Home > EURO-avtal påverkar EURUSD-paret

EURO-avtal påverkar EURUSD-paret

Under stora delar av året har EURUSD, ett av de mest populära Forex-paren, konsoliderat. Det kanske inte ser ut som det vid en första anblick, men när marknaden skapar höga lågpunkter och låga höjdpunkter kallas det en triangulär konsolidering.

Många investerare försökte fånga upp en trend på paret sedan året började. Till skillnad från andra par, exempelvis AUDUSD, har EURUSD varit svårrörlig. Baisseartade investerare såg den större bilden och pekade mot den fundamentalt brutna valutan. Hausseartade investerare å andra sidan såg att EURUSD hade svårt att bryta och hålla under 1,08.

En fyra månader lång triangel avslutades

För första gången på fyra månader har paret formerat en nedåtstigande triangel. En sådan triangel har trendlinjer som går mot en gemensam punkt, vilket belyser dess sammandragande natur.

Från ett tekniskt perspektiv inleddes sammandragningen för EURUSD vid årets start. De massiva svängningar upp och ner var ett resultat av investerares tvivel om en global ekonomisk lågkonjunktur som var möjlig på grund av hälsokrisen. Dessutom ses USD fortfarande som en säker valuta att investera i.

Men detta tekniska mönster bröt ännu högre. Mot slutet av april skedde detta, och baisseartade investerare har försökt få detta att sjunka under maj. Allt medan de låga noteringarna som markerar slutet av triangeln höll har hausseartade investerare nu börjat fokusera på sitt nästa mål – triangelns uppmätta rörelse.

I en nedgående triangel är den längsta vågen ofta den första, och efterföljande segment är oftast mindre. Denna tumregel om en triangels formering räcker för att hjälpa investerare att identifiera triangelns sanna form och ignorera tillfälliga svängningar.

Om vi tar i åtanke det lägsta värdet för 2020 när det kommer till EURUSD som slutet av triangelns längsta segment ser det ut som att detta är triangelns uppmätta rörelse. Eller, den distans priset reser från slutet av triangeln, för att bekräfta konsolideringen.

Konsekvenserna av detta syns även utanför denna marknad. Om EURUSD bekräftar det triangulära monstret genom att göra en uppmätt rörelse under den period vi har framför oss måste USD ha nått sin topp. Vidare bör en risk-off-miljö diskonteras då en lägre USD korrelerar med högre aktiepriser.

Detta får resten av det andra kvartalet 2020 att bli väldigt intressant. Är en högre brytpunkt för EURUSD ett tecken på att risk-on-preferenserna fortsätter?

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto