Home > EUR/JPY-prisförutsägelse: snävt intervall att hålla ett tag

EUR/JPY-prisförutsägelse: snävt intervall att hålla ett tag

EUR/JPY handlas i ett snävt intervall sedan maj förra året. 134 och 128 ger starkt motstånd, respektive stöd, medan 130-rundsiffran fungerar som en pivotal nivå.

En av de mest intressanta tekniska inställningarna under de senaste månaderna kommer från EUR/JPY-korset. För tekniska handlare erbjuder sortiment möjligheter att köpa och sälja mot stöd respektive motstånd. Om intervallet formar sig runt en rund nivå är de ännu mer intressanta eftersom intervallförhållandena vanligtvis varar längre.

I början av förra sommaren nådde EUR/JPY en topp på 134. 2021 var ett fantastiskt år för JPY-björnar, då JPY-paren steg kraftigt.

Men efter att ha korsat 130 för första gången, lockade den runda nivån prisåtgärden flera gånger och kommer sannolikt att göra det i framtiden. Som sådan kan man definiera ett handelsintervall där 134 fungerar som motstånd och 128 som stöd.

EUR/JPY baisseartad inställning gynnas

Korset studsade från stödområdet 128 tre gånger i rad. Medan den är över 130 är den hausseartad, utan motstånd förrän den övre kanten av det ovan nämnda intervallet. Men ett drag under 130 tyder på att ytterligare ett försök till 128 ligger i korten.

Med andra ord, intervallet EUR/JPY 128-134 kommer att hålla om inte priset sjunker under 130. Även om det är ovanför har tjurar fortfarande en chans att driva paret till nya högre toppar. Å andra sidan innebär en daglig stängning under 130 problem för tjurar, eftersom ytterligare ett försök till 128 kommer härnäst.

JPY förblir korrelerad till amerikanska aktier

En av de främsta orsakerna till JPY-svagheten förra året var styrkan på den amerikanska aktiemarknaden. JPY är omvänt korrelerad till den amerikanska aktiemarknaden – den sjunker när aktierna stiger och avancerar när aktierna faller.

Som sådan indikerar en kraftig rörelse under 128 svaghet på aktiemarknaden. Dessutom är en räntehöjning i mars i korten nu när Federal Reserve förbereder sig för att strama åt penningpolitiken. Om Fed stramar åt snabbare eller antyder att de skulle göra det kommer börsen att ha svårt att ta sig framåt.

Senare i dag vittnar Feds ordförande Jerome Powell om hans omnämnande. Hans ord kommer att övervakas noga av såväl aktiemarknadshandlare som JPY.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto