Home > EUR hade stora uppgångar kontra USD

EUR hade stora uppgångar kontra USD

EUR hade betydande uppgångar mot den amerikanska dollarn under gårdagens handel, då investerare fortsatte att smälta förra veckans nedslående NFP-rapport. Valutaparet EUR/USD rörde sig upp med mer än 100 punkter under loppet av dagen och lyckades komma inom räckhåll för 1,2500 nivån. Sett till dagens aktiviteter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma det amerikanska ISM tjänsteindex PMI. PMI indexet anses vara en värdig mätare av det ekonomiska hälsotillståndet. Skulle slutresultatet komma in lägre än väntat, kan det leda till spekulationer om att Federal Reserve snart kommer att inleda en ny runda av kvantitativa lättnader, som skulle kunna tynga USD.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down up up up up down
Veckotrend up up up down up up
Motstånd 1.2636 1.5473 79.18 0.9678 0.9863 0.8203
1.2584 1.5424 78.82 0.9627 0.9811 0.8161
1.2555 1.5393 78.60 0.9596 0.9781 0.8134
Stöd 1.2507 1.5344 78.23 0.9546 0.9730 0.8096
1.2478 1.5315 78.01 0.9514 0.9701 0.8070
1.2427 1.5268 77.65 0.9461 0.9650 0.8029

Ekonominyheter

USD – USD fortsatte sin baisseartade nedgång

USD utökade sin nedåtgående tendens under hela gårdagens börshandel, där svag arbetslöshetsstatistik släpptes förra veckan har lett till farhågor om att den amerikanska ekonomiska återhämtningen börjat tappa fart. Mot JPY deprecierade USD för ett kort ögonblick under den psykologiskt viktiga nivån på 80,00 under morgonens handel. Dollarn lyckades iscensätta en liten justering uppåt senare under dagen och stabiliserade sig så småningom runt 78,20. Valutaparet AUD/USD var upp med nästan 100 punkter under den europeiska handeln i går för att nå så högt som 0,9745, innan det vände nedåt och stabiliserade sig runt 0,9725.

Ser vi till dagens handel kommer valutahandlare att vilja hålla ett öga på det amerikanska ISM tjänsteindex PMI som släppas klockan 14:00 GMT. Analytiker förutspår att siffran kommer in runt 53,6, vilket om den stämmer skulle representera en expansion inom industrisektorn och kan hjälpa USD att återta en del av sina senaste nedgångar. Om nu siffran kommer in under förväntningarna, kan det ge valutahandlare ytterligare huvudbry vad gäller USD status som en säker tillflyktsort valuta och resultera i ytterligare nedåtgående rörelser för USD.

EUR – EUR inledde en korrigering uppåt

Euron apprecierade mot dess viktigaste valutarivaler under hela dagen i går, men analytiker var snabba med att varna för att eventuella uppgångar kan bli kortlivade inför potentiellt betydande nyheter från euroområdet senare i veckan. Utöver den mer än 100 punkters uppgång kontra den amerikanska dollarn, avancerade euron också med mer än 50 punkter mot GBP och 95 punkter mot CAD. Vid slutet av den europeiska handelsdagen handlades valutaparet EUR/GBP runt 0,8115 nivån, medan valutaparet EUR/CAD låg på 1,2990.

Tar vi en titt på resten av veckan kommer valutahandlare i EUR vilja ägna stor uppmärksamhet åt euroområdets lägsta anbudsränta på onsdag, följt av en spansk obligationsauktion på torsdag. Vissa analytiker förutspår att den europeiska centralbanken kan komma att sänka syrräntorna när de träffas på onsdag. Om det stämmer, kan det leda till att EUR hamnar under förnyat tryck. Dessutom kommer investerare noggrant att övervaka den spanska obligationsauktionen för ledtrådar i tillståndet av landets skuldsituation. Såvida auktionen inte löper smidigt, kan EUR se nedåtgående rörelser mot slutet av veckan.

Guld – Guldpriset apprecierade med oro för den ekonomiska återhämtningen

Guldpriset kunde i stort sett försvara sina uppgångar från förra veckan under handeln i går, då investerare oroade sig för takten i den globala ekonomiska återhämtningen fortsatte de att flytta sina medel till den dyrbara metallen. Investerare ser nu guld som en säker tillflyktsort efter nedslående uppgifter om sysselsättningssiffrorna som kom ut från USA förra veckan och resulterade i en fallande USD. Efter att ha nått så högt som 1628 dollar per uns i går morse, såg guldpriset en liten rörelse nedåt och tillbringade större delen av eftermiddagens handel runt nivån 1610 dollar per uns.

Sett till dagens handel kommer valutahandlare vilja övervaka vilken riktning USD kommer att ta. Med investerare oroade över att Federal Reserve är redo att inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader för att stimulera tillväxten i USA, kan varje negativ amerikansk nyhet leda till nedgångar i USD. Detta skulle kunna gynna guldets ställning som en säker tillflyktsort och leda till ytterligare uppgångar för den dyrbara metallen.

Råolja – Råoljepriset ser uppåtgående rörelser

Efter veckor av stadiga nedgångar såg priset på råolja en viss uppgång under den europeiska handeln i går. Analytiker hänförde den hausseartade rörelsen till svag USD efter förra veckans sämre än väntat NFP-rapport. Efter att ha fallit så lågt som 81,17 dollar per fat under tidig morgon handel, ökade råoljepriset stadigt och nådde så småningom så högt som 83,70 dollar per fat.

Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma det amerikanska ISM tjänsteindexet PMI, som är planerad att släppas klockan 14:00 GMT. Om det slutliga resultatet kommer in under förväntningarna, kan USD komma under förnyat tryck som gör att råoljepriset kan utvidga sin hausseartade rörelse. Priset på råolja går allt som oftast upp när USD är svag, då råvaran blir billigare för internationella köpare.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet ligger i det översålda territoriet, vilket tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt under de kommande dagarna. Denna teori stöds av Stokastiska Slow på samma diagram, som har bildat ett hausseartat kors. Ligga långt i detta valutapar kan vara att föredra för dagen.

GBP/USD

Som ett tecken på att detta par kan se en korrigering uppåt inom en snar framtid, har RSI på det dagliga diagrammet hamnat i det översålda territoriet. Dessutom ligger Williams Percent Range på veckodiagrammet för närvarande vid -90 strecket. Det kan vara klokt att öppna långa positioneringar för detta valutapar.

USD/JPY

Medan Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet pekar mot en möjlig korrigering uppåt under de kommande dagarna, ligger de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna i neutralt territorium. Valutahandlare uppmanas att inta en avvaktande hållning för detta valutapar, där en tydligare bild kan komma att presentera sig senare.

USD/CHF

RSI på det veckovisa diagrammet har börjat närma sig det överköpta territoriet, vilket tyder på att detta valutapar kan se nedåtgående rörelser den närmaste tiden. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram börjat bilda ett baisseartat kors. Valutahandlare kommer att vilja övervaka dessa två indikatorer, eftersom de indikerar om en förestående korrigering nedåt.

Wild Card

CHF/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på att en uppåtgående kursrörelse skulle kunna ske inom den närmaste tiden. Dessutom har RSI på samma diagram passerat in i det översålda territoriet. Detta kan vara ett bra tillfälle för forex valutahandlare att inta långa positioneringar då en uppåtgående korrigering kan inträffa.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.