Home > EUR fortsatte sin nedåtgående trend

EUR fortsatte sin nedåtgående trend

Ett möte mellan EU:s finansministrar misslyckades med att öka investerares förtroende när det gäller den ekonomiska återhämtningen i regionen och resulterade i att EUR återupptog sin nedåtgående trend. Nyheten tyngde också råvaror och ädla metaller, vilka båda vände till baisse under eftermiddagens handel. En titt in i dagens aktiviteter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma den amerikanska handelsbalansen och FOMC mötesprotokoll, som är planerad att släppas klockan 12:30 och 18:00 GMT respektive. Om någon av rapporterna signalerar ytterligare avmattning i den amerikanska ekonomin, kan investerare fortsätta att flytta sina pengar till säkrare tillgångar, vilket skulle kunna resultera i ytterligare nedgångar i EUR.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up up
Veckotrend down up down up up down
Motstånd 1.2389 1.5621 80.08 0.9899 1.0314 0.7999
1.2331 1.5573 79.74 0.9847 1.0269 0.7958
1.2298 1.5545 79.53 0.9819 1.0235 0.7930
Stöd 1.2255 1.5492 79.19 0.9761 1.0186 0.7886
1.2223 1.5461 78.98 0.9728 1.0158 0.7857
1.2170 1.5411 78.63 0.9684 1.0108 0.7824

Ekonominyheter

USD – USD apprecierar med riskaversion

USD nådde nästan inom räckhåll för ett två års högsta mot EUR i går. Detta efter att investerares farhågor för planen att få ner de spanska och italienska lånekostnaderna i euroområdet resulterade i riskaversion på marknaden. Valutaparet EUR/USD föll med nära 80 punkter under eftermiddagens handel för att slutligen nå så lågt som 1,2244. USD lyckades också utvidga sin hausseartade trend mot CHF under den europeiska handeln. Valutaparet USD/CHF steg med nästan 60 punkter och nådde så småningom en topp på 0,9805 sent i eftermiddagens handel.

En titt in i dagens handel kommer valutahandlare vilja uppmärksamma den amerikanska handelsbalansen och FOMC mötesprotokoll, som är planerad att släppas klockan 12:30 och 18:00 GMT respektive. Investerares förtroende för den amerikanska ekonomiska återhämtningen är fortfarande låg, särskilt efter förra veckans sämre än väntad amerikansk NFP-rapport. Skulle dagens nyheter tyda på att den amerikanska ekonomin börjat stagnera ytterligare, kan investerare fortsätter att flytta sina pengar till säkrare tillflyktsortsvalutor som skulle kunna hjälpa både USD och JPY under eftermiddagens handel.

EUR – Oron för euroområdet fick EUR att vända till baisse

Ett möte mellan euroområdets finansministrar gjorde lite för att övertyga investerare om att EU var på väg till en ekonomisk återhämtning i går. Det är fortfarande oklart hur EU planerar att implementera sin plan för att få ned upplåningskostnaderna i Italien och Spanien och det finns tecken på att regionens skuldkris sprider sig till andra länder i regionen. Som ett resultat föll EUR mot flera av dess viktigaste valutarivaler. Valutaparet EUR/AUD föll med nära 100 punkter under loppet av dagen och nådde till slut så lågt som 1,1983, innan paret iscensätta en liten korrigering uppåt. Mot JPY föll EUR till ett fem veckors lägsta på 97,29.

I dag varnar analytiker för att med väldigt få nyheter från euroområdet, kan EUR inte ha många möjligheter att rätta till sina senaste nedgångar. Ändå kommer valutahandlare vilja uppmärksamma den tyska 10-årig obligationsauktionen. Som den största ekonomin i euroområdet, tenderar tyska indikatorer att ha en betydande inverkan på EUR. Om efterfrågan på tyska obligationer kommer in över förväntan i dag, kan EUR komma att se några kortsiktiga uppgångar.

Guld – Guld återupptog sin baisseartade trend

Efter att ha stigit med nära 17 dollar för ett uns under tidig morgon handeln i går, återupptog guldet sin baisseartade trend efter icke så uppmuntrade nyheter från euroområdet vilket ledde till riskaversion på marknaden. Den åtråvärda metallen föll från ett högsta på 1 601,26 dollar per uns till 1585 nivån under eftermiddagens handel.

I dag kommer investerare i guld vilja övervaka amerikanska indikatorer, särskilt handelsbalansen och FOMC mötesprotokoll. Om nyheterna resulterar i att USD vänder till baisse mot sina mer riskfyllda valutarivaler, kan priset på guld ta igen sina senaste nedgångar.

Råolja – Slut på norska oljestrejken fick råoljan att vända till baisse

Priset på råolja sjönk i går efter att strejken i Norge kom till sitt slut, vilket hade genererat en oro för utbudssidan bland investerare. Råoljepriset föll med ca 1,25 $ per fat under mitten av dagens handel och nådde till slut så lågt som 84,60 dollar per fatt innan det iscensatte en mindre korrigering uppåt.

Investerare i råolja kommer vilja uppmärksamma all utveckling från euroområdet. Om ytterligare tecken visar sig att skuldkrisen i euroområdet sprider sig till andra länder i regionen, inklusive Tyskland som håller en 10-årig obligationsauktion i dag, kan råoljepriset utöka sin baisseartade trend.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet har tagit sin in i det översålda territoriet, vilket signalerar att en korrigering uppåt kan ske inom de närmaste dagarna. Dessutom tycks Slow Stokastiska på det dagliga diagrammet börjat bilda ett hausseartat kors. Valutahandlare kanske vill öppna långa positioneringar inför en eventuell uppgång.

GBP/USD

Medan Williams Percent Range på både det dagliga och det veckovisa diagrammet för närvarande ligger i det översålda territoriet, visar de flesta andra tekniska indikatorerna att detta valutapar handlas på neutral mark. Valutahandlare kanske vill inta en vänta och se strategi för detta valutapar, där en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig i en nära framtid.

USD/JPY

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar för närvarande det här paret i en intervallhandel, vilket innebär att ingen definierad trend kan spås vid denna tidpunkt. Att inta en vänta och se strategi kan vara ett klokt val, då en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig under de kommande dagarna.

USD/CHF

RSI på det veckovisa diagrammet svävar nära det överköpta territoriet, vilket indikerar att nedåtgående rörelse skulle kunna inträffa i en nära framtid. Denna teori stöds av det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, vilket har bildat ett baisseartat kors. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta par.

Wild Card

EUR/AUD

Slow Stokastiska på det dagliga diagrammet har bildat ett hausseartat kors, vilket signalerar att en uppåtgående rörelse skulle kunna ske i en nära framtid. Dessutom har RSI på samma diagram passerat in i det översålda territoriet. Ligga långt kan vara ett klokt val för valutahandlare i dag.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.