Home > Euron fortfarande sårbar efter små uppgångar i måndags

Euron fortfarande sårbar efter små uppgångar i måndags

Trots de små uppgångarna som gjordes av euron i handeln igår, var analytikerna snabba med att varna för att den gemensamma valutan fortfarande har mer utrymme att falla om negativa nyheter fortsätter att komma ut från euroområdet. Medan det är relativt tunt med nyheter i dag, kommer valutahandlare fortfarande vilja se upp med varje skede av utveckling från mötena mellan Frankrike och Tyskland som kan påverka eurons valutapar.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down up up
Veckotrend up up down down up up
Motstånd 1.2976 1.5666 77.48 0.9501 1.0371 0.8373
1.2917 1.5596 77.25 0.9470 1.0296 0.8337
1.2869 1.5553 77.12 0.9434 1.0212 0.8315
Stöd 1.2821 1.5518 77.03 0.9405 1.0174 0.8279
1.2760 1.5483 76.80 0.9369 1.0127 0.8257
1.2666 1.5439 76.59 0.9311 1.0052 0.8222

Ekonominyheter

USD – USD inhöstade smärre nedgångar men är fortfarande hausse totalt sett

Den amerikanska dollarn deprecierade en smula mot dess viktigaste valutarivaler under hela handelsdagen på måndag, då man fruktade att dollarn höll på att bli alltför dominerande på marknaden. Valutaparet EUR/USD kom bort från sin senaste 15-månads låga, men misslyckades med att få tillräckligt med momentum för att iscensätta en meningsfull korrigering.
Valutaparet USD/JPY har också fortsatt att falla under hela dagen efter toppat på 77,23 i förra veckan.

Analytiker är snabba med att varna för att alla baisse rörelse i dollarn är sannolikt tillfälligt och att riskaversionen fortfarande är den drivande marknadskraften just nu.
Förra veckans hausse i USD hade mindre att göra med den positiva amerikanska sysselsättningsrapporten än euroområdets skuldkris, vilket har drivit valutahandlare bort från mer riskfyllda tillgångar. Med negativa nyheter som fortfarande strömmar ut från euroområdet, kan dollarns kraftiga uppsving fortsätta.

Sett till dagens handel innebär en trög nyhetsdag att euroområdets skuldkris återigen är prognostiserad att diktera i vilken riktning marknaden ska ta. Mötena som hölls i går mellan Frankrike och Tyskland kommer troligen inte göra något för att hjälpa euron, om inte några konkreta planer presenteras för att övervinna krisen. Med de italienska och spanska skuldproblemen åter i rubrikerna, kan dollarn utvidga sina uppgångar i dag.

EUR – Den europeiska skuldkrisen håller ett hårt grepp om euron

Medan euron kunde pressa ut små uppgångar i handeln igår, är det dominerande sentimentet på marknaden fortfarande negativ mot den valuta när vi går in i dagens handel.
Investerare väntar otåligt på att få se om gårdagens möte mellan de franska och tyska ledarna skulle ge några konkreta planer för att bekämpa skuldkrisen i euroområdet. Utan en lösning på den pågående krisen kan vi få se euron återuppta sin baisse trend resten av veckan.

När det gäller dagens begivenheter, avsaknaden av betydande ekonomiska indikatorer innebär att allas blickar återigen kommer att rikta sig mot euroområdet. För tillfället verkar det som att italienska och spanska auktioner av obligationer kommer att bestämma riktningen för den gemensamma valutan. Dessutom figurerar Grekland än en gång i nyheterna efter en rapport kom ut som visade att internationella valutafonden förlorat förtroendet för landets förmåga att hantera sin skuld. Ingen av dessa händelser är prognostiserade att ge investerare något större förtroende för euroområdet och kan resultera i ytterligare riskaversion, vilket skulle pressa euron ned igen.

AUD – Den australiska dollarn (AUD) såg små uppgångar trots riskaversion

Den australiska dollarn såg små uppgångar mot den säkra tillflyktsortsvalutan USD och den japanska yenen i handeln igår. Valutan som till stor del är kopplad till råvarupriser, såg ett litet hausseartat beteende med valutahandlare som sålde av några korta positioneringar I USD till förmån för mer riskfyllda valutor. Med detta sagt är marknaden fortfarande extremt riskbenägen och valutor såsom AUD kan börja återuppta sina senaste baisseartade rörelser i en nära framtid.

I dag kommer nyheter från euroområdet sannolikt ge oss en indikation i vilken riktning AUD kommer att röra sig mot. Investerare väntar för att se om mötena mellan EU: s ledare och Internationella valutafonden kommer att göra något för att återställa förtroendet för euroområdet.
Om så är fallet, kan AUD kanske knapra till sig några små uppgångar under dagen.

Råolja – Oljepriset deprecierar stadigt efter förra veckans höga tal

Råoljepriset hade en blandad börsdag igår, där riskaversionen fortsätter att dominera stämningen på marknaden. Efter förra veckans hausseartade körning som låg till grund för de politiska spänningarna i Mellanöstern tycks råoljepriset plana ut igen.
Medan råvaran har legat över den psykologiskt viktiga 100 dollar per fat nivån, bör valutahandlare vara medvetna om att detta kan ändras när som helst.

Med investerare ivrigt i fokus på euroområdets möten och pågående auktioner av obligationer kan råoljepriset se några kraftiga fluktuationer i handeln i dag. Analytiker är fortfarande pessimistiska om utsikterna för en återhämtning i euroområdet. Om inga positiva nyheter släpps idag, kan oljepriset vänta sig vidare nedåtgående rörelser.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Tekniska indikatorer på det dagliga diagrammet placerar detta valutapar i det översålda territoriet, vilket indikerar att en korrigering uppåt kan ske inom den närmaste tiden.
Ett hausseartat kors har bildats på Slow Stokastiska, medan Williams Percent Range ligger precis runt -90 nivån. Ligga långt i dina positioneringar kan vara ett klokt val.

GBP/USD

Indikatorer på det veckovisa diagrammet visar en möjlig korrigering uppåt för detta valutapar. RSI indexet driver mot det översålda territoriet, medan Williams Percent Range ligger redan under -90 strecket. Valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar.

USD/JPY

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar handlas i neutral mark. Valutahandlare rekommenderas inta en vänta och se metod med sin handel till dess att bilden klarnat.

USD/CHF

Efter att ha toppat i handeln förra veckan, visar de tekniska indikatorerna möjliga baisseartade rörelser för detta par i en nära framtid. Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, medan RSI svävar i det överköpta territoriet. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar.

Wild Card

CHF/JPY

Tekniska indikatorer på det dagliga diagrammet visar att prisrörelser uppåt är möjligt för detta valutapar inom den närmaste tiden. Stokastiska Slow har bildat ett hausseartat kors, medan RSI indexet smyger sig upp runt 20 strecket. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma timdiagrammen för några tecken på en hausseartad korrigering i dag.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.