Home > EUR/USD-prisprognos inför Fed- och ECB-mötena

EUR/USD-prisprognos inför Fed- och ECB-mötena

Den amerikanska dollarn steg i år, och EUR/USD är ett av paren som speglar rallyt. I december konsoliderade EUR/USD precis nära de årliga lägsta nivåerna, i väntan på Feds och ECB:s beslut nästa vecka.

EUR/USD svävar nära de årliga lägsta nivåerna med bara några veckor kvar av handelsåret. Paret handlades nyligen i ett snävt intervall nära de lägsta nivåerna, eftersom investerare och handlare väntar på den viktigaste handelsveckan i december.

Nästa vecka kommer både Fed och ECB att fatta sina penningpolitiska beslut. Först kommer Fed, på onsdag.

Feds ordförande, Jerome Powell, överraskade nyligen marknaderna med sina hökaktiga kommentarer. Han föreslog att det är dags för Fed att släppa ordet "övergående" när man talar om inflation, vilket antyder att Fed planerar att agera för att bekämpa prishöjningen på varor och tjänster.

Det är därför en möjlighet att Fed kommer att ha en hökaktig ton nästa vecka, och i så fall bör US-dollarn stiga ytterligare. Alla marknadsrörelser bör dock tas med en nypa salt med tanke på att slutet av året närmar sig och likviditeten är tunn.

En dag efter Fed ska ECB leverera sitt budskap. Fokus kommer att ligga på den framåtriktade vägledningen angående slutet av Pandemic Emergency Purchase Program (PEPP), och framtiden för de konventionella kvantitativa lättnader som körs genom det konventionella Asset Program (APP).

Trots det lutar risken nästa vecka till förmån för dollarn av den enkla anledningen att marknaden nu förväntar sig två räntehöjningar från Fed 2022 och ingen räntehöjning från ECB nästa år. Därför gynnar fortfarande den grundläggande bilden en högre dollar.

Vad sägs om den tekniska?

EUR/USD verkar översålt här

Den senaste tidens nedgång från 1,16-området skedde så snabbt att det överraskade tjurar. Den tekniska bilden indikerade dock baisse under hela året, vilket antyddes av den dubbla toppen på 1,23 och ett huvud- och axelmönster.

EUR/USD-paret ser dock sträckt ut på de nuvarande nivåerna. Därför bör en ny lägsta nivå för året inte vara utesluten, utan förvänta dig att köpare dyker upp på ett sådant drag. Ändå, om inte EUR/USD lyckas klättra tillbaka över 1,16, kommer varje rally att mötas av nyförsäljning.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto