Home > EUR försvarade sina uppgångar i en trög handelsdag

EUR försvarade sina uppgångar i en trög handelsdag

EUR lyckades i stort sett behålla sina senaste uppgångar i går, där en brist på några större nyheter resulterade i en låg likviditetsmiljö på marknaden. Med detta sagt föll AUD till ett sex veckors bottennotering mot både USD och JPY efter lanseringen av nedslående kinesiska och australiska ekonomiska indikatorer. I dag kommer valutahandlare ändå vilja uppmärksamma det amerikanska ISM tillverkningsindexet PMI, som är planerad att släppas klockan 14:00 GMT. Medan den amerikanska NFP-rapporten som släpps på fredag förutspås vara höjdpunkten på handelsveckan, lyckades ett bättre än väntat tillverkningsindex i dag kan ge stöd åt USD att återta en del av sina senaste nedgångar.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up down up down up up
Veckotrend up up up down down up
Motstånd 1.2723 1.5985 79.45 0.9625 1.0389 0.8040
1.2676 1.5937 78.94 0.9572 1.0336 0.7964
1.2643 1.5908 78.69 0.9546 1.0305 0.7968
Stöd 1.2598 1.5857 78.15 0.9499 1.0254 0.7925
1.2565 1.5826 77.88 0.9468 1.0225 0.7897
1.2514 1.5778 77.35 0.9420 1.0173 0.7853

Ekonominyheter

USD – Amerikansk tillverkningsstatistik kan ge stöd åt USD

Brist på amerikanska nyheter på grund av en helgdag i går resulterade i små rörelser i USD kontra dess viktigaste valutarivaler under loppet av dagen. Efter att ha deprecierat till ett tre veckors lägsta mot JPY på fredagen, hade USD en liten korrigering uppåt under den asiatiska handeln i går. Valutaparet USD/JPY steg med 18 punkter för att handlas så högt som 78,39, innan paret vände något tillbaka för att stabilisera sig på 78,30 nivån. USD apprecierade också med nära 15 punkter mot CHF för att nå så högt som 0,9558 under den europeiska handeln.

Sett till dagens aktiviteter väntas USD se mer volatilitet när det amerikanska ISM tillverkningsindexet PM släpps klockan 14:00 GMT. Analytiker förutspår att dagens nyheter kommer in på 50,1, vilket om den siffran stämmer inte bara skulle signalera en förbättring från förra månaden, men skulle också vara ett tecken på att den amerikanska tillverkningsindustrin expanderar. USD kan få se en hausseartad rörelse under eftermiddagens handel om PMI kommer in på eller över förväntningarna. Dessutom kommer valutahandlare vilja också komma ihåg att den viktiga amerikanska NFP-rapporten släpps på fredag och kommer sannolikt att leda till betydande aktivitet på marknaden.

EUR – EUR förblev hausse inför möjliga åtgärder från ECB

Efter att ha noterat ett två månaders högsta mot USD på fredagen lyckades EUR i stort sett behålla sina senaste uppgångar i går, trots avsaknaden av betydande ekonomiska nyheter. Valutaparet EUR/USD spenderade större delen av dagen i en handel runt 1,2570 nivån, i stort sett oförändrat från när marknaderna öppnade för veckan och inte långt under fredagens höga på 1,2636. Mot det brittiska pundet fick EUR känna av små nedgångar under loppet av dagen, för att falla med omkring 15 punkter innan den stabiliserades på 0,7915 nivån.

När det gäller dagens handel kommer valutahandlare i EUR vilja uppmärksamma amerikansk tillverkningsstatistik då det kan resultera i volatilitet för EUR. Om den amerikanska rapporten kommer in under den förväntade nivån, kan spekulationer åter komma till ytan om att Federal Reserve kan initiera en ny runda av kvantitativa lättnader inom en snar framtid vilket kan leda till stora uppgångar för EUR. Senare i veckan, bör valutahandlare inte glömma bort att uppmärksamma ECB:s presskonferens planerad att äga rum på torsdag. Vissa analytiker förutspår att ECB kan komma avslöja åtgärder för lägre upplåningskostnader i euroområdet, vilket om det stämmer kan hjälpa EUR att fortsätta sina uppgångar.

Guld – Priset på guld höll sig nära ett 5 månaders högsta

Förhoppningarna bland investerare om att Federal Reserve och ECB båda kommer vidta åtgärder inom en snar framtid för att öka de ekonomiska återhämtningarna i USA och euroområdet, höll guldpriset nära ett fem månaders högsta under den europeiska handeln i går. Ädelmetallen steg med mer 4 dollar per uns under mitten av dagens handel för att handlas så högt som 1 692,03 dollar för ett uns.

När det gäller dagens handel kan guld vända en del av sitt uppåtgående momentum om en amerikansk tillverkningsindikator kommer in över dess prognostiserade nivå och leder till hausseartade rörelser för USD. I ett sådant fall skulle ädelmetall bli dyrare för internationella köpare som kan leda till en korrigering nedåt.

Råolja – Trots dålig kinesisk statistik lyckades priset på råolja behålla sina uppgångar

Efter att ha lidit måttliga nedgångar under den asiatiska handeln efter lanseringen av nedslående kinesiska uppgifter, lyckades priset på råolja återhämta sig under den europeiska handeln. Råoljepriset föll runt 0,50 dollar per fat för att nå så lågt som 95,99 dollar per fat strax efter att marknaderna öppnats för veckan. Råvaran lyckades ta tillbaka nästan alla sina nedgångar och handlades på 96,46 dollar per fat i eftermiddagens handel.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma den pågående utvecklingen i euroområdet och USA. Varje tecken på att antingen ECB eller Federal Reserve är redo att vidta åtgärder för att bidra till att öka deras respektive ekonomier, kan leda till risktagande vilket skulle leda till ytterligare uppgångar för priset på råolja.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalnat av vilket signalerar ett skifte i priset de närmaste dagarna. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram börjat närma sig det överköpta territoriet, vilket tyder på att prisskiftet kan vara nedåt. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta valutapar.

GBP/USD

De flesta tekniska indikatorerna på det dagliga och det veckovisa diagrammet visar detta par i en intervallhandel, vilket gör det svårt att förutsäga den långsiktiga prisutvecklingen. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

USD/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tycks ha bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse kan inträffa i en nära framtid. Dessutom har Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet drivit in i det översålda territoriet. Öppnande av långa positioneringar kan vara ett klokt val för detta par.

USD/CHF

De tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Å ena sidan har det veckovisa diagrammets MACD/OsMA bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att nedåtgående rörelser kan uppstå under de kommande dagarna. Å andra sidan har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det översålda territoriet. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

Wild Card

NZD/JPY

RSI på det dagliga diagrammet har sjunkit in i det översålda territoriet, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett hausseartat kors. Forex valutahandlare kanske vill öppna långa positioneringar inför en brytning uppåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.