Home > EUR vände ned under den europeiska handeln

EUR vände ned under den europeiska handeln

Nyheter om att de politiska partierna med pro-åtstramningar på programmet vann det grekiska valet som hölls under helgen, gav EUR en skjuts mot både USD och JPY under nattens handel i går. Med detta sagt vägde de pågående bekymren i den spanska banksektorn tyngre än nyheterna från Grekland och under mitten av handelsdagen hade EUR redan tappat alla sina tidigare uppgångar. Sett till dagens aktiviteter förutom all utveckling som sipprar ut ur euroområdet kommer valutahandlare också vilja uppmärksamma det amerikanska indexet för bygglov 12:30 GMT. Om siffran kommer in lägre än den prognostiserade nivån, kan det öka förväntningarna om att Federal Reserve kommer att initiera en ny omgång av kvantitativa lättnader, som kan vända USD till baisse.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down up up up down down
Veckotrend down down up up up down
Motstånd 1.2723 1.5790 79.72 0.9618 1.0217 0.8914
1.2676 1.5739 79.35 0.9571 1.0172 0.8079
1.2648 1.5708 79.12 0.9542 1.0144 0.8056
Stöd 1.2602 1.5659 78.76 0.9496 1.0097 0.8025
1.2572 1.5628 78.53 0.9467 1.0069 0.8003
1.2526 1.5578 78.16 0.9420 1.0024 0.7970

Ekonominyheter

USD – USD drog nytta av oron för den spanska banksektorn

USD hade uppgångar mot flera av dess viktigaste valutarivaler under handeln i går, där den fortgående oron för Spaniens banksektor fick investerare att söka sig till säkra avkastningstillgångar. Dessutom förblev investerare oroliga för hur konstellationen i den nya grekiska regeringen kommer att se ut, trots segern för partier med en pro-åtstramningspolitik på agendan på söndag. Valutaparet GBP/USD föll med nära 100 punkter under loppet av dagen och hamnade till slut så lågt som 1,5636 i mitten av handelsdagen. Mot AUD lyckades USD knapra åt sig mer än 60 under loppet av den europeiska handelsdagen. Valutaparet AUD/USD stabiliserade sig så småningom runt 1,0060 nivån under eftermiddagens handel.

Vänder vi oss mot dagens handel, kommer valutahandlare i USD vilja uppmärksamma det amerikanska indexet för bygglov 12:30 GMT. Medan analytiker prognostiserar att siffran kommer in på ungefär samma nivå som förra månadens, kommer valutahandlare vilja notera att de flesta amerikanska indikatorerna har kommit in under förväntningarna på senare tid. Om dagens nyheter kommer in under det förväntade, kan USD tvingas lämna tillbaka gårdagens uppgångar under eftermiddagens handel.

EUR – Oron för den spanska banksektorn ledde till ytterligare nedgångar i EUR

Efter att ha skjutit upp med runt 100 punkter mot både USD och JPY i nattens handel i går, fortsatte EUR att kapitulera så gott som alla sina uppgångar under loppet av den europeiska handeln. Medan reaktionen på det grekiska valet var i stort sett positivt bland investerare, fortsatte de spanska skuldproblemen att dominera marknadssentimentet som ledde till nedgångar i EUR. Efter att ha nått så högt som 1,2746 under den asiatiska handeln, föll valutaparet EUR/USD mer än 160 punkter för att till slut nå 1,2590. Valutaparet EUR/JPY sjönk med nära 150 punkter under den europeiska handeln och nådde så lågt som 99,30 nivån.

En titt in i dagens händelsecentrum kommer valutahandlare att vilja fortsätta att bevaka all utveckling i euroområdet, särskilt när det gäller Spaniens skuldproblematik. Dessutom kan det tyska ZEW affärsklimatindex som släpps 9:00 GMT, skapa viss volatilitet för EUR. Analytiker prognostiserar att dagens nyheter kommer in långt under förra månadens siffra. Om den siffran är korrekt, kan det leda till oro bland investerare för att skuldkrisen i euroområdet sprider sig vilket kan resultera i ytterligare nedgångar i EUR idag.

JPY – Säkra tillflyktsortsvalutan JPY såg betydande uppgångar

JPY apprecierade över hela linjen i går, där oron för euroområdet drev investerare till säkrare avkastningstillgångar. Valutaparet AUD/JPY sjönk med nära 100 punkter under den europeiska handeln för att så småningom nå så lågt som 79,31. Senare under dagen iscensatte det en mild korrigering uppåt vilket troligen kommer att hjälpa JPY. Valutaparet stabiliserade sig så småningom runt 79,60 nivån. Kontra USD apprecierade JPY med över 40 punkter för att till slut nå 78,85 nivån under mitten av handelsdagen.

Om JPY kan behålla sin hausseartade trend i dag beror i stor utsträckning på nyheterna som kablas ut från euroområdet. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma nyheter från Spanien i synnerhet. Några tecken på att de spanska obligationsräntorna fortsätter att stiga kan resultera i ökad riskaversion, vilket troligen kommer att hjälpa JPY.

Råolja – Råoljepriset rasade med oro för euroområdet

Efter att ha öppnat veckan i dur efter att valet vunnits av politiska partier med en pro-åtstramningspolitik på agendan i Grekland, fortsatte råoljepriset att rasa under loppet av dagen. Analytiker tillskrev råoljans baisseartade vändning till de spanska obligationsräntorna, som ökade till över 7 % i går. Priset på råolja föll från en topp på 85,49 dollar per fat till så lågt som 82,34 dollar per fat i mitten av handelsdagen.

Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma varje nyhet som sipprar ut från Spanien och Italien. Alla negativa kommentarer som kan komma ut från endera länderna, kan leda till ytterligare nedgångar för oljan. Dessutom om det tyska ZEW affärsklimatindexet kommer in lägre än väntat, kan oljan utöka sin baisseartade körning.

Tekniska nyheter

EUR/USD

De långsiktiga tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Å ena sidan verkat det veckovisa diagrammets MACD/Osma börjat bildat ett hausseartat kors. Det dagliga diagrammets Williams Percent Range ligger för närvarande ligger i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse skulle kunna inträffa i en nära framtid. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

GBP/USD

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet ligger i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse skulle kunna ske i en nära framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram tycks vara på väg att bilda ett baisseartat kors. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma denna indikator. Om det format ett kors så kan det vara ett bra tillfälle att öppna korta positioneringar.

USD/JPY

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Dessutom svävar Williams Percent Range på samma diagram i det översålda territoriet. Valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar i detta par.

USD/CHF

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram. Ligga långt i detta valutapar kan vara att föredra för dagen.

Wild Card

EUR/AUD

RSI på det dagliga diagrammet har sjunkit in i det översålda territoriet, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse skulle kunna inträffa den närmaste tiden. Dessutom har ett hausseartat kors bildats på samma diagrams Slow Stokastiska. Nu kan vara ett bra tillfälle för forex valutahandlare att öppna långa positioneringar inför en möjlig uppåtgående korrigering.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto