Home > EUR vände till baisse

EUR vände till baisse

EUR fick kapitulera en del av sina senaste uppgångar mot dess viktigaste valutarivaler i går, då investerare fortfarande är oroade över vilka åtgärder ECB kan vidta för att minska upplåningskostnaderna i Spanien och Italien. I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma det amerikanska CB konsumentförtroendeindexet som släpps klockan 14:00 GMT. Analytiker prognostiserar att dagens nyheter ska komma in under förra månadens siffra vilket skulle kunna signalera till investerare att den amerikanska ekonomiska återhämtningen saktat ner och kan resultera i att EUR återtar gårdagens nedgångar mot USD.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down up up up down
Veckotrend down down down up up down
Motstånd 1.2400 1.5813 79.03 0.9886 1.0610 0.7908
1.2342 1.5765 78.69 0.9838 1.0564 0.7873
1.2308 1.5735 78.48 0.9809 1.0532 0.7851
Stöd 1.2251 1.5687 78.17 0.9761 1.0471 0.7815
1.2216 1.5657 77.97 0.9732 1.0443 0.7793
1.2159 1.5609 77.65 0.9684 1.0395 0.7757

Ekonominyheter

USD – Konsumentförtroendeindexet kan resultera i nedgångar för USD

USD hade en blandad börsdag i går, där en återgång till riskaversion resulterade i uppgångar mot högre avkastningsvalutor, inklusive den schweiziska francen. Samtidigt som en pessimistisk syn på den amerikanska ekonomiska återhämtningen ledde till nedgångar mot JPY. Valutaparet USD/CHF toppade på 0,9822 efter att ha apprecierat med nära 60 punkter under den europeiska handeln. Valutaparet iscensatte sedan en mindre korrigering nedåt, innan det stabiliserades vid 0,9795. Mot JPY deprecierade EUR som lågt som till 78,11 under eftermiddagens handel, ned med nära 30 punkter i början av den europeiska handeln.

I dag kommer valutahandlare i USD vilja uppmärksamma det amerikanska CB konsumentförtroendeindexet som släpps klockan 14:00 GMT. Det amerikanska konsumentförtroende har stadigt minskat sedan februari i år, vilket bidragit till de pessimistiska utsikterna för en amerikansk ekonomisk återhämtning. Med dagens nyheter än en gång prognostiserade att komma in under förra månadens siffra, kan USD komma att utvidga sin senaste baisseartade trend mot de mer säkra tillflyktsortsvalutorna, däribland JPY. Senare i veckan kommer valutahandlare också vilja komma ihåg den viktiga amerikanska NFP-rapporten, vilket innebär att volatiliteten I USD kommer att fortsätta under den närmaste tiden.

EUR – Investerare fortsatt försiktiga när det gäller möjliga åtgärder från ECB

EUR vände nedåt från förra veckans uppgångar, då investerare förblev försiktiga när det gäller den europeiska centralbankens (ECB) förmåga att reducera de spanska och italienska lånekostnaderna. Valutaparet EUR/USD föll med drygt 60 punkter under första halvan av den europeiska handeln för att så småningom nå så lågt som 1,2223, innan det iscensatte en liten korrigering uppåt för att handla på 1,2250 nivån. Mot JPY rasade EUR med nära 90 punkter för att handlas till så lågt som 95,52, innan den korrigerade sig själv och stabiliserades på 95,85 nivån.

När det gäller resten av veckan väntar investerare ivrigt på torsdagens ECB presskonferens för information om vilka eventuella åtgärder ECB är beredd att vidta för att bekämpa euroområdets skuldkris och att få ner de spanska och italienska lånekostnaderna. Tyskt motstånd mot stora inköp av obligationer kan begränsa ECB:s förmåga att stärka euroområdets ekonomiska återhämtning. I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma meddelanden som kommer ut ur euroområdet. Några tecken på att Tyskland kommer att agera för att begränsa obligationsköpen av ECB kan resultera i att EUR utvidgar gårdagens nedgångar.

Guld – Priset på guld började veckan i baisse

En försvagad EUR på grund av riskaversion på marknaden fick guldpriset att falla under handeln i går. Med detta sagt var dess nedgångar relativt små och vid kvällshandeln såg det återigen en uppåtgående rörelse. Priset på guld sjönk så lågt som 1 614,01 dollar för ett uns under mitten av dagens handel, ned med nära 9 dollar per uns, innan det iscensatte en uppåtgående rörelse till 1620 dollar per uns.

I dag kommer investerare i guld vilja fortsätta följa utvecklingen i euroområdet, särskilt när det gäller åtgärder som ECB kan vidta för att bekämpa Spaniens och Italiens stigande lånekostnader. Varje positiv utveckling kan bidra till att den dyrbara metallen utvidgar sin senaste uppåtgående trend.

Råolja – Råoljepriset föll under 90 dollar per fat

Priset på råolja föll under den psykologiskt betydelsefulla 90 dollar per fat i går efter att ökad riskaversion återvänt till marknaden med oron över ECB:s förmåga att bekämpa skuldkrisen i euroområdet. Sammantaget minskade råvaran strax över 1 dollar för att handlas så lågt som 89,39 dollar per fat, innan priset klättrade upp till 89,89 dollar per fat.

I dag bör investerare i råolja uppmärksamma det amerikanska CB konsumentförtroendeindexet. Om indikatorn kommer in under det prognostiserade på 61,5, kan investerare ta det som ett tecken på att efterfrågan i USA sjunker vilket kan resultera i nedgångar i råoljepriset.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt under de kommande dagarna. Dessutom har vi Bollinger Bands på det dagliga diagrammet som har smalnat av som ett tecken på att ett skifte i priset skulle kunna ske i en nära framtid. Ligga långt i detta valutapar kan vara ett bra val för dagen.

GBP/USD

Ett hausseartat kors tycks ha bildats på det veckovisa diagrammets MACD/Osma, vilket signalerar en nedåtriktad trend under de kommande dagarna. De flesta tekniska indikatorerna visar att detta valutapar för närvarande handlas i ett intervall. Valutahandlare kan kanske vilja ta en avvaktande hållning för detta valutapar.

USD/JPY

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Dessutom ligger Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet nära det översålda territoriet. Forex valutahandlare kommer att vilja följa Williams Percent Range. Om indikatorn faller under -80, kan det vara ett bra tillfälle att öppna långa positioneringar.

USD/CHF

Ett baisseartat kors på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska tyder på en nedåtgående rörelse under de kommande dagarna för detta valutapar. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Ligga kort kan vara att föredra för dagen.

Wild Card

GBP/NZD

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket visar att detta par kan komma se en korrigering uppåt inom den närmaste tiden. Dessutom har MACD/Osma på samma diagram bildat ett hausseartat kors. Nu kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna långa positioneringar.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.