Home > EUR/SEK – Bearish Engulfung flaggar

EUR/SEK – Bearish Engulfung flaggar

Euron har sedan sista kvartalet 2010 fram till början av mars 2011 försvagats mot den svenska kronan. I början av mars tog kursen stöd vid 8,70 och har sedan dess befunnit sig inom en väldefinierad uppåtgående trend. Under veckan bildade EUR/SEK en Bearish Engulfung som är en formation för nedgång. Kursen noteras nu på 8,95.

I MACD noterade vi positiv divergens i slutet av 2010. Detta tolkade jag som en varningssignal om att en botten skulle bildas, och att trenden skulle växla om. Alltså endast varningssignal, ej köpsignal.

Sekundärtrenden
Den medellånga trenden (från några veckor till månader) har börjat peka svagt uppåt. Valutaparet har stängt ovan MA-50 de senaste tre veckorna. Närmaste motstånd på ovansidan utgörs av MA-200 som i dagsläget noteras på 9,16. Skulle denna nivå punkteras talar mycket för att kursen klättrar mot 9,42.

Tertiärtrenden
Den korta trenden (från någon dag till några veckor) pekar upp. Kursen har ett flertal gånger rekylerat ned efter att försökt punktera motståndet 9,01-90,3. Ju fler gånger kursen misslyckas desto psykologiskt starkare blir området, men när vi väl får ett utbrott blir det extra kraftfullt. Bearish Engulfung formationen flaggar för nedgång och en etablering under MA-20 skulle bekräfta vår tro om fortsatt nedgång. Kursen har de senaste dagarna använt MA-20 som stöd.

Slutsats
Ingen signal har effektueras men vi har två scenarier framför oss. Vi tar kort position när kursen punkterar MA-20, vi siktar mot 8,7 och placerar exit vid 9,03. Skulle kursen fortsätta upp trots candlestick formationen för nedgång köper vi när kursen punkterat motståndet 9,03. Vi siktar mot 9,16 som sammanfaller med tidigare motstånd och MA-200.

Stöd- och motståndsnivåer:
Stöd: 8,91 / 8,89 / 8,84 / 8,70
Motstånd: 9,01 / 9,03 / 9,16 / 9,42

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto