Home > EUR vände ned efter dess senaste toppar

EUR vände ned efter dess senaste toppar

Efter att ha nått ett månadshögsta kontra USD när marknaden öppnade för handel i veckan, fortsatte EUR att tappa mark under första halvan av dagens handel i går. Investerare tillskrev den baisseartade rörelsen till den rådande osäkerheten hos investerare för de höga spanska och italienska lånekostnaderna. I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma ett parti potentiellt viktiga nyhetshändelser, däribland det brittiska tillverkningsindexet för industrin samt ett tal från Federal Reserves ordförande Ben Bernanke. Varje tecken på att den globala ekonomiska återhämtningen håller på att förbättras kan leda till risktagande som kan bidra till att stärka EUR.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down up up down down
Veckotrend up down down down up up
Motstånd 1.2497 1.5685 79.33 0.9811 1.0694 0.8054
1.2447 1.5634 78.87 0.9759 1.0643 0.8002
1.2418 1.5601 78.58 0.9726 1.0611 0.7973
Stöd 1.2373 1.5556 78.10 0.9675 1.0558 0.7923
1.2340 1.5523 77.82 0.9642 1.0524 0.7896
1.2291 1.5474 77.36 0.9589 1.0476 0.7844

Ekonominyheter

USD – USD vände till baisse kontra JPY

USD började denna vecka genom att tappa nästan hela förra fredagens uppgångar kontra JPY. Analytiker hänförde den baisseartade rörelsen till en återgång till riskaversion på marknaden på grund av den osäkerheten bland investerare om planer på att sänka de spanska och italienska lånekostnaderna. Valutaparet USD/JPY föll med nära 40 punkter under loppet av dagen för att nå så lågt som 78,24. Mot den schweiziska francen föll USD med cirka 45 punkter under första delen av handelsdagen och handlades så lågt som 0,9683. Valutaparet USD/CHF kunde iscensätta en viss återhämtning och nådde 0,9700 i slutet av den europeiska handeln.

Sett till dagens aktiviteter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma ett tal från Federal Reserves ordförande Bernanke, planerad att äga rum 18:30 GMT. Federal Reserves ordföranden har vid upprepade tillfällen avstått från att kommentera några planer på att stärka den amerikanska ekonomiska återhämtningen, vilket har resulterat i uppgångar för säkra tillflyktsortsvalutor inklusive USD. Om han en gång undviker att beskriva specifika åtgärder för att få den amerikanska ekonomin tillbaka på rätt spår, kan USD se en uppgång mot högre avkastningsvalutor, inklusive AUD och EUR under kvällens handel.

EUR – Oro för euroområdet fick EUR i baisse

EUR gav upp en del av sina senaste uppgångar mot dess säkra valutarivaler i går, då tvivel såddes för att den europeiska centralbankens förmåga att bekämpa skuldkrisen i euroområdet resulterade i riskaversion på marknaden. Efter att ha visat ett månadshögsta på 1,2442 när marknaderna öppnade för veckan, vände valutaparet EUR/USD till baisse och sjönk slutligen så lågt som 1,2341. Valutaparet kunde sedan rekylera tillbaka och tillbringade resten av dagens handel runt 1,2390 nivån. Mot JPY deprecierade EUR med mer än 100 punkter efter att marknaderna öppnats för att så småningom nå 96,68, innan den rekylerade tillbaka till 97,00 nivån.

I dag kommer valutahandlare i EUR vilja fortsätta att övervaka meddelanden som kommer ut från Spanien. Analytiker höjer ett varnande finger för att den spanska regeringen kommer allt närmare om att begära ett räddningspaket för att hjälpa dess problemfyllda banksektor. Varje tecken i dag om att sådan begäran snart kommer att göras, kan tynga EUR under överskådlig framtid. Dessutom om ECB nu fortsätter att undvika att skissera en tydlig plan för att bekämpa skuldkrisen i regionen, kan EUR utvidga gårdagens baisseartade trend.

Guld – Fortsatt hausseartad trend i priset på guld

Guld fortsatte sin senaste hausseartade trend under den europeiska handeln i går, med investerare som fortfarande är övertygade om att Federal Reserve kommer att behöva inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader, trots en bättre än väntad sysselsättningsrapport i förra veckan. Den ädla metallen avancerade till nära 10 dollar per uns under mitten av dagens handel för att nå så högt som 1 613,05 dollar per uns.

I dag kan priset på guld se fler uppgångar under kvällens handel om Federal Reserves ordförande Ben Bernanke indikerar att Federal Reserve kommit närmare en ny omgång av stimulansåtgärder för att få fart på den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Om pessimismen bland investerare kvarstår vad gäller ECB: s förmåga att bekämpa skuldkrisen i euroområdet, kan riskaversion återvända till marknaden vilket i sin kan resultera i att priset på guld vänder till baisse.

Råolja – Råoljepriset hämtade sig efter nedgången i eftermiddagens handel

Efter att ha fallit med nära 1 dollar per fat under den asiatiska handeln i natt, lyckades priset på råolja återhämta sig under den andra delen av dagen efter ett tal från Federal Reserves ordförande Ben Bernanke. Investerare var övertygade om att Federal Reserve inom en överskådlig tid snart kommer att inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader för att stärka den amerikanska ekonomin, trots en bättre än väntad amerikanska sysselsättningsrapport i förra veckan. Råoljepriset steg med 0,80 dollar per fat efter talet innan den stabiliserades vid 91,60 dollar per fat.

I dag kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma ett annat tal från Bernanke, planerad till 18:30 GMT. Några indikationer på att en ny stimulansplan är nära att genomföras kan leda till risktagande på marknaden, vilket kan leda till ytterligare uppgångar för råolja.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Medan det dagliga diagrammets Williams Percent Range ligger i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa, visar de flesta andra tekniska indikatorerna detta par i neutralt territorium. Att inta en vänta och se strategi kan vara det bästa alternativet, eftersom en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig i en nära framtid.

GBP/USD

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. MACD/OsMA på samma diagram bildat ett baisseartat kors, vilket signalerar att priset kan vara nedåt. Valutahandlare kommer att vilja öppna långa positioneringar för detta par.

USD/JPY

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet har börjat närma sig det översålda territoriet, vilket tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt under de kommande dagarna. Dessutom tycks Slow Stokastiska på samma diagram vara nära att bilda ett hausseartat kors. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på dessa indikatorer, då de kan signalera en förestående hausseartade korrigering uppåt.

USD/CHF

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket indikerar möjlig korrigering uppåt den närmaste tiden. De flesta tekniska indikatorerna visar att detta valutapar för närvarande handlas i ett intervall. En vänta och se strategi kan vara en vältänkt strategi vid denna tidpunkt.

Wild Card

Råolja

Det dagliga diagrammets MACD/OsMA har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.