Home > EUR utökade sina uppgångar efter domstolsbeslutet

EUR utökade sina uppgångar efter domstolsbeslutet

EUR sköt upp till ett nytt fyra månaders högsta mot USD i går, efter att en tysk författningsdomstol fattat ett beslut som stödde ECB:s planer på att bekämpa skuldkrisen i euroområdet. Domstolsbeslutet resulterade också i att andra högre avkastningstillgångar utvidgade sina hausseartade trender under hela dagen. I dag blir den viktigaste nyheten sannolikt FOMC:s uttalande planerad till 16:30 GMT. Spekulationer om att Federal Reserve kommer att inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader har hållit USD i ett baisseartat grepp. Om Federal Reserve tillkännager en ny omgång av kvantitativa lättnader i dag, kan USD se ytterligare nedgångar i eftermiddagens handel.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend no down down up down up
Veckotrend up up down down up up
Motstånd 1.3030 1.6231 78.73 0.9466 1.0573 0.8127
1.2982 1.6179 78.25 0.9411 1.0527 0.8075
1.2950 1.6146 77.97 0.9384 1.0496 0.8042
Stöd 1.2897 1.6095 77.45 0.9332 1.0448 0.7990
1.2865 1.6063 77.18 0.9305 1.0414 0.7957
1.2812 1.6010 76.71 0.9254 1.0365 0.7905

Ekonominyheter

USD – FOMC uttalande kan leda till ytterligare nedgångar för USD

USD hade små uppåtgående rörelser mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går, men förblev baisse totalt sett med spekulationer om att Federal Reserve kommer att tillkännage nya stimulansåtgärder för att öka den amerikanska ekonomiska återhämtningen i dag. Valutaparet USD/CHF steg med närmare 40 punkter under dagens handel för att nå så högt som 0,9378, precis ovanför ett fyra månaders lägsta från tidigare i veckan. Mot JPY avancerade dollarn med mer än 20 punkter för att handlas så högt som 77,95, precis ovanför ett senaste tre månaders lägsta.

I dag kommer valutahandlare vilja ägna stor uppmärksamhet åt FOMC:s uttalande som släpps 16:30 GMT. De amerikanska ekonomiska indikatorerna har till stor del kommit in under deras prognostiserade nivåer under de senaste veckorna, vilket lett till ökade spekulationer om att Federal Reserve kommer att behöva vidta åtgärder för att stärka den amerikanska ekonomin. Med ett antal analytiker som förutspår att Federal Reserve kommer att annonsera dessa åtgärder i dag, kan valutahandlare vänta sig tung volatilitet på marknaden under eftermiddagens handel. Skulle Federal Reserve tillkännage en ny omgång av kvantitativa lättnader, kan USD utvidga sina senaste nedgångar.

EUR – EUR vände till hausse med minskad riskaversion

Ett beslut av en tysk konstitutionell domstol dömde till förmån för ECB:s planer på att sänka upplåningskostnaderna i euroområdet vilket ledde till risktagande bland investerare i går och resulterade i betydande uppgångar för EUR. Valutaparet EUR/USD avancerade med mer än 70 punkter under första halvan av handeldagen för att nå 1,2934, ett nytt fyra månaders högsta. Valutaparet EUR/AUD steg också med mer än 70 punkter för att handlas så mycket som 1,2336 under eftermiddagens handel.

I dag kommer valutahandlare i EUR vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska nyheter, och då särskilt FOMC:s uttalande och ekonomiska prognoser. Om Federal Reserve meddelar om nya åtgärder för att stimulera tillväxten i den amerikanska ekonomin, kan investerare fortsätta att flytta över sina pengar till mer riskfyllda tillgångar, vilket kan leda till ytterligare uppgångar i EUR. Skulle nu Federal Reserve besluta för att inte vidta några nya åtgärder i dag, kan EUR vända nedåt efter sina senaste hausseartad rörelser.

Guld – Priset på guld föll från ett 6 månaders högsta

Efter risktagande på marknaden drev guldpriset till ett nytt sex månaders högsta i tidig morgon handel, fortsatte ädelmetallen att korrigera sig självt under mitten av dagen igår. Priset på guld föll från ett högsta på 1 746,86 dollar per uns till 1725 dollar per uns på eftermiddagen. Med detta sagt var analytiker snabba med att säga att den nedåtgående korrigeringen kan vara tillfällig och att den allmänna trenden fortfarande är hausse.

I dag kan priset på guld återta en del av gårdagens nedgångar om USD utökar sin senaste baisseartade trend efter FOMC:s uttalande 16:30 GMT. En försvagad USD gör guld billigare för internationella köpare, som vanligtvis resulterar i att ädelmetallen ökar i värde.

Råolja – Amerikanska råoljelager fick råoljan att vända till baisse

En signifikant högre än väntad amerikansk inventeringsrapport igår signalerade till investerare att efterfrågan i världens ledande oljekonsumerande land kan minska och resulterade i att priset på råolja vände till baisse under eftermiddagens handel. Sammantaget föll råoljepriset med mer än 1 dollar per fat under den europeiska handeln för att så småningom nå 96,31 dollar per fat. En liten korrigering uppåt förde råvaran till 97 dollar nivån i eftermiddagens handel.

I dag kan råoljepriset vända gårdagens baisseartade trend efter FOMC:s uttalande 16:30 GMT. Några tillkännagivanden om en ny omgång av kvantitativa lättnader kan leda till att investerare börjar spekulera i att efterfrågan i USA skulle kunna gå upp, vilket kan leda till att råvaran vänder till hausse under eftermiddagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet, medan Slow Stokastiska på samma diagram ligger i det överköpta territoriet. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta par.

GBP/USD

Det dagliga diagrammets RSI har drivit in i det överköpta territoriet, vilket signalerar att en korrigering nedåt kan inträffa i en nära framtid. Denna teori stöds av Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet, som för närvarande på -10 nivån. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett smart drag för detta par.

USD/JPY

Ett hausseartat kors tycks ha bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, vilket tyder på att en korrigering uppåt kan ske inom den närmaste framtiden. Dessutom har det veckovisa diagrammets Williams Percent Range tagit sig i det översålda territoriet. Valutahandlare kommer att vilja inta långa positioneringar för detta par idag.

USD/CHF

RSI på det dagliga diagrammet ligger för närvarande i det översålda territoriet, vilket indikerar att en korrigering uppåt kan ske inom den närmaste framtiden. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett hausseartat kors. Öppnande av långa positioneringar kan vara ett klokt val för detta par.

Wild Card

EUR/AUD

MACD/OsMA på det dagliga diagrammet har bildat ett baisseartat kors, vilket signalerar att detta par kan se en korrigering nedåt inom den närmaste framtiden. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar då en baisseartad korrigering kan ske.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.