Home > EUR såg lätta uppgångar i en händelsefattig nyhetsdag

EUR såg lätta uppgångar i en händelsefattig nyhetsdag

Mer riskfyllda valutor som euron såg små uppgångar i handeln i tisdags, då investerare ivrigt väntar på nyheter från euroområdet på torsdag och fredag. Skuldauktioner från Italien och Spanien samt Europeiska centralbankens styrräntebeslut är prognostiserad att generera kraftig volatilitet för resten av veckan.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up up
Veckotrend up up down down up up
Motstånd 1.2972 1.5592 77.48 0.9590 1.0365 0.8365
1.2914 1.5549 77.26 0.9522 1.0253 0.8322
1.2867 1.5513 77.10 0.9447 1.0212 0.8284
Stöd 1.2821 1.5478 76.93 0.9412 1.0172 0.8260
1.2763 1.5435 76.75 0.9370 1.0123 0.8245
1.2669 1.5364 76.60 0.9302 1.0042 0.8222

Ekonominyheter

USD – USD faller mot mer riskfyllda valutor

Den amerikanska dollarn hade små nedgångar i de flesta av sina viktigaste valutarivaler på tisdagen, då investerare fortsätter att kliva ur en del av sina korta positioneringar i USD till följd av ökad risktagning. Detta beror till stor del på mötena som hålls mellan de europeiska ledarna, som många hoppas ska leda till en plan för att bekämpa euroområdets skuldkris. Med detta sagt är den överväldigande stämningen på marknaden för en hausse dollar. Valutaparet EUR/USD handlas fortfarande under 1,3000 nivån och analytiker varnar för att valutaparet kan komma att stanna där ett tag.

Valutahandlare bör notera att dollarns kraftiga uppsving drivs av dåliga nyheter från euroområdet. Investerare ser USD som en säker tillflyktsortsvaluta och vänder sig ofta till den i tider av ekonomisk osäkerhet, ofta på bekostnad av mer riskfyllda valutor såsom euron och det brittiska pundet. Det är av denna anledning som resten av veckans nyheter från euroområdet kan skapa tung volatilitet på marknaden. Alla negativa nyheter som strömmar ut kommer att gynna USD. Omvänt om alla planer på att öka stödet för euroområdets ekonomier presenteras kan dollarn depreciera mot dess viktigaste valutarivaler.

EUR – Risktagande gynnar EUR

Investerare tolkade mötena mellan de europeiska ledarna och IMF som ett tecken på att en plan för att hjälpa till att bekämpa euroområdets skuldkris snart kan vara ett faktum. Som ett resultat hade mer riskfyllda valutor som euron, den australiska dollarn och det brittiska pundet lätta uppgångar på tisdagen. Analytiker varnar för att dessa uppgångar kan visa sig vara obetydliga i det långa loppet och att marknaden fortfarande är i överväldigande majoritet för tillflyktsortsvalutan USD. Tecken på detta kan ses i valutaparet EUR/USD, som misslyckades med att bryta den psykologiskt betydelsefulla barriären 1,3000 i går.

När det gäller dagens handel väntas en långsam nyhetsdag återigen, vilket innebär att all information från euroområdet sannolikt kommer att diktera vilken riktning marknaden tar. Italienska och spanska skuldauktioner planerade till senare i veckan, liksom den europeiska centralbankens beslut om styrräntan är prognostiserade att generera tung volatilitet på marknaden.

Positiva nyheter från euroområdet kan visa sig vara till stor nytta för den gemensamma valutan. Samtidigt säger analytiker att valutaparet EUR/USD har potentialen att sjunka till 1,2600 nivån om EU inte skulle lyckas komma fram till en trovärdig lösning på den nuvarande krisen.

CAD – Den kanadensiska dollarn klättrade gentemot USD med ökat risktagande

Den kanadensiska dollarn såg ganska stora uppgångar mot dess amerikanska motsvarighet i handeln på tisdagen. CAD förstärktes efter möten mellan euroområdets ledare som ledde till risktagande bland valutahandlare. CAD som till stor del är kopplad till råvarusektorn och aktiekurser, tenderar att röra sig uppåt efter att positiva nyheter strömmar ut från euroområdet.

Huruvida CAD kommer att kunna behålla sina uppgångar i dag är fortfarande okänt. Euroområdets situation är fortfarande mycket bräcklig. Varje nyhet som skapar tvivel i den europeiska ekonomiska återhämtningen kan leda till att den kanadensiska dollarn vänder söderut. Vidare skulle krisen i euroområdet förvärras, är det mest troligt att CAD kommer att vända till baisse extremt snabbt.

Råolja – Råoljepriset åter igen hausse inför nyheter från euroområdet

Råoljepriset hade en betydande uppgång i handeln på tisdag, där risktagande bland investerare förstärkte råvaran. Priserna var än en gång över 103 dollar per fat, med optimistiska ekonomiska nyheter från euroområdet skickade investerare mot råvarusektorn.

Dessutom ökade politiska spänningar mellan Iran och väst fick råoljepriset att ta ett kliv uppåt. Rädsla för utbudssidan tenderar att driva upp priserna och analytiker varnar nu för att råoljepriset kan nå så högt som 105 dollar per fat om inte något görs för att lugna ner situationen i Mellanöstern.

När det gäller dagens handel kan råoljepriset fortsätta sin uppåtgående trend om ryktena för en plan för att bekämpa euroområdets kris dominerar rubrikerna. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma några tillkännagivanden från de europeiska ledarna för indikationer om vilken riktning råoljan kommer att ta.

Tekniska nyheter

EUR / USD

Tekniska indikatorer på det dagliga diagrammet placera detta valutapar i det översålda territoriet, vilket indikerar att en korrigering uppåt kan ske inom den närmaste tiden. Ett hausseartat kors har bildats på Slow Stokastiska, medan Williams Percent Range ligger precis runt -90 nivån. Ligga långt i dina positioneringar kan vara ett klokt val.

GBP / USD

Indikatorer på det veckovisa diagrammet visar en möjlig korrigering uppåt för detta valutapar. RSI indexet driver mot det översålda territoriet, medan Williams Percent Range ligger redan under -90 strecket. Valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar.

USD / JPY

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar handlas i neutral mark. Valutahandlare rekommenderas inta en vänta och se metod med sin handel till dess att bilden klarnat.

USD / CHF

Efter att ha toppat i handeln förra veckan, visar de tekniska indikatorerna möjliga baisseartade rörelser för detta par i en nära framtid. Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, medan RSI svävar i det överköpta territoriet. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar.

Wild Card

Guld

De tekniska indikatorerna visar att guldpriset kan få se en nedåtgående rörelse i handeln i dag. 8-timmarsdiagrammets Williams Percent Range ligger för närvarande på -10 och pekar nedåt, som normalt innebär att den baisseartade rörelsen ligger vid horisonten. Dessutom närmar sig det dagliga diagrammets RSI index det överköpta territoriet. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar idag.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.