Home > EUR hade små nedgångar i en händelsefattig handelsdag

EUR hade små nedgångar i en händelsefattig handelsdag

Efter att ha sett betydande uppgångar över hela linjen förra veckan, vände EUR ned från en del av sin senaste hausseartade rörelse i går under en långsam nyhetsdag. Som sagt så var investerare tveksamma till att gå alltför baisse i valutan inför potentiellt betydande nyheter senare i veckan. I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma siffran i den amerikanska handelsbalansen som släpps 12:30 GMT. Om indikatorn signalerar ytterligare avmattning i den amerikanska ekonomiska återhämtningen, kan spekulationerna tillta om att Federal Reserve snart kan vidta åtgärder för att stimulera tillväxten i den amerikanska ekonomin, i vilket fall EUR skulle kunna utvidga sina uppgångar från förra veckan.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down up up down down
Veckotrend down down up up down down
Motstånd 1.2867 1.6101 79.23 0.9568 1.0439 0.8077
1.2816 1.6055 78.74 0.9515 1.0391 0.8034
1.2783 1.6026 78.45 0.9484 1.0363 0.8006
Stöd 1.2734 1.5981 77.99 0.9436 1.0313 0.7963
1.2702 1.5952 77.66 0.9404 1.0285 0.7935
1.2650 1.5906 77.18 0.9355 1.0237 0.7891

Ekonominyheter

USD – Potentiella åtgärder från Federal Reserve höll USD i ett fast baisseartat grepp

USD tillbringade en stor del av dagen i en intervallhandel i går, där en brist på några större nyheter i kombination med möjligheten att Federal Reserve snart kan komma att agera för att stärka den amerikanska ekonomin höll valutan nära sin senaste låga. Mot CHF apprecierade USD med cirka 35 punkter under första delen av handelsdagen och handlades så högt som 0,9483. Dock föll USD återigen in i en baisseartad trend i slutet av den europeiska handeln för att sluta på 0,9460 nivån. Ett likadant mönster skedde efter att USD apprecierat med 12 punkter kontra JPY under morgonens handel, raderade valutaparet USD/JPY de mesta av sina uppgångar och i slutet av dagen handlades paret på 78,25.

I dag har USD potential att återta en del av sina senaste nedgångar efter lanseringen av den amerikanska handelsbalanssiffran 12:30 GMT. Bättre än väntade nyheter kan försvaga förväntningar om att Federal Reserve är redo att inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader, vilket kan leda till en ökad efterfrågan på USD. På torsdag kan FOMC:s uttalande berätta vad för planer Federal Reserve har för att stimulera tillväxten i den amerikanska ekonomin.

EUR – Trots mindre nedgångar förblev EUR i hausse

Efter att ha nått sin högsta nivå på närmare fyra månader mot USD och en två månaders högsta kontra JPY på fredag, fick EUR känna av blygsamma nedgångar under handeln i går, inför potentiellt betydande nyheter senare i veckan. Valutaparet EUR/USD sjönk med nära 50 punkter under nattens handel i går för att nå så lågt som 1,2769, vilket var fortfarande väl inom räckhåll för dess senaste höga på 1,2815. Kontra den japanska yenen föll EUR med över 30 punkter för att handlas till lågt som 99,95. En liten korrigering uppåt senare under dagen tog EUR upp till 100,05 nivån.

I dag kan EUR få se en långsam handelsdag då investerare ivrigt väntar på ett tyskt domstolsbeslut på onsdagen om lagligheten av euroområdets räddningsaktioner till skuldsatta länder i regionen. Med detta sagt kan valutaparet EUR/USD vända till hausse igen om den amerikanska handelsbalansen signalerar ytterligare nedgångar i den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Om onsdagens domstolsbeslut på något sätt begränsar ECB:s förmåga att bekämpa euroområdets skuldkris, kan EUR vända nedåt från några av sina senaste uppgångar.

Guld – Priset på guld föll från ett 6 månaders högsta

Priset på guld vände nedåt från några av sina senaste uppgångar genom hela EU handeln i går, men var i stort sett inom räckhåll för sitt senaste sex månaders högsta med investerare som fortfarande är övertygade om att Federal Reserve är redo att vidta åtgärder för att stärka den amerikanska ekonomin. Den ädla metallen föll med nästan 9 dollar per uns under den första delen av handeldagen för att nå så lågt som 1 727,15 dollar per uns innan det rekylerade tillbaka till 1730 dollar nivån i slutet av dagen.

I dag kommer investerare i guld vilja uppmärksamma siffran i den amerikanska handelsbalansen som släpps 12:30 GMT. Bättre än väntad rapport kan leda till uppgångar för USD, vilket kan minska efterfrågan på guld och leda till ytterligare nedgångar för ädelmetallen under dagens handel.

Råolja – Råoljepriset i en intervallhandel inför beslut av Federal Reserve

Priset på råolja tillbringade större delen av gårdagen i en intervallhandel, med investerare som fortfarande var oroliga för eventuella åtgärder från Federal Reserve senare i veckan för att öka den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Råoljepriset sjönk med drygt 1 dollar per fat under förmiddagens handel för att nå så lågt som 95,34. En korrigering uppåt senare under dagen ledde till att råvaran var tillbaka över 96 dollar nivån.

I dag kommer investerare vilja ägna stor uppmärksamhet åt siffran i den amerikanska handelsbalansen och dess inverkan på USD. Bättre än väntad rapport nyheter kan stärka USD och signalera till investerare att efterfrågan på råolja i USA kommer att stiga, som sedan kan leda till uppgångar för råolja under eftermiddagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalna, vilket signalerar att detta par kan se en förändring i prisbilden under de kommande dagarna. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket indikerar att prisriktningen kan vara nedåt. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta par.

GBP/USD

Det dagliga diagrammets RSI närmar sig det överköpta territoriet, vilket signalerar att en korrigering nedåt kan inträffa i en nära framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett baisseartat kors. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta par.

USD/JPY

Medan det veckovisa diagrammets Williams Percent Range ligger i det översålda territoriet, visar de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna detta par i en intervallhandel. Valutahandlare kanske vill inta en avvaktande hållning, då en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig inom en snar framtid.

USD/CHF

Det dagliga diagrammets RSI ligger för närvarande i det översålda territoriet, vilket indikerar att detta par kan se en hausseartad korrigering inom en snar framtid. Dessutom har Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet fallit till -90 nivån, vilket ger ytterligare stöd för teorin om förestående uppåtgående rörelse. Ligga långt kan vara det smarta valet för detta par.

Wild Card

USD/HUF

Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets MACD/OsMA indikerar att en korrigering uppåt kan ske inom den närmaste framtiden. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram drivit in i det översålda territoriet. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna långa positioneringar inför ett eventuellt brott uppåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.