Home > EUR deprecierar inför EU-mötet

EUR deprecierar inför EU-mötet

EUR började veckan med att utvidga dess senaste baisseartade trend med investerare som fortfarande är skeptiska om någon meningsfull strategi för att bekämpa skuldkrisen i euroområdet kommer att presenteras under EU-toppmötet senare i veckan. Den gemensamma valutan fick känna av nedgångar mot sina större valutarivaler, inklusive USD och JPY under loppet av dagen. I dag, utöver eventuella meddelanden som kablas ut från euroområdet, kommer valutahandlare att vilja uppmärksamma det amerikanska CB konsumentförtroendeindexet. Kommer det in över det förväntade på 64.0, kan vi få se en USD som utvidgar dess uppgångar kontra EUR.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down up up no down
Veckotrend down down down up down down
Motstånd 1.2610 1.5679 80.49 0.9726 1.0129 0.8128
1.2558 1.5626 80.04 0.9673 1.0075 0.8086
1.2526 1.5592 79.80 0.9641 1.0041 0.8060
Stöd 1.2476 1.5540 79.40 0.9588 0.9987 0.8017
1.2444 1.5507 79.15 0.9555 0.9905 0.7991
1.2393 1.5454 78.75 0.9502 0.9901 0.7949

Ekonominyheter

USD – Oron för euroområdet fick USD att appreciera

Med USD som kunde ha fördel av dess status som en säker tillflyktsortsvaluta under handeln i går, där valutahandlares oro för skuldkrisen i euroområdet ledde till riskaversion på marknaden. Valutaparet EUR/USD föll med över 50 punkter under den europeiska handeln och nådde så lågt som 1,2469. Kontra AUD lyckades USD kapa åt sig nästan 60 punkter för att så småningom toppa på 0,9979 under eftermiddagens handel. Men sett till hela helheten var inte allt positivt för USD. Valutaparet USD/JPY föll med nära 100 punkter i går och nådde 79,55 innan det vände uppåt efter en liten korrigering.

Ser vi till dagens handel kommer valutahandlare i USD vilja uppmärksamma det amerikanska CB konsumentförtroendeindexet planerad att släppas klockan 14:00 GMT. Amerikansk bostadsstatistik kom in över förväntan i går vilket signalerade måttlig tillväxt i den amerikanska ekonomin. Om dagens nyheter också kommer in högre än den prognostiserade nivån på 64,0, kan USD få ytterligare en skjuts mot några av sina högre avkastningsvalutor, inklusive EUR, AUD och GBP. Dessutom kan varje negativ nyhet från euroområdet leda till riskaversion, vilket kan gynna USD.

EUR – USD återupptog sin baisseartade trend

EUR deprecierade mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går, där oron för att skuldkrisen i euroområdet kan sprida i kombination med tvivel om att de politiska ledarna kommer att kunna trolla fram nya sätt att stimulera den ekonomiska tillväxten i regionen har lett till riskaversion på marknaden. Förutom en förlust på 50 punkter mot USD, rasade EUR väl över 100 punkter mot JPY under den europeiska handeln. Valutaparet EUR/JPY föll slutligen så lågt som till 99,24 under eftermiddagens handel.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma de eventuella meddelanden ur euroområdet och i synnerhet Tyskland, som nyligen signalerade att det var emot olika sätt att lösa skuldkrisen som erbjudits av andra länder i regionen. Analytiker varnar för att oförmågan hos politiska ledare i euroområdet att komma till en överenskommelse fram till nu om det bästa sättet att bekämpa skuldkrisen, innebär att något avtal på EU-toppmöte senare i veckan är osannolikt. Euron kan förbli under tryck tills en klar plan upprättats för att stimulera tillväxten i regionen.

Guld – Guldpriset i en intervallhandel inför EU-mötet

Guld började veckan i går med väldigt liten rörelse, då investerare fortfarande ställer sig frågande om resultatet av EU-toppmötet som kommer att äga rum på torsdag och fredag. Medan den åtråvärda ädelmetallen har använts som en säker tillflyktsort de senaste veckorna, med investerare ovilliga att öppna långa positioneringar innan någon information från EU släpps. Priset på guld tillbringade större delen av dagen i en handel runt 1570 dollar för ett uns.

Sett till dagens aktiviteter bör investerare i guld notera att all utveckling som kommer ut från EU kan ha en dramatisk effekt på den åtråvärda metallen. Skulle amerikanska nyheter planerade att släppas i eftermiddagen komma in under förväntningarna, kan investerare välja att investera i guld som en säker tillflyktsort i stället för USD.

Råolja – Riskaversion sänkte råoljepriset

Efter att ha iscensatt en viss återhämtning för att avsluta förra veckan, återupptog råoljepriset sin baisseartade trend i går med investerares oro när det gäller skuldkrisen i euroområdet resulterade i riskaversion. Råoljpriset föll återigen under det psykologiskt betydelsefulla nivån på 80 dollar per fat för att slutligen nå så lågt som 78,22 dollar under eftermiddagens handel.

I dag varnar analytiker för att råoljepriset kan komma under tryck så länge nyheter från euroområdet fortsätter att komma ut i moll. Skulle dagens amerikanska CB konsumentförtroendeindex komma in högre än väntat, kan USD appreciera och leda till ytterligare nedgångar i råoljepriset under eftermiddagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Både RSI och Williams Percent Range på veckodiagrammet är mycket nära att ta sig in i det översålda territoriet, vilket signalerar att en korrigering uppåt kan ske inom de närmaste dagarna. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på båda dessa indikatorer. Om de faller ytterligare, kan det vara ett bra tillfälle att öppna långa positioneringar.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorer visar detta valutapar i intervallhandel, vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma presentera sig den närmaste tiden.

USD/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden. Dessutom ligger Williams Percent Range på det dagliga diagrammet för närvarande i det överköpta territoriet. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/CHF

Det veckovisa diagrammets Williams Percent Range har börjat närma sig det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående korrigering kan inträffa i den närmaste tiden. Denna teori stöds av RSI på samma diagram vilket för närvarande ligger nära 70. Ligga kort kan vara att ett bra val för det här valutaparet.

Wild Card

MSCI Taiwan

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range has tagit sig in i det översålda territoriet, vilket indikerar att en uppåtgående korrigering kan komma ske inom den närmaste tiden. Dessutom har MACD/Osma på samma diagram bildat ett hausseartat kors. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att inta långa positioneringar, där en hausseartad rörelse kan uppstå inom kort.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.