Home > EUR rasade inför den lägsta anbudsräntan (styrräntebeslut)

EUR rasade inför den lägsta anbudsräntan (styrräntebeslut)

EUR föll mot de flesta av sina viktigaste valutarivaler i går, där förväntningarna om att den europeiska centralbanken kommer att sänka styrräntan i euroområdet i dag vilket tyngde valutan. Priset på råolja föll i går, då spänningarna mellan Iran och västvärlden minskade. Vänder vi oss mot dagens aktiviteter kommer valutahandlare, förutom euroområdet lägsta anbudsränta också vilja uppmärksamma den preliminära amerikanska ADP-rapporten planerad att släppas 12:15 GMT. Den preliminära ADP-rapporten anses vara ett pålitligt riktmärke för fredagens ytterst viktiga NFP-rapport och leder typiskt till kraftig volatilitet på marknaden.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down up down up up down
Veckotrend down down down up up down
Motstånd 1.2625 1.5711 80.61 0.9695 1.0357 0.8137
1.2573 1.5657 80.19 0.9648 1.0306 0.8093
1.2540 1.5624 79.93 0.9613 1.0275 0.8065
Stöd 1.2490 1.5571 79.51 0.9565 1.0222 0.8021
1.2457 1.5538 79.25 0.9532 1.0196 0.7993
1.2405 1.5484 78.83 0.9482 1.0143 0.7949

Ekonominyheter

USD – ADP-rapporten kan generera volatilitet i USD

USD hade uppgångar mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går, där riskaversion gav stöd åt säkra tillgångar på grund av de dåliga nyheterna från euroområdet och Storbritannien. Valutaparet GBP/USD föll med nära 100 punkter under den europeiska handeln efter lanseringen av ett sämre än väntat brittiskt tjänsteindex PMI. Valutaparet nådde så småningom så lågt som 1,5580. Valutaparet EUR/USD deprecierade med mer än 90 punkter under loppet av dagen för att till slut nå 1,2507.

I dag kan valutahandlare i USD förvänta sig betydligt högre volatilitet, med nyheter som släpps från både euroområdet och USA. Analytiker förutspår att den europeiska centralbanken förbereder en sänkning av styrräntan i euroområdet när de träffas i dag 11:45 GMT. Om det stämmer kan USD komma att utvidga sina senaste uppgångar mot EUR. ADP-rapporten släpps 12:15 GMT. Analytiker prognostiserar att rapporten ska komma in under förra månadens resultat, vilket innebär att USD kan tappa mark mot JPY under eftermiddagens handel.

EUR – Fortsatt nedgång i EUR i dag?

EUR föll mot flera av sina valutarivaler i går inklusive AUD och JPY, efter förväntningar om att ECB kommer att kapa styrräntan. Valutaparet EUR/AUD föll med cirka 85 punkter under den europeiska handeln för att så småningom nå 1,2165 nivån i eftermiddagens handel. Mot JPY tappade EUR ett 70-tal punkter under loppet av dagen för att slutligen nå 99,78, innan det iscensatte en mycket liten korrigering uppåt.

Idag väntas ett beslut om styrräntan för euroområdet 11:45 GMT, följt av ECB:s presskonferens klockan 12:30 vilket sannolikt kommer att vara de mest betydelsefulla nyhetshändelserna. Med tanke på den inverkan skuldkrisen i euroområdet har haft på hela regionen, spår analytiker att ECB kommer att sänka räntorna i dag från 1,00 % till 0,75 %. Om detta stämmer kan EUR utvidga sin baisseartade trend för resten av veckan. Beroende på resultatet av fredagens viktiga amerikanska NFP-rapport, kan EUR återhämta en del av sina senaste nedgångar innan marknaderna stänger för helgen.

Guld – Priset på guld återupptog sin baisseartade trend med en starkare USD

En starkare USD fick guldpriset att falla under handeln i går. En hausseartad USD innebär att priset på guld blir dyrare för internationella köpare och får priset på guld att sjunka. Guldpriset sjönk med nära 8 dollar för ett uns under loppet av dagen för att till slut nå så lågt som 1 611,29 dollar för ett uns innan det inledde en korrigering för att stabilisera sig runt 1615 dollar per fat.

I dag kommer handlare i guld vilja uppmärksamma den amerikanska ADP-rapporten. Siffran anses vara ett pålitligt riktmärke för fredagens ytterst viktiga NFP-rapport. Skulle dagens rapport komma in under analytikers prognoser, kan USD vända till baisse vilket kan hjälpa priset på guld att återta gårdagens nedgångar.

Råolja – Råoljepriset föll tillbaka med minskad spänning i Iran frågan

Priset på olja sjönk strax över 1 dollar per fat i går, efter att spänningarna mellan Iran och väst lugnat sig och rädslan för utbudssidan bland investerare lättat. Råoljepriset sjönk så lågt som till 86,46 dollar per fat, innan det inledde en liten korrigering uppåt under eftermiddagens handel för att nå så högt som 87,37 dollar per fat.

Sett till dagens handel kan råoljepriset fortsätta sin nedåtgående trend om den europeiska centralbanken beslutar sig för att sänka styrräntan och investerare flyr till säkrare tillgångar. Samtidigt kan varje eskalering av de geopolitiska spänningarna med Iran leda till en stegring i priset på råolja.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Williams Percent Range på veckodiagrammet har börjat närma sig det översålda territoriet. Om det fortsätter att röra sig nedåt, kan det signalera en eventuell korrigering uppåt under de kommande dagarna. Denna teori stöds av MACD/Osma på det veckovisa diagrammet som har bildat ett hausseartat kors. Ligga långt i detta valutapar kan vara att föredra för dagen.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar ligger i neutralt territorium, vilket innebär att inga betydande trender är prognostiserade vid denna tidpunkt. Att inta en vänta och se strategi för detta valutapar kan vara ett klokt val, där en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig de kommande dagarna.

USD/JPY

MACD/Osma på det dagliga diagrammet verkar nära att bilda ett baisseartat kors, vilket tyder på att detta par kan se rörelser uppåt inom en snar framtid. De flesta tekniska indikatorerna visar att detta valutapar för närvarande handlas i ett intervall. En vänta och se strategi kan vara en vältänkt strategi vid denna tidpunkt.

USD/CHF

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet har nästan tagit sig in i det överköpta territoriet. Dessutom har ett baisseartat kors bildats på det dagliga diagrammets MACD/OsMA. Valutahandlare kanske vill ligga kort i sina positioneringar inför en möjlig brytning nedåt.

Wild Card

AUD/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tycks ha bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att den nedåtgående rörelsen skulle kunna inträffa i en nära framtid. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram, som har passerat in i det överköpta territoriet. Forex valutahandlare kanske vill ta tillfället i akt att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto