Home > Europeisk inflation och NFP höjdpunkter för handelsveckan

Europeisk inflation och NFP höjdpunkter för handelsveckan

Denna vecka markeras av viktiga ekonomiska händelser som troligtvis kommer påverka marknadens volatilitet. Imorgon är det den första september, vilket innebär slutet för sommarledigheten för många marknadsdeltagare. Som alltid innebär den första handelsveckan för månaden NFP, men innan fredagen är här kommer troligtvis HICP-inflation driva prishändelserna.

Euro sitter fast på höga noteringar

Euron fortsätter att försöka på 1,20-nivån. Hittills har den inte lyckats ta sig högre då 1,1960 har bevisat sig vara svårt för valutan att ta sig förbi.

Paret fortsätter att köpas vid varje dipp hittills, vilket har varit en synlig trend hela sommaren. Morgondagens HICP, vilket är inflationsvariabeln i Euro-området, kan bli banbrytande kortsiktigt.

Den föregående rapporten visade en Core-inflation på 1,2%, men marknaden förväntar sig nu 0,9%. Om det blir ännu värre än så kommer pressen hamna på ECB att göra något i september.

Förra veckan visade Fed igen att de leder med exempel genom att gå över till genomsnittligt inflationsmål. Medan ECB ser över sin penningpolitik är det inte troligt att ECB kommer signalera för ett liknande penningpolitiskt ramverk någon gång inom den närmaste framtiden.

Fram tills imorgon har vi fortfarande en handelsdag kvar för månaden. Oftast är flöden viktiga under den sista handelsdagen för månaden, så titta noga på marknadens rörelser under dagen. Idag är dock även en helgdag i Storbritannien, vilket kan leda till lägre volatilitet än normalt sett under månadens sista handelsdag.

Australiens centralbank kommer utannonsera sin penningpolitik senare denna vecka, men marknaden förväntar sig inte några överraskningar. De har varit en av de mest framgångsrika ekonomierna under COVID-19-krisen och den australiska dollarn (AUD) sitter bekvämt över $0,73 mot dollarn. Men, styrkan i detta australiska par ser snarare ut att ha genererats av den amerikanska dollarns svaghet snarare än den australiska dollarns styrka.

ADP på onsdag, kanadensisk arbetslöshet på fredag och ISM på tisdag kommer driva prishändelser denna vecka. Men av alla ekonomiska rapporter är det HICP och NFP som främst kommer ansvara för hur marknaden rör på sig.

Vi närmar oss november och det amerikanska presidentvalet kommer allt mer driva prishändelserna. En ny undersökning visade att kampen mellan Trump och Biden kan bli lika jämn som för fyra år sedan. Ju mer osäkerhet desto mer kommer valet driva priset för USD.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.