Home > EUR/JPY prisprognos efter att ha sjunkit med 5 stora siffror

EUR/JPY prisprognos efter att ha sjunkit med 5 stora siffror

Den japanska yenen skapar offer över FX-instrumentpanelen, vilket återspeglas av den kraftiga nedgången i EUR/JPY-växelkursen. Korsparet gjorde ett dubbelt toppmönster på 133, och sedan dess har det tappat över 500 punkter.

2021 har inneburit ett rally i de japanska yenparen. Eftersom de amerikanska börserna steg, sålde investerare den japanska yenen över hela linjen.

Rallyt var mest synligt på USD/JPY-paret – det hoppade från 102-området till över 115. Andra korspar, som EUR/JPY som visas nedan, har dock presterat bättre.

Ändå, i fallet med EUR/JPY-växelkursen, mötte den hårt motstånd vid 133-området. Det bildade vad som ser ut som ett dubbelt mönster, och de senaste femhundra pips-droppen från de senaste veckorna sätter mer press på nedsidan.

Horisontellt stöd håller för tillfället

Det är inte första gången som marknaden reagerar på horisontellt stöd i 128-området. I själva verket är detta området varifrån marknaden studsade under sensommarmånaderna innan den hotade att göra en ny topp för året.

Därför skulle en avgörande stängning under 128 sätta mer press på marknaden då dubbeltoppmönstret blir tydligare. Halslinjens brott bör utlösa mer svaghet eftersom mönstrets uppmätta rörelse tyder på ett fall till 123 och lägre.

Stigande inflation hjälper inte

I morgon kommer vi att få HIKP-data för euroområdet och det finns uppåtrisker för konsensusförväntningar. Idag har vi sett att den spanska och tyska inflationen fortsätter att stiga, så morgondagens 2,3% konsensus kan lätt överträffas.

Ändå planerar inte ECB att göra någonting. Som föreslagits av Isabel Schnabel idag, en styrelseledamot i ECB, ses inflationen fortfarande som tillfällig.

På grund av det har ECB ingen brådska att höja räntorna någongång snart, vilket gör det svårt att köpa den gemensamma valutan på ett dopp. Därför fullbordar den grundläggande bilden den tekniska, och ytterligare EUR/JPY-svaghet kan förväntas.

Lägger vi till möjligheten för investerare att bokföra vissa vinster när slutet av handelsåret närmar sig, är det ännu svårare att föreställa sig en studs från de nuvarande nivåerna.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto