Home > EUR deprecierar inför den spanska skuldauktionen

EUR deprecierar inför den spanska skuldauktionen

Euron led stora nedgångar mot nästan alla av dess viktigaste större valutarivaler, där riskaversion återvände till marknaden inför dagens spanska skuldauktion. En positiv sysselsättningssiffra från Storbritannien ledde till en brant nedgång för valutaparet EUR/GBP. I dag, utöver spanska nyheter kommer valutahandlare vilja övervaka en flora av amerikanska nyheter, inklusive arbetslöshetssiffror och det befintliga husförsäljningsindexet. Skulle någon av de amerikanska nyheterna komma in över förväntan, kan den amerikanska dollarn se uppgångar som en följd.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend no up up no down down
Veckotrend up up up no no down
Motstånd 1.3195 1.6105 82.25 0.9245 1.0440 0.8265
1.3175 1.6085 82.05 0.9225 1.0420 0.8245
1.3145 1.6055 81.75 0.9195 1.0390 0.8215
Stöd 1.3085 1.5995 81.15 0.9135 1.0330 0.8155
1.3055 1.5965 80.85 0.9105 1.0300 0.8125
1.3035 1.5945 80.65 0.9085 1.0280 0.8105

Ekonominyheter

USD – Indexet för husförsäljning av befintliga hem kan leda till uppgångar i USD

Kombinationen av bekymmer för euroområdets skulder och det japanska handelsunderskottet, fick investerare att flytta sina pengar till dollarn under gårdagens handel. Valutaparet EUR/USD sjönk med cirka 70 punkter under eftermiddagen och nådde så lågt som 1,3057 innan paret vände uppåt med en liten korrigering. Under tiden handlades valutaparet USD/JPY så högt som 81,55 i går, upp med runt 50 punkter för dagen. Valutaparet såg liten rörelse nedåt mot kvällshandeln och stabiliserade sig på 81,30.

Vänder vi oss mot dagens aktiviteter kommer allas ögon sannolikt ligga på den spanska skuldauktionen för långfristiga obligationslån. Om auktionen inte förlöper smärtfritt kan oron för euroområdets skuldkris sannolikt komma att dominera marknadssentimentet, vilket kan leda till att valutaparet EUR/USD rasar. Dessutom kan USD få känna av volatilitet mot sina andra stora valutarivaler efter lanseringen av de amerikanska arbetslöshetssiffrorna, det befintliga indexet för försäljning av befintliga hem och Philly Fed tillverkningsindex senare under dagen. Analytiker förutspår positiva resultat för alla tre indikatorerna om detta är riktigt kan det hjälpa USD att förlänga gårdagens hausseartade trend.

EUR – Spansk skuldauktion beräknas generera tung volatilitet

EUR såg betydande nedåtgående rörelse i går, där farhågor för den spanska skuldsituationen återuppstått vilket ledde till riskaversion. Förutom nedgångarna mot den amerikanska dollarn, föll euron också mot JPY och GBP. Valutaparet USD/JPY sjönk så lågt som till 106,16 under den europeiska handeln ned 70 punkter för dagen. Det brittiska pundet såg stora uppgångar kontra euron, efter bättre än väntade brittiska sysselsättningssiffror som släpptes tidigare på dagen. Valutaparet EUR/GBP föll med cirka 65 punkter och nådde så lågt som 0,8173.

I dag kommer den spanska skuldauktionen för långfristiga obligationslån sannolikt att bli dagens höjdpunkt. Analytiker varnar för att dagens skuldauktion sannolikt kommer att vara betydligt svårare än tisdagens. Skulle försäljningen inte gå smidigt, kan oron för att skuldkrisen sprids till andra länder leda till tunga förluster för EUR. Skulle dagens nyheter visa sig vara positiva kan risktagandet återvända till marknaden vilket skulle gynna EUR.

Guld – Guldpriset faller med farhågor för skuldkrisen i euroområdet

Priset på guld sjönk under hela gårdagens börshandel, där nyheter från euroområdet genererade riskaversion på marknaden. Guldpriset har blivit starkt påverkad av nyheterna i euroområdet de senaste veckorna. Negativ statistik har fått investerare att överge högre avkastningstillgångar, inklusive guld, silver och platina till förmån för säkra tillflyktsortsvalutor såsom USD. Den dyrbara metallen sjönk så lågt som 1 637,64 dollar per uns under eftermiddagens handel, ned från ett högsta på 1 654,10 dollar per uns tidigare under dagen.

Vänder vi oss mot dagens handel kommer riktningen för priset i guld sannolikt vara beroende av den spanska skuldauktionen. Varje positiv utveckling när det gäller den spanska skuldkrisen kan bidra till att öka priset på guldet under eftermiddagens handel. Samtidigt prognostiserar analytikerna att dagens auktion kommer att bli svårare än den tidigare i veckan. Om det stämmer skulle priset på guld falla ytterligare.

Råolja – Oljepriset vände till baisse efter den amerikanska rapporten

Råolja vände nedåt efter sina tidigare uppgångar under gårdagens börshandel, där en högre än prognostiserad amerikansk inventeringssiffra signalerade minskad efterfrågan i världens största oljekonsumerande land. De amerikanska råoljelagren kom in på 3,9 miljoner fat, långt över den förväntade siffran på 1,5 miljoner fat. Råoljepriset föll med över 1 dollar per fat i går och nådde så lågt som 103,82 dollar per fat under kvällens handel.

Tar vi en titt på dagens händelser kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma resultaten av den spanska skuldauktionen. Skulle försäljningen av obligationer inte fortsätta lika smidigt som tidigare i veckan, är risken stor för att riskaversion återkommer till marknaden. I ett sådant fall väntas priset på råolja förlänga gårdagens baisseartade trend.

Tekniska nyheter

EUR/USD

I ett tecken på att ett prisskifte för detta valutapar kan ske inom den närmaste framtiden, har Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet börjat dras åt. Medan de flesta andra tekniska indikatorerna för närvarande ligger i neutralt territorium, tycks MACD/OsMA på samma diagram ha börjat bilda ett hausseartat kors. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på denna indikator då det kan vara ett tecken på en uppåtgående rörelse .

GBP/USD

Ett baisseartat kors har bildats på det dagliga diagrammets MACD/OsMA, vilket indikerar att detta par kan se rörelser nedåt inom en snar framtid. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram börjat närma sig det överköpta territoriet. Valutahandlare kanske vill ligga kort i sina positioneringar inför en möjlig brytning nedåt.

USD/JPY

I ett tecken på att detta valutapar kan se nedåtgående rörelser under de närmaste dagarna, går både RSI och Williams Percent Range på veckodiagrammet mot det överköpta territoriet. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på båda dessa indikatorer. Om det fortsätter att röra sig uppåt, kan det vara ett tecken på en förestående baisseartad korrigering.

USD/CHF

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar detta valutapar på neutral mark, vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

Wild Card

Platina

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range has tagit sig in i det översålda territoriet, vilket indikerar att en uppåtgående korrigering kan komma att ske inom den närmaste tiden. Vidare ett tecken på att varje uppåtgående rörelse kan förlängas, har det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska börjat bilda ett hausseartat kors. Nu kan vara ett bra tillfälle för forex valutahandlare att inta långa positioneringar inför en möjlig brytning uppåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.