Home > EUR i intervallhandel inför det grekiska valet

EUR i intervallhandel inför det grekiska valet

EUR misslyckades med några betydande rörelser i handeln i går, trots stigande spanska och italienska obligationsräntor som många analytiker hade förutspått skulle få EUR att depreciera kontra sina främsta valutarivaler. När vi stänger ut veckan kommer valutahandlare i EUR vilja uppmärksamma meddelanden som kommer ut från Grekland och kan ge några ledtrådar till vilka politiska partier som kommer segrande ut i valet på söndag. Varje tecken på att partier med anti- åtstramningar på agendan kan vinna valet kan spä på oron för att Grekland kommer att lämna euroområdet, vilket kan resultera i att EUR rasar.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down no down down
Veckotrend up up down down up up
Motstånd 1.2785 1.5676 79.65 0.9618 1.0142 0.8220
1.2694 1.5622 79.32 0.9565 1.0090 0.8175
1.2662 1.5589 79.13 0.9532 1.0058 0.8147
Stöd 1.2633 1.5535 78.82 0.9478 1.0004 0.8103
1.2599 1.5502 78.64 0.9444 0.9971 0.8074
1.2540 1.5448 78.33 0.9391 0.9919 0.8030

Ekonominyheter

USD – USD fortsätter att depreciera kontra JPY

Negativa amerikanska ekonomiska indikatorer, inklusive en högre än väntad veckovis arbetslöshetssiffra resulterade i att USD rasade kontra yenen under hela dagen i går. Valutaparet USD/JPY sjönk till så lågt som 79,15 under mitten av handelsdagen, vilket var medgång med över 30 punkter för dagen. Så småningom kunde paret iscensätta en viss återhämtning för att stabilisera sig runt 79,25 nivån. Greenbacken såg också baisse med 200 punkter kontra CHF. Valutaparet USD/CHF föll nära 50 punkter under den europeiska handeln för att så småningom nå så lågt som 0,9524.

Vänder vi oss mot dagens handel kommer valutahandlare i USD vilja uppmärksamma det preliminära UOM konsumentförtroendeindex planerad att släppas 13:55 GMT. Skulle denna rapport komma in över det prognostiserade på 77,5, kan USD se en viss återhämtning mot JPY innan marknaderna stänger för veckan. Skulle dagens indikator komma in under det förväntade, kan USD fortsätta att depreciera mot valutor såsom yenen och CHF.

EUR – Italiensk obligationsauktion kan signalera ytterligare problem för euroområdet

Efter gårdagens italienska obligationsauktion förblev investerare oroade över att skuldkrisen i euroområdet kan spridas utanför Grekland och Spanien. Stigande italienska obligationsräntor togs som ett tecken på att landet kan komma att begära en räddningsaktion i en nära framtid för att undvika att ställa in sina betalningar. Medan analytiker hade förutspått att dåliga nyheter från Italien skulle tynga euron lyckades valutan hålla sig stadig under loppet av dagen. Valutahandlare var tveksamma till att inta korta positioneringar i EUR innan resultatet av det grekiska valet på söndag har blivit känt.

Ser vi till dagens begivenheter kommer valutahandlare vilja fortsätta att övervaka utvecklingen i euroområdet. Förutom nya enkätundersökningar som beskriver vem som skulle vinna i det grekiska valet på söndag, har meddelanden om den nuvarande ekonomiska situationen i Italien potential att generera volatilitet i EUR. Analytiker varnar att även om Grekland väljer en regering med pro- åtstramning, är möjligheten för att euroområdets skuldkris sprider sig till Italien kan hålla EUR i baisse under en överskådlig framtid.

Guld – Global ekonomisk osäkerhet gav stöd åt guldpriset

Priset på guld apprecierade så högt som till 1 627,75 dollar per uns under handeln i går, där finansiella problem i euroområdet i kombination med en hackande ekonomisk återhämtning i USA bidragit till att appreciera den åtråvärda metallen. Investerare har vänt sig till guld som en säker avkastningsgång den senaste tiden mitt i oron för en nedgång i den globala ekonomin.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma nyheter från euroområdet och USA, då de kan bidra till att avgöra vilken riktning guldpriset tar. Eventuella negativa uppgifter, särskilt när det gäller den nuvarande ekonomiska situationen i Italien, kan få guldpriset att utvidga sin nuvarande hausseartade trend.

Råolja – Råoljepriset hade små rörelser inför det grekiska valet

Priset på råolja höll sig stadigt under hela dagen i går, då investerare oroligt inväntar resultatet av det grekiska valet på söndag. Dessutom med råoljelagren i USA på ett arton månaders högsta, såg investerare ingen anledning att öppna långa positioneringar i råolja. Som ett resultat av detta tillbringade råolja större delen av handelsdagen på 82,60 dollar per fat.

När vi stänger handelsveckan kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma det amerikanska konsumentförtroendeindexet 13:55 GMT. Om mätningen kommer in lägre än väntat, kan priset på råolja sjunka, eftersom det kan ses som ett tecken på att efterfrågan i USA kommer att fortsätta att falla. Å andra sidan en bättre än väntad statistikrapport från USA kan bidra till att utvidga råoljeprisets senaste hausseartade trend.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har smalnat av som ett tecken på att ett skifte i priset skulle kunna inträffa i en nära framtid och där de flesta andra tekniska indikatorerna visar att detta valutapar handlas i neutralt territorium. En vänta och se strategi kan vara ett klokt val för valutahandlare.

GBP/USD

Ett hausseartat kors på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt de kommande dagarna. Dessutom ligger Williams Percent Range på samma diagram nära att falla in i det översålda territoriet. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma denna indikator. Om indikatorn faller under -80, kan det vara ett bra tillfälle att öppna långa positioneringar.

USD/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram, som har passerat in i det överköpta territoriet. Öppnande av korta positioner kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/CHF

Medan ett baisseartat kors har bildats på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska, visar de flesta andra tekniska indikatorerna att detta par ligger i en intervallhandel, vilket innebär att ingen definierad trend kan förutsägas vid denna tidpunkt. En vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar, där en klarare bild kan komma presentera sig den närmaste tiden.

Wild Card

GBP/NZD

RSI på det dagliga diagrammet närmar sig valutaparet på det översålda territoriet, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse skulle kunna inträffa den närmaste tiden. Dessutom har ett hausseartat kors bildats på samma diagrams Slow Stokastiska. Nu kan vara ett bra tillfälle för forex valutahandlare att öppna långa positioneringar inför en möjlig uppåtgående korrigering.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.