Home > Euron hausse med valutahandlare som vände blickarna mot Federal Reserves beslut

Euron hausse med valutahandlare som vände blickarna mot Federal Reserves beslut

Euron iscensatte en stark korrigering uppåt hela dagen igår, då investerare skiftat fokus från krisen i euroområdet till ett beslut som kom från Federal Reserve. Fed meddelade tidigare i veckan att de amerikanska styrräntorna kommer att ligga kvar på nuvarande nivå under åtminstone de närmaste två åren. Nyheten fick valutaparet EUR/USD att stiga till ett fem veckors högsta på 1,3175. I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma den amerikanska BNP-siffran. En positiv läsning kan ge USD en tillfällig uppgång inför slutet av veckans handel.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down down down
Veckotrend up up up down up up
Motstånd 1.3173 1.5714 77.75 0.9316 1.0679 0.8398
1.3107 1.5667 77.53 0.9286 1.0627 0.8372
1.3067 1.5638 77.36 0.9261 1.0594 0.8356
Stöd 1.3033 1.5615 77.19 0.9236 1.0567 0.8343
1.3001 1.5592 76.98 0.9205 1.0540 0.8315
1.2960 1.5563 76.64 0.9155 1.0508 0.8289

Ekonominyheter

USD – Fed beslut fick USD att gå baisse

Den amerikanska dollarn vände med eftertryck till baisse under gårdagens handel, efter Feds tillkännagivande att de amerikanska styrräntorna skulle hållas oförändrade på nuvarande nivå under åtminstone de närmaste två åren. Dollarn tog ytterligare stryk efter att den veckovisa amerikanska arbetslöshetsrapporten kommit in högre än prognostiserat. Nyheten fick valutaparet EUR/USD att stiga till ett fem veckors högsta, medan USD/JPY vände nedåt uppåt efter tidigare uppgångar i veckan och föll med nästan 80 punkter.

När vi stänger denna veckas handel har analytiker prognostiserat att USD kommer att behålla sin nuvarande baisse trend. Det överraskande beslutet från Fed fick investerare att ifrågasätta takten i den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Denna uppfattning förstärktes av flera ekonomiska indikatorer från USA i går, som kom in under förväntningarna. Valutahandlare kommer att vilja notera resultatet av den amerikanska BNP-rapporten i dag, planerad att släppas klockan 13:30 GMT. Ett positivt tal kan ge dollarn ett tillfälligt uppsving innan marknaden stänger.

Valutahandlare kommer inte att vilja glömma att nästa vecka släpps den amerikanska månatliga NFP-rapporten. NFP anses allmänt vara den ledande ekonomiska indikatorn på Forex kalendern och leder konsekvent till volatilitet på marknaden. Skulle NFP-rapporten visa fortsatt tillväxt på den amerikanska arbetsmarknaden, kan mer riskfyllda valutor såsom euron se rörelse uppåt.

EUR – Positiva grekiska nyheter skickade EUR/USD till ett fem veckors högsta

Nyheter om att Grekland är nära en överenskommelse med sina fordringsägare om en skuld-swap affär såg till att skicka euron högre mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler under gårdagens handel. Valutaparet EUR/USD nådde en topp på 1,3175 under den europeiska handeln, ett fem veckors högsta. Euron fick också hjälp av nyheter som ledde investerare att tro att den amerikanska ekonomiska återhämtningen inte kommer att framskrida så fort som prognostiserats.

Oavsett om euron kommer att kunna behålla sin hausse trend vid veckans stängning, kommer denna sannolikt att avgöras av flera ekonomiska indikatorer som släpps i dag. Valutahandlare kommer att vilja ägna stor uppmärksamhet åt den amerikanska BNP-rapporten som släpps 13:30 GMT. Kommer indikatorn in lägre än väntat, kan euron se ett uppsving som följd. Dessutom kan varje positiv nyhet om Grekland bidra till att den gemensamma valutan får stöd innan marknaderna stänger för helgen.

JPY – Yenen återhämtar tidigare nedgångar kontra USD

Den japanska yenen lyckades återhämta sig kontra USD under gårdagens börshandel. Valutaparet USD/JPY tog sig upp tidigare i veckan efter beskedet att Japan hade noterat sitt första handelsunderskott på över trettio år. Nyheterna överskuggades av Federal Reserves beslut att behålla den nuvarande nära noll räntesats för åtminstone de närmaste två åren. Sedan igår eftermiddags har valutaparet USD/JPY fallit med nästan 50 punkter.

I dag kommer den amerikanska BNP-rapporten att diktera riktningen för valutaparet USD/JPY, med ett positivt tal som sannolikt kommer ge greenbacken en skjuts inför denna veckas stängning. Mot euron kan yenen se nedåtgående rörelser om ytterligare positiva nyheter om Greklands skuld- swap släpps.

Råolja – Råoljepriset än en gång över 100 dollar per fat

Priset på råolja sköt i höjden i går efter positiva europeiska nyheter som sin tur fick investerare att ta sig till råvaror. Sedvanligt blir råoljan mer attraktivt för internationella investerare när euron ökar i värde. I går var inget undantag då priset på råolja återigen tog fart över 100 dollar per fat.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma i vilken riktning euron tar då så det troligtvis kommer att diktera vart råoljepriset är på väg. Ytterligare utveckling i Greklands försök att avsluta en skuld-swap affär kommer sannolikt att leda till positiva uppgångar för olja med en handel som går mot sitt slut inför helgen.

Tekniska nyheter

EUR/USD

De tekniska indikatorerna visar att detta valutapar har gått in i det överköpta territoriet och kan se en korrigering nedåt. Det dagliga diagrammets Williams Percent Range har nått -20 nivån, vilket indikerar att en nedåtgående brytning kan förekomma. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar.

GBP/USD

Ett baisseartat kors har bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, vilket indikerar att en nedåtgående korrigering kan ske inom en snar framtid. Dessutom är Williams Percent Range på samma diagram väl över -20 nivån och pekande nedåt. Ligga kort kan vara att föredra för nu.

USD/JPY

Efter följande topp som valutaparet såg i den senaste handeln, visar de tekniska indikatorerna nu att en nedåtgående korrigering kan ske inom en snar framtid. 8- timmarsdiagrammets RSI är redan väl inne i det överköpta territoriet, medan Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors. Korta positioner kan vara att föredra.

USD/CHF

De flesta tekniska indikatorerna visar att det här valutaparet handlas i ett intervall, vilket innebär att inga definierade trender förutspås för tillfället. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma de tekniska indikatorerna på det dagliga diagrammet, då en bättre bild sannolikt kommer att presentera sig i en nära framtid. Att inta en vänta och se strategi för detta valutapar rekommenderas.

Wild Card

Guld

Efter en stadig ökning av priset på guld under de senaste veckorna, visar de tekniska indikatorerna nu att en nedåtgående korrigering kan inträffa i en nära framtid. Ett baisseartat kors har bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, medan RSI på samma diagram har tagit sig in i det överköpta territoriet. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar idag.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.