Home > EUR rasade efter ECB:s presskonferens

EUR rasade efter ECB:s presskonferens

Trots presentationen på ECB:s planer på att minska upplåningskostnaderna i euroområdet i går, föll EUR mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler under eftermiddagens handel. Detta efter att det meddelats att tillväxtprognoserna i regionen har minskat. I dag kan valutahandlare vänta sig betydande volatilitet när den amerikanska NFP-rapporten meddelas 12:30 GMT. NFP-rapporten anses allmänt vara den viktigaste ekonomiska indikatorn på Forex kalendern och dess effekter på hela marknaden.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down up up down
Veckotrend up up up down down up
Motstånd 1.2746 1.6050 79.76 0.9656 1.0432 0.8029
1.2693 1.5997 79.34 0.9604 1.0383 0.7983
1.2660 1.5965 79.08 0.9572 1.0352 0.7954
Stöd 1.2606 1.5911 78.66 0.9520 1.0301 0.7908
1.2573 1.5878 78.40 0.9488 1.0270 0.7879
1.2520 1.5825 77.98 0.9436 1.0221 0.7832

Ekonominyheter

USD – NFP-rapporten väntas få en inverkan på USD

Bättre än väntade amerikanska ekonomiska indikatorer ökade efterfrågan på USD under den europeiska handeln i går, vilket resulterade i att USD vände till hausse mot flera av dess viktigaste valutarivaler. Både ADP-rapporten och ISM tjänsteindexet PMI kom in över de prognostiserade nivåerna. Efter nyheterna steg valutaparet USD/JPY kraftigt uppåt med mer än 65 punkter till 79,02 nivån. En liten korrigering nedåt senare under dagen fick paret till 78,90 nivån. Mot CHF handlades USD så högt som 0,9596, upp med mer än 80 punkter för dagen.

I dagens handel kommer allas ögon sannolikt vara riktade mot den amerikanska NFP-rapporten som släpps klockan 12:30 GMT. Analytiker prognostiserar att den amerikanska ekonomin lagt till 121 000 jobb i augusti, vilket om den stämmer skulle vara mindre än i juli och kan resultera i nedgångar i USD innan marknaderna stänger för helgen. Med detta sagt har NFP-rapporten visat sig notoriskt svår att förutse. Bättre än väntade nyheter kan hjälpa USD att utöka sin senaste tids hausseartade trend.

EUR – Euroområdets tillväxtprognoser tyngde EUR

EUR deprecierade mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler i går efter att ECB:s ordförande sänkt prognoserna för euroområdets tillväxt, samt lämnade styrräntan oförändrad på 0,75 %. Dessutom med bättre än väntade amerikanska nyheter spädde på efterfrågan på USD, vilket fick valutaparet EUR/USD att vända till baisse. Valutaparet EUR/GBP föll med mer än 90 punkter för att nå så lågt som 1,2560, innan det inledde en korrigering för att nå 1,26505 nivån. Mot GBP föll EUR med nära 40 punkter för dagen, för att så småningom nå så lågt som 0,7905 i eftermiddagens handel.

I dag kommer valutahandlare i EUR vilja ägna stor uppmärksamhet åt den amerikanska NFP-rapporten. Om rapporten kommer in under den förväntade nivån, kan spekulationer åter komma till ytan om att Federal Reserve kan initiera en ny runda av kvantitativa lättnader inom en snar framtid vilket kan leda till stora uppgångar för EUR kontra USD. Med detta sagt kan bättre än väntade nyheter resultera i att EUR får notera ytterligare nedgångar innan marknaderna stänger för helgen.

Guld – Priset på guld föll från ett 6 månaders högsta

Guld vände kort till baisse under dagens handel i går efter positiva amerikansk nyheter vilket ökade efterfrågan på USD. Vanligtvis leder en stark USD att guldet vänder till baisse, då den dyrbara metallen blir dyrare för internationella köpare. Priset föll så lågt som 1 696,53 dollar per uns, ned med mer än 16 dollar per uns, för att därefter rekylera tillbaka öka till 1708 dollar nivån.

När marknaderna gör sig nu redo att stänga för veckan, kommer investerare i guld vilja uppmärksamma vilken inverkan NFP-rapporten kommer att få på USD i eftermiddagens handel. Om den amerikanska rapporten kommer in över förväntningarna kan USD vända till hausse, vilket kan resultera i att priset på guld sjunker. Omvänt kan en nedslående NFP-rapport leda till att priset på guld tar sig förbi sitt senaste sex – månaders högsta.

Råolja – Positiva effekter på råoljepriset efter amerikanska nyheter

En upplevd ökad efterfrågan på olja i USA, markerades av bättre än väntade amerikanska nyheter i går, ledde till ett rally i råoljepriset under eftermiddagens handel. Dessutom lede ECB:s nyligen presenterade obligationsköp till en försiktig optimism om att den globala ekonomiska återhämtningen snart kan börja ta fart. Som ett resultat steg råoljepriset med nära 2 dollar per fat under eftermiddagens handel för att nå så högt som 97,50 dollar per fat.

När det gäller dagens handel kan råoljepriset fortsätta gårdagens uppgångar om den amerikanska NFP-rapporten kommer in över det prognostiserade 12100. Bättre än väntade rapporter kan leda till spekulationer om att den amerikanska ekonomiska återhämtningen börjat ta fart och att efterfrågan på råolja i världens ledande oljekonsumerande land kommer att gå upp.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Williams Procent Range på det veckovisa diagrammet har tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan ske i en nära framtid. Dessutom har ett baisseartat kors bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta valutapar.

GBP/USD

Medan Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har passerat in i det överköpta territoriet som signalerar en eventuell korrigering nedåt, är de flesta tekniska indikatorerna för detta valutapar i neutralt territorium. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning för detta par, där en tydligare bild kan presentera sig senare idag.

USD/JPY

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalnat av som signalerar att ett tecken på att ett skifte i priset skulle kunna ske för detta par de närmaste dagarna. Dessutom har Slow Stokastiska på det dagliga diagrammet bildat ett hausseartat kors vilket indikerar att prisskiftet kan bli uppåt. Öppnande av långa positioneringar kan vara ett klokt val.

USD/CHF

De tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Medan MACD/OsMA på veckodiagrammet har bildat ett baisseartat kors, har Williams Percent Range på samma diagram hamnat i det översålda territoriet. En vänta och se strategi kan vara det bästa alternativet vid denna tidpunkt.

Wild Card

Råolja

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet börjar smalna av, vilket signalerar om en vändning i priset. Både Williams Percent Range och RSI på samma diagram tycks vara nära att ta sig in i det överköpta territoriet. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.