Home > EUR/JPY prisprognos för slutet av 2021: 130 verkar som en central nivå

EUR/JPY prisprognos för slutet av 2021: 130 verkar som en central nivå

EUR/JPY nådde sin botten i början av december, och det ser nu ut att vara redo för ett nytt försök på den pivotala 130-nivån. ECB-mötet senare idag skymtar stort för euro-paren.

Europeiska handlare förbereder sig för en av de viktigaste händelserna i december – ECB-mötet. Euro-paren har hittills inte gjort någonting i december, i väntan på mer vägledning från Lagarde och ECB-rådet.

EUR/JPY-paret återspeglar den passivitet som nämnts tidigare. Det konsoliderade runt 128-området sedan slutet av november och rörde sig riktningslöst. Det verkar dock ha brutits högre på sistone, utlöst av USD/JPY:s pågående styrka och optimism om att ECB kommer att signalera en hökaktig förändring precis som Fed gjorde igår.

EUR/JPY dubbelbottnade i slutet av november/början av december

Den tekniska bilden ser konstruktiv ut för EUR/JPY-tjurar. Paret ser ut att klättra tillbaka till 130-pivotalnivån före årets slut. Detta är en nyckelnivå för paret, som besökts flera gånger under året och kommer sannolikt att locka till prisåtgärder framåt.

Två hausseartade mönster motiverar tjurarnas optimism. Först bildades en dubbelbotten i slutet av november/början av december. En dubbelbotten är ett vändningsmönster och signalerar mer styrka framåt. För det andra slutfördes nyligen en triangel i slutet av en baisseartad trend. Flytten högre signalerar slutet på konsolideringen, och 130 kan bara vara en mellannivå på parets körning högre.

Euroområdets reala BNP förväntas bli 4,5% 2022

Fundamentals ser också lovande ut för EUR/JPY. Euroområdets BNP-tillväxt förväntas uppgå till 4,5% 2022 och 2,2% 2023, medan BNP 2021 bör nå något över 5,0%.

Dessutom kommer inflationen att vara högre under längre tid. Högre inflation tvingar centralbanken att agera förr snarare än senare och höja styrräntan. Däremot är det osannolikt att Bank of Japan kommer att strama åt sin policy någon gång snart, vilket ger ytterligare en anledning att vara hausse på EUR/JPY-paret.

Å andra sidan kan den nya covid-vågen spåra ur den ekonomiska återhämtningen. Den japanska yenen ses som en säker tillflyktsortsvaluta, och därför kan en återuppgång i infektionsfrekvensen utlösa en ny flykt till säkerhet. I så fall kommer investerare att finna tillflyktsort i säkra tillflyktsortsvalutor, och EUR/JPY kan falla. Om så är fallet är 127,50 nivån att titta på.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto