläggande ekonomiska faktorer. Om någon av indikatorerna visar tillväxt i den amerikanska ekonomin, kan valutaparet USD/JPY vänder till hausse under eftermiddagens handel. Dessutom kan alla positiva nyheter resultera i ökat risktagande på marknaden och i så fall kan högre avkastningstillgångar såsom AUD och GBP appreciera kontra JPY.

Råolja –

Råoljepriset låg fortfarande under 102 dollar per fat under gårdagens börshandel, där svaga amerikanska grundläggande faktorer i kombination med minskade spänningar mellan Iran och västvärlden fick priset på råvaran att falla. En minskad efterfrågan på olja i USA, markerad av en uppgång i råoljelagren och nedslående uppgifter i sysselsättningen, fick priset att sjunka under de senaste dagarna.

Dessutom med Iran som planerar att påbörja en ny förhandlingsrunda med väst om dess omtvistade kärnenergiprogram, samt oron för att konflikten skulle trappas upp militärt har avtagit för tillfället. Nyheten har lett till att oron för utbudet av råolja har minskat, vilket har resulterat i ett sjunkande råoljepris.

Tar vi en titt på dagens händelser kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma den veckovisa amerikanska arbetslöshetssiffran. En positiv rapport kan hjälpa till att återställa tron på den amerikanska ekonomiska återhämtningen och resultera i ett visst risktagande på marknaden samt leda till att råoljepriset skulle vända till hausse.

Tekniska nyheter

EUR/USD

De långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar handlas på neutral mark just nu, vilket innebär att ingen definitiv riktningen är känd vid denna tidpunkt. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

GBP/USD

Det veckovisa diagrammets Williams Percent Range ligger för närvarande på -20. Normalt ska detta tas som ett tecken på att valutaparet ligger i det överköpta territoriet och paret kan få se en korrigering nedåt. Valutahandlare kanske vill ligga kort i sina positioneringar, där en baisseartad rörelse skulle kunna inträffa den närmaste tiden.

USD/JPY

De tekniska indikatorerna på det dagliga diagrammet visar att valutaparet USD/JPY har tagit sig in i det översålda territoriet och kan komma att se en korrigering uppåt den närmaste tiden. Dessa inkluderar Slow Stokastiska, vilket har bildat ett hausseartat kors och Williams Percent Range ligger för närvarande på -90. Ligga långt i detta valutapar kan vara att föredra för dagen.

USD/CHF

De tekniska indikatorerna på både det dagliga och det veckovisa diagrammet visar att detta valutapar ligger i en intervallhandel för tillfället, vilket innebär att ingen definitiv trend kan skönjas. Att inta en vänta och se strategi för detta valutapar kan vara ett klokt val, där en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig i en nära framtid.

Wild Card

EUR/SEK

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser nedåt inom den närmaste tiden. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram, vilket ligger på -20. Forex valutahandlare kanske vill ligga kort i sina positioneringar inför en möjlig brytning nedåt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.