Home > Europeiska banker återhämtade sig 2021: 3 banker att investera i

Europeiska banker återhämtade sig 2021: 3 banker att investera i

Den europeiska banksektorn återhämtade sig från pandemins låga nivåer. Vilka är de bästa europeiska bankerna att lägga till i portföljen?

Den europeiska banksektorn återhämtade sig från pandemins låga nivåer men presterade sämre än andra sektorer 2021. Den timida återhämtningen mötte stark motvind från pressade räntenivåer i Europa då Europeiska centralbanken och den schweiziska centralbanken höll räntorna på sina historiska lägsta nivåer.

Ändå dyker det upp tecken på penningpolitisk åtstramning vid horisonten. Till exempel meddelade Federal Reserve i USA förra veckan att de fördubblar takten i att minska sina tillgångsköp i ett tecken på att en snabbare åtstramning väntar. Dessutom gick Bank of England ett steg längre och levererade en räntehöjning.

Om centralbanker i andra utvecklade ekonomier går mot en åtstramning av sin penningpolitik, kommer det inte att dröja länge innan marknaden prissätter liknande åtgärder i Europa. Banksektorn kommer att överträffa i en miljö med stigande räntenivåer, så investerare kan börja lägga till europeiska banker i sina portföljer för att fånga trenden tidigt.

Lägre kreditförlustreserveringar, jämfört med förra året, har hjälpt bankernas lönsamhet 2021. Här är tre europeiska banker att köpa när banksektorns återhämtning fortsätter: Santander, Deutsche Bank och Credit Suisse.

Santander

Santander är en spansk bank som betjänar över 150 miljoner kunder i olika regioner i världen, såsom Nord- och Sydamerika och Europa. Endast 9% av företagets kunder är från Spanien, vilket återspeglar en mångsidig kundbas och därmed liten exponering för endast en ekonomi eller region.

Bolaget redovisade en vinst på 6,3 miljarder euro under årets första nio månader och vinstfördelningen är välbalanserad över regionerna. Aktiekursen underpresterade i år, vilket förbättrade värderingsstatistiken.

Deutsche Bank

Deutsche Bank är en av de största bankerna i Tyskland, och den grundades 1870. Den tillhandahåller bank- och investeringstjänster till privat- och företagskunder och har över 85 000 anställda. Aktiekursen är upp +11,56 YTD, och vid nuvarande marknadspris är P/E-talet 9,48.

Credit Suisse

Credit Suisse grundades 1856 i Schweiz och betjänar nu kunder i över 50 länder och har närmare 50 000 anställda.

Under årets första nio månader rapporterade Credit Suisse högre nettoomsättning jämfört med samma period de senaste fem åren, och aktiekursen är nedtryckt på grund av några interna problem som företaget stått inför nyligen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto