Home > Euron utvidgade sina uppgångar mot dess viktigaste valutarivaler

Euron utvidgade sina uppgångar mot dess viktigaste valutarivaler

Efter gårdagens hausseartade uppgång för euron kommer valutan att försöka utvidga sina uppgångar i handeln i dag. Förtroendet hos investerare för euron ökade stadigt under hela dagen i går, då detaljer sipprade ut om att en uppgörelse för en omstrukturering av den grekiska skuldbördan publicerades. Om förtroendet för euroområdets återhämtning fortsätter, kan den gemensamma valutan kunna förlänga sin hausseartade rörelse under de närmaste dagarna.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down up up
Veckotrend up down no down up up
Motstånd 1.3052 1.5664 77.30 0.9543 1.0564 0.8405
1.29557 1.5572 77.12 0.9475 1.0478 0.8341
1.2893 1.5516 76.92 0.9393 1.0408 0.8321
Stöd 1.2845 1.5425 76.83 0.9358 1.0342 0.8298
1.2798 1.5368 76.71 0.9314 1.0276 0.8269
1.2739 1.5277 76.54 0.9244 1.0211 0.8237

Ekonominyheter

USD – Greenback baisse inför Fed mötet

Efter deprecieringen av den amerikanska dollarn under den europeiska handeln i går, kommer valutahandlare att ivrigt följa nyheterna från Federal Reserves penningpolitiska mötet planerad att starta i dag. USD började veckan med en nedgång efter ökat risktagande som baserades på tydliga tecken om en ekonomisk återhämtning i euroområdet. Trenden fick valutaparet EUR/USD att ta sig ovanför 1,3000 för första gången på nästan tre veckor, medan valutaparet AUD/USD rusade uppåt med över 100 punkter under loppet av dagen.

Huruvida dollarn kommer att behålla sin nedåtgående trend för resten av veckan kommer till stor del bestämmas av resultaten från Federal Reserve mötet. Medan ingen höjning av styrräntan väntas när indikatorn tillkännages på onsdagen, kommer investerare att följa mötet noga för ledtrådar om när de amerikanska styrräntorna kommer att höjas. Om Fed bestämmer sig för att behålla sin nuvarande politik med rekordlåga styrräntor för den närmaste tiden, kommer valutahandlare sannolikt att ta det som ett tecken på att den amerikanska ekonomin fortfarande har en lång väg att gå mot full återhämtning. En sådan händelse kan leda till ytterligare nedgångar för USD.

EUR – Euron såg breda uppgångar, men farhågor för statsskulden lurar i vassen

Efter eurons uppgångar mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler i går, bland annat kontra det brittiska pundet, greenbacken och den japanska yenen, kommer valutahandlare återigen hålla ett öga på några nyheter från euroområdet för tecken om en ekonomisk återhämtning. I dag kommer ett parti av franska och tyska tillverkningsrapporter från industrisektorn sannolikt att erbjuda ledtrådar om det aktuella läget för två av Europas ledande ekonomier. Med alla indikatorer prognostiserade att visa åtminstone en liten tillväxt under de senaste månaderna, kan euron behålla sin nuvarande trend.

Medan de långsiktiga utsikterna för euron har förbättrats, är analytiker snabba med att varna för att den suveräna skuldkrisen som drabbat stora delar av EU är långt ifrån över. Valutahandlare kommer också att vilja notera att andra internationella nyheter kommer sannolikt att påverka eurons öde denna vecka. Resultaten från Federal Reserves två dagars möte planerad att starta i dag, kommer sannolikt att generera kraftig volatilitet för valutaparet EUR/USD. Lämnar Federal Reserve nyheten om att de amerikanska styrräntorna kommer att höjas inom en snar framtid, kan euron få se nedåtgående rörelser som följd.

JPY – Yenen fick ta tunga nedgångar mot EUR efter ökat risktagande

Valutaparet EUR/JPY rusade i går efter att positiva nyheter från euroområdet fick risktagandet att skjuta fart. Förutom en betydande nedgång mot euron, vände JPY också till baisse mot andra mer riskfyllda tillgångar, såsom den australiska och nyzeeländska dollarn. Samtidigt lyckades JPY upprätthålla dess senaste uppgångar mot andra säkra tillflyktsortsvalutor såsom den amerikanska dollarn.

Ser vi till dagens aktiviteter kommer yenens värden sannolikt att avgöras av resultaten av en flora av rapporter från euroområdet. Medan återhämtningen i euroområdet fortfarande är mycket bräcklig, verkar valutahandlare ta varje tillfälle i akt att flytta sina tillgångar mot högre avkastningsvalutor, ofta på bekostnad av yenen. Skulle dagens nyheter förstärka uppfattningen om att euroområdet är på väg till återhämtning, kan yenen fortsätta sin baisseartade rörelse som följd.

Guld – Priset på guld fortsätter att appreciera baserat på positiva EU-nyheter

Priset på guld behöll sin hausseartade fart det börjat med i slutet av förra veckan. Detta efter lanseringen av positiva rapporter från euroområdet som ökade riskaptiten bland investerare. Vanligtvis följer råvaror såsom priset på guld upp tillsammans med mer riskfyllda, högre avkastningsvalutor såsom euron. Medan ädelmetallen är upp just nu, varnar analytiker snabbt för att eventuella negativa nyheter från euroområdet kan sänka guldet lika fort.

Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma ett parti av brittiska och amerikansk rapporter som väntas generera volatilitet på marknaden. Positiv statistik kommer sannolikt få priset på guld att utvidga sina nuvarande uppgångar. Skulle Federal Reserve dessutom signalera positiv tillväxt i den amerikanska ekonomin i början av sitt planerade tvådagarsmöte, kan guldpriset appreciera som en följd.

Tekniska nyheter

EUR/USD

De långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar ligger i det översålda territoriet, vilket innebär att en korrigering uppåt kan ske de kommande dagarna. Det veckovisa diagrammets RSI ligger för närvarande på 20, medan Williams Percent Range på samma diagram har sjunkit under -80 nivån. Ligga långt denna vecka kan vara en klok strategi för valutaparet.

GBP/USD

Enligt de tekniska indikatorerna på det dagliga diagrammet har detta valutapar brutit sig in i det överköpta territoriet och kan komma att se en korrigering nedåt inom den närmaste tiden. Ett baisseartat kors har bildats på Slow Stokastiska och Williams Percent Range har gått över -10. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar för detta valutapar.

USD/JPY

Tekniska indikatorer på både det dagliga och veckovisa diagrammen visar detta valutapar i neutralt territorium, vilket betyder att ingen definierad trend finns vid denna tidpunkt. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning för detta par, där en tydligare bild kan presentera sig senare idag.

USD/CHF

Det dagliga diagrammets tekniska indikatorer visar att efter förra veckans baisseartade rörelser kan valutaparet USD/CHF få se en korrigering uppåt inom den närmaste tiden. Slow Stokastiska har bildat ett hausseartat kors, medan Williams Percent Range svävar i det översålda territoriet. Ligga långt kan visa sig vara ett klokt val.

Wild Card

NZD/JPY

Efter de senaste hausseartade uppgångarna som detta valutapar har upplevt, visar de tekniska indikatorerna nu att en nedåtgående vändning skulle kunna inträffa den närmaste tiden. Det dagliga diagrammets RSI och Williams Percent Range finns båda i det överköpta territoriet, medan Stokastiska Slow har bildat ett baisseartat kors. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar idag.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.