Home > EUR nådde nya bottennoteringar mot dess viktigaste valutarivaler

EUR nådde nya bottennoteringar mot dess viktigaste valutarivaler

EUR föll mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler i går, då investerare fortfarande oroade sig över om hur en plan för att få ner de spanska och italienska lånekostnaderna kommer att implementeras. Valutaparet EUR/GBP nådde ett tre och ett halvt årslägsta medan paret EUR/AUD föll till sin lägsta nivå någonsin. En titt in i dagens handel bör den amerikanska veckovisa arbetslöshetsrapporten vara höjdpunkten på handelsdagen. Efter förra veckans nedslående NFP-rapport kommer investerare att nagelfara dagens nyheter för ytterligare ledtrådar om det aktuella tillståndet på den amerikanska arbetsmarknadssektorn. Alla nedslående uppgifter kan leda till att EUR apprecierar kontra USD.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down down up down up
Veckotrend down up down up down down
Motstånd 1.2334 1.5609 80.53 0.9919 1.0268 0.7969
1.2302 1.5564 80.10 0.9876 1.0236 0.7938
1.2271 1.5530 79.82 0.9842 1.0205 0.7912
Stöd 1.2215 1.5489 79.30 0.9795 1.0157 0.7871
1.2184 1.5454 78.99 0.9766 1.0125 0.7849
1.2130 1.5401 78.54 0.9714 1.0074 0.7815

Ekonominyheter

USD – Den amerikanska arbetslöshetsrapporten redo att generera volatilitet på marknaden

USD tillbringade större delen av dagen i går i en nedåtgående trend mot flera av dess viktigaste valuta konkurrenter, där oron för att Federal Reserve skulle kunna antyda om en ny omgång av kvantitativa lättnader, vilket fick valutahandlare att ta sig ur USD. Valutaparet AUD/USD steg med nära 90 punkter under den europeiska handeln och nådde så småningom en topp på 1,0280, innan det vände nedåt för att stabilisera sig på 1,0250. Valutaparet EUR/USD rörde sig uppåt med nära 50 punkter under första delen av dagen för att till slut nå så högt som 1,2295 innan paret rörde sig nedåt. Valutaparet hittade så småningom stöd på 1,2260 nivån.

Ser vi till dagens handel kommer valutahandlare vilja övervaka resultaten av veckans amerikanska arbetslöshetsrapport planerad att släppas klockan 12:30 GMT. Just nu prognostiserar analytiker att dagens rapport kommer in på 379 000, vilket skulle innebära en liten ökning jämfört med förra veckan. Skulle då dagens rapport komma in över förväntan, kan investerare ta det som ett tecken på att den amerikanska ekonomiska återhämtningen börjat bromsa in, vilket kan resultera i att USD får känna av ytterligare nedgångar under eftermiddagens handel.

EUR – Nyheter från euroområdet fortsätter att tynga EUR

EUR föll till nya bottenrekord mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går efter att investerare blivit allt mer oroliga för att avtalet som ska sänka de spanska och italienska lånekostnaderna inte kommer att implementeras som planerat. Valutaparet EUR/GBP föll med nära 40 punkter under den europeiska handeln för att så småningom nå 0,7870 nivån, ett tre och ett halvårs lägsta. Valutaparet EUR/AUD utökade sin baisseartade trend under hela dagen i går. Valutaparet föll med över 60 punkter för att nå ett bottenrekord på 1,1945, innan paret iscensatte en mild återhämtning.

Valutahandlare i EUR kommer vilja fortsätta att följa all utveckling i euroområdet, särskilt när det gäller Spaniens och Italiens stigande lånekostnader. EUR har förblivit baisse med investerare som befarar att något av länderna snart kan komma till den punkt, där de kommer att behöva en ny räddningsaktion. Varje tillstymmelse till negativa nyheter i dag kan förstärka denna känsla och hålla EUR nära dess rekordlåga nivåer.

Guld – Guld hade måttliga uppgångar i en nyhetsfattig dag

Priset i guld hade måttliga uppgångar under den europeiska handeln i går, där en försvagad USD ledde till en billigare ädelmetall för internationella köpare. Med detta sagt lyckades guldpriset inte behålla sitt kraftiga uppsving och började falla återigen under eftermiddagens handel. Efter att ha stigit med över 10 dollar under den första delen av dagen för att handlas för så mycket som 1 583,14 dollar för ett uns, föll guldpriset till 1574 dollar per fat där det stabiliserades.

I dag kommer handlare i guld vilja uppmärksamma de amerikanska arbetslöshetssiffrorna planerade att släppas klockan 12:30 GMT. Om indikatorn kommer in över förväntan, kan investerare ta det som ett tecken på att den amerikanska arbetsmarknadssektorn försvagats ytterligare. I ett sådant fall kan USD falla mot sina främsta valutarivaler, som kan ge guld en möjlighet att vända och ta igen några av sina senaste nedgångar.

Råolja – Råoljepriset rekylerade efter rapporten för råoljelagren

Råoljepriset återtog en del av sina senaste förluster igår, efter att den amerikanska inventeringsrapporten för råolja kom in långt under det prognostiserade. Investerare tog denna nyhet som ett tecken på att efterfrågan i USA, världens ledande oljekonsumerande, börjat stiga. Råoljepriset handlades så högt som 85,72 dollar per fat under eftermiddagens handel, upp med nära 1,50 dollar per fat.

I dag kommer handlare i råolja vilja övervaka nyheterna från USA och hur det påverkar USD. Skulle USD appreciera mot högre avkastningsvalutor, såsom EUR och AUD, kan råoljepriset bli dyrare för internationella köpare vilket kan leda till att råoljan backar efter gårdagens uppgångar.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range har passerat in i det översålda territoriet, vilket tyder på att detta par kan se en korrigering uppåt inom en snar framtid. Denna teori stöds av Slow Stokastiska på samma diagram, vilket har bildat ett hausseartat kors. Ligga långt kan vara ett klokt val.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar för närvarande det här paret i en intervallhandel, vilket innebär att ingen definierad trend kan spås vid denna tidpunkt. Valutahandlare kanske vill inta en vänta och se strategi för detta valutapar, där en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig i en nära framtid.

USD/JPY

Medan det dagliga diagrammets MACD/Osma har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att detta par kan se rörelser nedåt inom en snar framtid, visar de flesta andra tekniska indikatorerna att detta par ligger i en intervallhandel. Valutahandlare kanske vill ta en vänta och se strategi till dess att en tydligare trend kan fastställas.

USD/CHF

RSI på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket indikerar att en nedåtgående rörelse skulle kunna inträffa i en nära framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett baisseartat kors. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta par.

Wild Card

USD/MXN

Ett baisseartat kors verkar ha bildats på det dagliga diagrammets MACD/Osma, vilket indikerar att en uppåtgående rörelse skulle kunna inträffa i en nära framtid. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram, som för närvarande ligger under -80 nivån. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna långa positioneringar inför en eventuell korrigering uppåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.