Home > EUR/USD-prisprognos när kriget mellan Ryssland & Ukraina intensifieras

EUR/USD-prisprognos när kriget mellan Ryssland & Ukraina intensifieras

EUR/USD handlas nära 1,10-nivån, och den faller fritt när kriget mellan Ryssland och Ukraina intensifieras. Vilken är nästa viktiga nivå att titta på ur ett tekniskt analysperspektiv?

Kriget i Ukraina började för knappt en vecka sedan och dess förödande inverkan kan redan ses överallt. Från förlust av människoliv till långsiktiga ekonomiska konsekvenser, krig ger aldrig något bra.

Västländer införde sanktioner mot angriparen Ryssland. Men sanktionerna har också en inverkan på de europeiska ekonomierna på grund av att många europeiska företag lämnade den ryska marknaden som vedergällning.

Dessutom står Europa inför en tuff tid framför sig. För bara fem veckor sedan antydde ECB att de skulle strama åt sin penningpolitik när inflationen skjuter i höjden. Nu när konflikten i Östeuropa startade kommer ECB sannolikt att skjuta upp sina planer.

Naturligtvis är den gemensamma valutan den första som återspeglar krigets elände. EUR/USD tappade femhundra punkter och handlas nu nära 1,10-nivån.

Så vad kommer härnäst ur ett tekniskt perspektiv?

Elliott Waves teori signalerar mer svaghet framåt

Elliott Waves teori är baserad på att räkna impulsiva och korrigerande vågor marknaden gör. Tekniska handlare använder siffror för impulsvågor och bokstäver för korrigerande.

För en ordentlig analys behöver vi gå tillbaka till 2014. Då började en impulsiv våg som slutade med Trumps val i USA. Det markerar slutet på våg a, visat i blått – det första segmentet av ett sicksackmönster.

Det som följde är en abc eller en platt med ett misslyckandemönster. Ett sådant mönster signalerar en mottrendstyrka och markerar även slutet på b-vågen i blått.

För närvarande utvecklas marknaden i en impulsiv våg. För närvarande pågår den andra vågen som en löpande korrigering. På väg att slutföra x-vågen, eller den sammanbindande vågen, bör den bryta till en ny låg under 1,05.

Sammanfattningsvis är EUR/USD baisse och paritet är nästa stora nivå att titta på.