Home > EUR förblir hausse med hopp om åtgärder från ECB

EUR förblir hausse med hopp om åtgärder från ECB

EUR förblev hausse under större delen av den europeiska handeln i går. Detta efter investerare som hoppas på att den europeiska centralbanken snart ska gripa in för att sänka upplåningskostnaderna i Italien och Spanien, vilket bidrog till att öka riskaptiten. I dag kommer valutahandlare i EUR vilja uppmärksamma resultaten av en tysk obligationsauktion. Om efterfrågan för tyska obligationer är fortsatt hög, kan investerares förtroende för euroområdets ekonomiska återhämtning öka, vilket ger EUR ytterligare en möjlighet att appreciera mot sina viktigaste valutarivaler. Med detta sagt kan en svag efterfrågan på tyska obligationer tynga EUR och få den att lämna ifrån sig några av sina senaste uppgångar.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down up up down down
Veckotrend up down up down down up
Motstånd 1.2499 1.5723 79.51 0.9806 1.0635 0.8035
1.2446 1.5672 79.07 0.9758 1.0587 0.7989
1.2418 1.5641 78.80 0.9725 1.0559 0.7961
Stöd 1.2375 1.5591 78.36 0.9673 1.0511 0.7916
1.2341 1.5559 78.09 0.9641 1.0482 0.7889
1.2293 1.5508 77.65 0.9590 1.0434 0.7843

Ekonominyheter

USD – USD kan få känna av fortsatta nedgångar om risktagandet håller i sig

USD utökade sin senaste baisseartade trend i går, där en kombination av australiska och europeiska nyheter ledde till ett ökat risktagande bland investerare. Valutaparet AUD/USD nådde ett fyra månaders högsta på 1,0602 under tidig morgon handel, efter att Australiens centralbank lämnat styrräntan oförändrad på 3,5 %. Valutaparet hade en något nedåtriktad rörelse senare på dagen innan det stabiliserade sig på 1,0590. Mot euron höll sig USD nära ett månadslägsta större delen av dagen med investerare som hoppas att ECB snart kommer att vidta åtgärder för att sänka de spanska och italienska lånekostnaderna, vilket ökade förtroendet för euroområdets ekonomiska återhämtning.

En avsaknad av signifikanta amerikanska nyheter innebär att valutahandlare i USD kommer att vilja uppmärksamma meddelanden som kommer ut från euroområdet vilket kan påverka riskaptiten. Varje tecken på att ECB närmare sig för att vidta åtgärder för att främja den ekonomiska återhämtningen i regionen, kan leda till ytterligare risktagande och i sin tur tynga USD. Med detta sagt fortsätter analytiker att varna valutahandlare att krisen i euroområdet fortfarande är långt ifrån över. Därtill kan varje indikation på att ECB inte kommer att vidta åtgärder för att sänka EU:s lånekostnader leda till att USD vänder uppåt från sin nuvarande nedåtgående trend.

EUR – Tysk obligationsauktion kan leda till ytterligare EUR uppgångar

EUR lyckades hålla stången och försvara de flesta av sina senaste uppgångar i går, efter tecken på att ECB var redo att gripa in för att minska upplåningskostnaderna i Italien och Spanien vilket bidragit till att öka riskaptiten. Valutaparet EUR/JPY steg med närmare 50 punkter under tidig morgon handel och nådde så småningom en topp på 97,42, innan paret vände nedåt i en lättare korrigering senare under dagen. Mot AUD handlades EUR stadigt på 1,1720 större delen av dagen. Sedan slutet av förra veckan har valutaparet EUR/AUD stigit en bra bit över 100 punkter.

I dag kan EUR utvidga sin senaste uppåtgående trend efter att den tioåriga tyska obligationsauktionen genomförts. Om efterfrågan för tyska obligationer är fortsatt hög, kan förtroendet för euroområdets ekonomiska återhämtning stiga och hjälpa EUR förbli hausse. Samtidigt bör valutahandlare komma ihåg att ECB planerar åtgärder för euroområdets ekonomier och har ännu inte meddelats och analytiker fortsätter att varna för att om planerna inte når upp till investerares förväntningar, kan EUR snabbt vända nedåt.

Guld – Baisseartad USD gav stöd åt priset på guld

Priset på guld fortsatte att röra sig uppåt under hela den europeiska handeln i går, där en försvagad USD ledde till en ökad efterfrågan bland investerare. Sin vana trogen stiger priset på guld när USD visar svaghetstecken, då det gör den dyrbara metallen billigare för internationella köpare. Priset på guld nådde en topp på 1 616,23 dollar för ett fat under mitten av dagens handel innan det iscensatte en liten korrigering nedåt.

I dag kan priset på guld ha en möjlighet att utvidga sina senaste uppgångar om USD behåller sin nuvarande nedåtgående trend. Samtidigt är euroområdets ekonomiska återhämtning oerhört bräcklig. Varje negativ nyhet från regionen kan resultera i riskaversion som kan tynga priset på guld.

Råolja – Spänningar i Mellanöstern fick råoljepriset att stiga

Priset på råolja steg markant under den europeiska handeln i går, då spänningarna i Mellanöstern lett till oro för utbudssidan bland investerare. Dessutom ledde en ökning i risktagande på marknaden till att investerare flyttade sina medel till råvaror såsom olja. Råoljepriset avancerade med nära 1 dollar per fat, för nå så högt som 92,60 dollar per fat under mitten av dagens handel.

I dag utöver varje utvecklande nyhet från Mellanöstern, kommer valutahandlare också vilja uppmärksamma den amerikanska inventeringsrapporten för råoljelagren som släpps klockan 14:30 GMT. Råoljepriset hade stora uppgångar förra veckan efter att indikatorn signalerade till investerare att efterfrågan i USA har gått upp. Skulle dagens nyheter än en gång komma in under prognoserna, kan priset på råolja utvidga sin kraftigt uppåtgående trend.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Medan det dagliga diagrammets Williams Percent Range ligger i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa, visar de flesta de andra tekniska indikatorerna detta par i neutralt territorium. Att inta en vänta och se strategi kan vara det bästa alternativet, eftersom en tydligare bild kommer sannolikt att presentera sig i en nära framtid.

GBP/USD

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. MACD/OsMA på samma diagram bildat ett baisseartat kors, vilket signalerar att priset kan vara nedåt. Valutahandlare kommer att vilja öppna långa positioneringar för detta par.

USD/JPY

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet har börjat närma sig det översålda territoriet, vilket tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt under de kommande dagarna. Dessutom tycks Slow Stokastiska på samma diagram vara nära att bilda ett hausseartat kors. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på dessa indikatorer, då de kan signalera en förestående hausseartade korrigering uppåt.

USD/CHF

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket indikerar möjlig korrigering uppåt den närmaste tiden. De flesta tekniska indikatorerna visar att detta valutapar för närvarande handlas i ett intervall. En vänta och se strategi kan vara en vältänkt strategi vid denna tidpunkt.

Wild Card

EUR/NOK

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket visar att detta par kan komma se en korrigering uppåt inom den närmaste tiden. Dessutom har MACD/Osma på samma diagram bildat ett hausseartat kors. Forex valutahandlare kanske vill ligga öppna långa positioneringar inför en brytning uppåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.