Home > EUR/GBP prisprognos efter att BOE gjorde marknaderna besvikna förra veckan

EUR/GBP prisprognos efter att BOE gjorde marknaderna besvikna förra veckan

Bank of England gjorde marknadsprissättningen besviken förra veckan. De lyckades inte leverera den räntejustering som marknaderna förväntade sig, och det brittiska pundet kollapsade. Vad kommer härnäst för EUR/GBP-crosskursen?

En av de viktigaste händelserna för valutahandlare förra veckan var Bank of Englands beslut. Marknaden förväntade sig att centralbanken skulle leverera den första post-pandemiska räntejusteringen – som de hade signalerat att de skulle göra.

Till allas förvåning höll centralbanken sin penningpolitiska inriktning stabil. Som ett resultat kollapsade det brittiska pundet överlag, och EUR/GBP-crosskursen hoppade nyligen med tvåhundra punkter (dvs. två stora siffror).

Ändå är den tekniska bilden fortsatt dyster för EUR/GBP-crosskursen. Efter den inledande besvikelsen sålde handlare crosskursen igen, på förnyad pundstyrka och en svag euro.

Vad säger den tekniska bilden?

Den dagliga tidsramen avslöjar en baisseartad bild för EUR/GBP-crosskursen 2021. Priset fortsatte att göra nya lägre dalar och lägre toppar, en typisk formation under baisseartade trender.

Dessutom verkar den senaste tidens hopp som orsakats av Bank of Englands besvikande marknader vara det sista segmentet av en sammandragande triangel. Därför är förväntningarna att en ny lägre nivå ligger i korten, med en rörelse till under 0,84 möjlig.

För att nå dit måste priset först stängas under den nivå där sammandragande triangeln började. Därefter, med en daglig stängning under bd-trendlinjen, förblir biasen baisse eftersom en sådan triangel antyder mer nackdelar när priset bryter bd-trendlinjen. Ur ett tekniskt perspektiv förblir bias därför hausse under den kommande perioden.

Varför förväntade sig marknaden att Bank of England skulle höja?

Bank of England föreslog i protokollet den 22 september att en räntehöjning är möjlig även innan det befintliga programmet för köp av tillgångar på statsobligationer i Storbritannien är slut. Dessutom sa guvernören under G30-konferensen i oktober att banken måste agera för att stoppa den stigande inflationen.

Som ett resultat började marknaden prissätta en räntehöjning. Men banken levererade inte, vilket lämnade penningpolitiken oförändrad och orsakade en minikrasch på det brittiska pundet.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto