Home > Euron såg uppgångar i spåren av den spanska auktionen av obligationer

Euron såg uppgångar i spåren av den spanska auktionen av obligationer

Euron spjärnade emot dess senaste nedgångar kontra dess viktigaste valutarivaler på torsdagen, efter en lyckad spansk auktion av obligationer. Valutaparet EUR/USD klättrade väl över 1,2700, medan valutaparet EUR/JPY såg stadiga uppgångar under dagen. I dag väntas nyheter från USA generera volatilitet på marknaden. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma den amerikanska handelsbalansen och preliminära UoM konsumentförtroendeindexet för ledtrådar i vilken riktning marknaden kommer att ta, när vi närmar oss slutet på denna handelsvecka.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down up up
Veckotrend up down down down up up
Motstånd 1.2945 1.5465 77.50 0.9500 1.0430 0.9950
1.2925 1.5445 77.30 0.9480 1.0410 0.9930
1.2895 1.5415 77.00 0.9450 1.0380 0.9900
Stöd 1.2835 1.5355 76.40 0.9390 1.0320 0.9840
1.2805 1.5325 76.10 0.9360 1.0290 0.9810
1.2785 1.5305 75.90 0.9340 1.0270 0.9790

Ekonominyheter

USD – Dollarn fick se en korrigering nedåt kontra euron

Valutaparet EUR/USD vände till hausse på torsdagen, där en kombination av en lyckad spansk auktion av obligationer och den europeiska centralbankens beslut att inte sänka euroområdets styrräntor fick valutahandlare att åter vända till den gemensamma valutan. Analytiker var snabba med att påpeka att den övergripande trenden för valutaparet fortfarande är starkt baisse och uppgångarna kan delvis tillskrivas valutahandlare som korrigerat den stora utförsäljningen av euron de senaste veckorna.

Torsdag såg också publiceringen av flera viktiga amerikanska indikatorer som kom in under förväntningarna. Både detaljhandelssiffrorna och de underliggande detaljhandelssiffrorna visade sig vara en besvikelse, medan en högre än prognostiserad antal amerikaner ansökte om arbetslöshetsunderstöd förra veckan. Nyheten kastade en skugga av tvivel över styrkan i den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Hur valutahandlare kommer reagera på den dåliga ekonomiska statistiken beror mest på de amerikanska indikatorerna som släpps i dag.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma den amerikanska handelsbalansen och de preliminära siffrorna från UoM konsumentindexet. Medan handelsbalansens siffra förutspås komma in något sämre än förra månadens, väntas konsumentförtroendeindexet öka något. Positiva nyheter kommer sannolikt hjälpa den amerikanska dollarn mot dess viktigaste rivaliserande tillflyktsortsortsvalutor, speciellt yenen och schweizerfrancen.

EUR – Eurozonens auktion av obligationer gav EUR en liten puff

Euron såg några positiva uppåtgående rörelser i går, efter en lyckad spansk auktion av obligationer, som ökade valutahandlares förtroende för mer riskfyllda valutor. Valutaparet EUR/USD närmade sig 1,2800 nivån, medan EUR/JPY kom bort från ett 11- årslägsta som nåddes tidigare i veckan. Medan den gemensamma valutan såg en i stort sett hausse dag på torsdag, var analytiker snabba med att varna för att dessa uppgångar till stor del är av en tillfällig natur och att en betydande korrigering uppåt kommer osannolikt inte att inträffa inom den närmaste tiden.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma den pågående utvecklingen i euroområdet. Investerare är till stor del pessimistiska för att en lösning på euroområdets skuldkris kan hittas. Tills en plan är implementerad, verkar det mindre troligt att euron kommer att vända sina negativa trender. Fortsatta negativa nyheter från euroområdet kan få valutan att sjunka till nya bottennoteringar.

CHF – Francen apprecierar kontra USD, med valutahandlare som sökte sig tillbaka till säkrare valutor

Den schweiziska francen klättrade mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler på torsdagen, då investerare återvände till säkrare tillflyktsortsvalutor. Detta efter svaga amerikanska ekonomiska nyheter. Valutaparet USD/CHFA föll efter offentliggörandet av de amerikanska detaljhandelssiffrorna och arbetslöshetssiffrorna. Likaså behöll valutaparet EUR/CHF dess i stort sett baisse trend.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma de amerikanska ekonomiska indikatorerna, specifikt handelsbalansen och det preliminära UoM konsumentförtroendeindexet. Skulle någon av dem komma in under förväntan kan francen se ännu en hausseartad dag för att stänga veckan.

Råolja – Uppgångar i råolja efter en hausse vändning i euron

Råoljepriset klättrade långt över den psykologiskt viktiga nivån på 100 dollar per fat. Råvaran fick ett hälsosamt uppsving efter positiva rapporter från euroområdet, vilket bidrog till att öka efterfrågan på råolja bland internationella köpare. Priset i råolja vänder allt som oftast till hausse när euron stiger i värde och internationella köpare har råd att köpa mer.

Huruvida råoljepriset kan upprätthålla dessa uppgångar när vi närmar oss slutet på handelsveckan beror till stor del på nyheterna som kommer ut från euroområdet. Varje positiv utveckling när det gäller euroområdets skuldkris kommer sannolikt att hålla råvaran vid eller över sina nuvarande nivåer. Dessutom är fortsatt politiska spänningar i Mellanöstern prognostiserade att hålla råoljan över 100 dollar nivå, då oron för utbudssidan tenderar att driva upp priserna.

Tekniska nyheter

EUR/USD

En hausseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska är ett tecken på att en uppåtgående prisrörelse kan komma ske den närmaste tiden. Denna teori stöds av RSI i samma diagram, som har drivit in det översålda territoriet. Valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar idag.

GBP/USD

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket indikerar att en hausseartat prisrörelse ligger i horisonten. Dessutom svävar RSI indexet nära 20 strecket. Ligga långt kan vara dagens strategi.

USD/JPY
De tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Medan RSI på 8-timmarsdiagrammet för närvarande ligger i det översålda territoriet befinner sig de flesta indikatorerna i neutralt territorium. Att inta en vänta och se strategi kan vara att föredra i dag.

USD/CHF

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range har glidit över -20 nivån, vilket visar att en baisseartad rörelse kan komma inom den närmaste tiden. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar

AUD/NZD

De dagliga tekniska indikatorerna visar en möjlig hausse korrigering för detta valutapar den närmaste tiden. RSI indexet ligger precis vid gränsen för att vara översålt, medan ett hausseartat kors bildats på Slow Stokastiska. Forex valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar innan en korrigering uppåt sker.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.