Home > EUR/JPY prisprognos efter att ha misslyckats på 127 igen

EUR/JPY prisprognos efter att ha misslyckats på 127 igen

Viktigt stödområde hölls på det senaste försöket lägre, och EUR/JPY är på väg till 130. Vad kommer 2022 att ge?

De japanska yenparen är de mest aktiva på FX-instrumentpanelen, med bara en handelsvecka kvar på året. Sådan inaktivitet är normalt under helgdagar, och det återspeglas av EUR/USD-paret, som har handlats nära 1,13-nivån i nästan en månad nu.

Medan EUR/USD står stilla, drivs prisåtgärden i EUR/JPY-paret av USD/JPY, som handlas nära sina årliga toppar och för närvarande är ansvarig för u-svängen i EUR/JPY-korset.

EUR/JPY förblir budet medan det ligger över nyckelstödsnivån

EUR/JPY-korsparet är ett av de mest aktivt handlade paren på valutamarknaden. Det började året med att konsolidera sig under 127-området, bara för att bryta upp strax efter att handelsåret började.

Från det ögonblicket såg den inte tillbaka hela vägen förrän den nådde 133. Det bör noteras här att EUR/USD-paret öppnade handelsåret över 1,23 och korrigerade sedan dess. Med andra ord är USD/JPY ensam ansvarig för den hausseartade uppgången i EUR/JPY-korset.

Men området 133 visade sig vara för starkt för att hålla sig ovanför. Som sådant bildade paret ett dubbeltoppmönster som hotar med mer svaghet under 2022. Den viktigaste stödnivån höll sig dock vid första försöket och erbjuder därför tjurar en anledning att förvänta sig mer styrka under det kommande året.

Dubbla toppmönster kan utlösa en baisseartad trend 2022

En dubbeltopp är ett baisseartat vändningsmönster och tekniska handlare väntar på att marknaden ska bryta ner under halslinjen innan de går kort. Slump eller inte, halsen är bara den 127 nyckelnivån som nämndes tidigare. Som sådan representerar en flytt under halsen ett brott mot den viktigaste stödnivån och kan därför utlösa en viss svaghet under 2022.

Mönstrets uppmätta rörelse indikerar ett fall till 122 när prisåtgärden bryter under halslinjen. Om så är fallet, förvänta dig att det är resultatet av antingen eurons svaghet eller stark efterfrågan på den japanska yenens säkra egenskaper.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto